Widok

do mam które same gotuja obiadki dla dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Kulinaria Temat dostępny też na forum:
chcialabym sama zaczac gotowac,dzisiaj dałam małej ziemniaczka z zółtkiem i masełkiem tak na probe i wcinała,jutro przymierzam sie do zupy.na czym ja gotowac tak zeby bylo tez jakies miesko do zjedzenia oraz w czym mozna mrozic?czy wystarcza zwykłe foliowe woreczki na kanapki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gotujesz normalny rosołek np. na piersi z kurczaka , dodajesz marchewkę, ziemniaczka, trochę soli do smaku a potem miksujesz i najprostsza zupka gotowa :)
ja robie na kurczakach ale moi rodzice maja gospodarstwo wiec miesa itd wogole nie kupuje bo zawsze wracamy z wałówka a teraz to i warzywka przywoże, mniam mniam;-) poza tym robie na kroliku i indyku. teraz ju w sumie jak gotuje dla nas to mlodej daje to samo bez przypraw jesli jest cos bardziej doprawione a wczesniej osobno miesko i osobno warzywka i miksowalam razem. Nie zamrazam, robie na 3 dni i trzymam w lodowie.
Tomus tez uwielbia buraczki ;D Rozowa zupka bardzo mu smakuje.Podobnie jak zielona (z dodatkiem groszku).A jakie potem kolorowe kupki... :D
Ja robię na piersi z indyka, kurczaka nie podaję. Najpierw gotuję mięsko, później wrzucam ziemniaczka, pietruszkę, marchewkę i np brokuła żeby był inny smak.
Na koniec wszystko blenderem miksuję i mam na kilka dni :)
Ja nie mroze tylko ewentualnie zostawiam jedna porcje w lodowce na nastepny dzien,ale wole codziennie gotowac. Raz pers z kurczaka, raz poledwiczka z indyka, raz gorka cieleca, raz schab. I tak w kolko na zmiane.Kupilam miesko, podzielilam na male porcje i tak zamrozilam. Raz dodaje ziemniaczka, raz makaron "gwiazdeczki", raz ryz albo kasze jaglana. Ale ja nowicjuszka jestem,bo dopiero od miesiaca sama gotuje. Wczesniej tylko sloiczki. Od czasu do czasu nadal sie nimi ratuje-jak gdzies jedziemy i nie mam czasu ugotowac. Nie stosuje zadnych przypraw,wiec malemu smakuja i sloiczki i moje obiadki.Jak zaczniesz solic do sloiczkow nie bedzie juz powrotu-tak twierdzi moja pediatra.
a moja Werka uwielbia buraczki nie ma do kupienia słoiczków buraczkowych a pediatra podpowiedziała mi buraki i jest rewelacja!!!! Trafiony w 100%
ja gotowałam kawałek pięrsi osobno w malym garnuszku a w drugim marchewkę pietruszkę ziemniaczka możesz dać brokuł lub kalafior na koniec łyżeczkę masełka ja nie dawałam tylko selera . A mrozić można też w słoiczkach po obiatkach i deserkach.
Ja gotuje na piersi z kuraka. a mrożę w takich pojemniczkach plastikowych małych kupiłam kiedyś cały zestaw w ikei i tam były takie małe fajne w sam raz na porcje obiadu dla małej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry