Widok

do mam bliźniaków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja szwagierka jest w tej chwili w 34 tc w ciąży bliźniaczej. maluchy są dwyjajowe. od piątku jest w szpitalu klienicznym we Wrocławiu, bo jeden z maluchów przestał rosnąć. jeden waży 1950, drugi 1200. sprawdzali jej dziś wszystkie przepływy i wszystko jest prawidłowo. u tego mniejszego jest mało wód płodowych. zostawili ją już do rozwiązania.
czy któraś z was tak miała? z jaką wagą wasze maluszki się urodziły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ładne imię - KASJAN, podoba mi się
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
LidiaM czy bliźniaki są dwujajowe dwuowodniowe? W sensie czy mają dwa lożyska czy jedno? To ważne przy różnych wagach.
Moje były niby jednojajowe jeden urodził się 2090 drugi 2710.
To o czym piszesz to chyba nazywa się zpesoł podkradania jeden dzieciaczekk zabiera jedzonko drugiemu u nas niby tez to stwierdzili i metoda bylo rodzdzielenie jakis tam polaczen chyba w pepowinie ale potem okazalo sie ze nie trzeba i jest oki
Wiesz co moja kolezanka urodzila blizniaki dwujajowe i na poczatku ciazy gdziec 8-12 tydz chyba to byl super specjalista jej powiedzial ze jedno z dzieci zle sie rozwija i trzeba bedzie je usunac dobrze ze nie poprzestala na jednej opinii Dzieci urodzily sie w terminie piekne i zdrowe po 3 kg sn U niej pewnie tez bedzie wszystko dobrze trzymam kciuki
jest jedno łożysko , ale dwa worki , podobno nie podkradają sobie, a lekarze nic nie mówią, tylko ładują w nią po kilka kroplówek dziennie. całą rodziną trzymamy za nią kciuki, ale mówi, że jak leży w tym klinicznym i słyszy o cieciach, be ręki, nóżek, z jedną nerką, to najchętniej by się wybisała na żądanie. nakrzyczałam na nią i powiedziałam, że tam ma najlepszą opiekę, a możliwę, że wczesniej urodzi, nawet za 2 tyg, więc niech leży... wiecie, tak na odległość, to tylko telefonicznie mogę jej pomóc...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzę w ciąży takiej samej jak Twoja siostra tzn. jednokosmówkowej dwuowodniowej- jest to ciąża jednojajowa.U mnie dzieci zachorowały na zespół podkradania w 20 tygodniu ciąży i prawie umarły.Szybko przeprowadzono operację fetoskopii (zamknięcie żył w łożysku między bliżniakami).Jestem pod stałą opieką lekarzy w Gdańsku w szpitalu na Klinicznej. Jeśli u Twojej siostry przepływy są dobre to nie ma co się martwić, a należy się cieszyć się że urodzi 35/36 tyg. ciąży.Leżałam na patologii i ciąże bliźniacze przeważnie są rozwiązane w 33/34 tyg.
Nie martwcie się różnicą wagi wynika ona z tego że jeden maluszek ma większą część łożyska dla siebie a drugi pozostałą część.
Pozdrawiam trzymajcie się ciepło
Szwagierka urodziła bliźniaki w 35 tc, maluchy miały jeden 2500 drugi 2600, były dwujajowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://forum.blizniaki.net/index.php?t=msg&th=4067&start=0&

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry