Widok

do mam ponad 2 letnich chlopcow, wstydliwy problem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, mam pytanie o siusiaka...czy to normalne zeby penis w trakcie siusiania tak pecznial? tak jakby puchl, ?siusia normalnie, nie przerywanie ale strasznie sie powieksza , czy to normalne? oraz pytanie o sciaganie napletka, jak czesto to robicie i jak mocno? chce sie dowiedziec zanim poszukam jakiego urologa, bo moze to normalne w tym wieku, dodoam ze od 2 tyg uczymy go siusiania na wc z dobrym skutkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"puchnięcie" siusiaka podczas siusiania to chyba normalne, mój syn już duży byk ;) ale pamiętam, że również tak miał.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mój ma 1,5 roku i też tak "puchnie" po prostu ciśnienie moczu powoduje że sie taki robi a napletek to zciągam co 3 dni odkąd skończył 2 miesiace
mój sposób jest taki mały w kąpieli z 10 minut siedzi i napletek przy zciąganiu schodzi bez boleśnie
olciaproncessa, a to nie objaw stulejki po prostu? To niedobrze, kiedy podczas siusiania robi się tzw. "balonik" - pytałaś pediatry?
też mi się wydaje, że stulejka, pokaz pediatrze, a i to nie jest wstydliwe, raczej normalne dbanie o malucha
Dziewczyna nie napisała że robi się balonik tylko pęcznieje mój też tak ma widziałam bo pobieram mocz co miesiąc

wg mnie to normalne chłopcy tak mają
potrzebny chirurg:( skontaktowalam sie z pediatra i powiedziala ze to kwalifikuje sie do chirurga, znacie jakiegos dobrego?
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Ale skoro poprosiła o pomoc na forum to znaczy, że ma wątpliwości, które imo najlepiej rozwieje pediatra - forum niewiele tutaj pomoże. Może się okazać, że to nic takiego, ale lepiej skonsultować sprawę z lekarzem. :) Tym bardziej, że żadna z nas nie wie właściwie, jak sprawa "wygląda". ;)
olcia, coś tak czułam, że nie każdy chłopiec jednak tak ma. Przykro mi, że sprawa musi się zakończyć interwencją chirurgiczną. :(
A dolegliwości Twojego synka z czego wynikają w rezultacie? Co powiedział lekarz?
z niczego:( po prostu jedym chłopcom sie tak robi , moze za malo sciagalm napletka, mam nadzeje ze wystarcza tylko masci , poki co szukam chirurga ktory mnie szybko przyjmie
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
moj syn tak ma ale nie zawsze np. jak bardzo chce mu się siku (np. po nocy) to tak mu się robi a potem w ciągu dnia już nie , wiec moze u Twojego synka to nic wielkiego ale warto skonsultowac jednak z chirurgiem
olcia, słyszałam, że maści potrafią zdziałać cuda. :) Trzymam kciuki.
dzieki:) wiem ze to jest jakas wielka straszna choroba ale trzeba to wyleczyc i tyle a im szybciej tym lepiej:) szczerze to siusiak wyglada jak dynia:( w trakcie siusiania
Biedny ten Twój synek - mój syn ma stulejkę, ale na razie lekarze nie każą nic z tym robić. Tylko jemu na szczęście nie robi się balonik podczas siusiania. :/
Oby maści szybko dały efekty i obyło się bez zabiegu.
Daj znać za jakiś czas czy jest efekt. :)
witajcie, obiecalam ze dam znac, chirurg stwierdzil calkowicie nie sachodzacy napletek:( , mamy masc stosowac do piatku i na kontrole, mamy sie nastawic na zabieg bo przy takich mocno nieschodzących napletkach trzeba bedzie naciac:(, poki co nie widze jakiejś poprawy
olcia, mam nadzieję, że maść zacznie jednak przynosić efekty i obędzie się bez zabiegu. A kiedy zaczęliście stosowanie?
mamtu w piatek wieczorem pierwszy raz posmarowalam, martwie sie tylko czy pozniej nie bedzie go bolalo przy siusianiu , bo mi sie malec zablokuje na wolanie a tak juz mu ladnie idzie
A chirurg twierdzi, że zabieg jest konieczny już i teraz? Bo może da się z tym jeszcze trochę poczekać, aż "kontrolowanie siusiania" się unormuje?

Swoją drogą - trochę mało czasu macie na to, żeby maść zaczęła przynosić efekty. Chyba, że to tak szybko powinno działać. Bo jak rozumiem - dwa tygodnie i koniec, tak?
olcia - u nas masc pomogla dopiero po miesiacu cowieczornego smarowania, a cala akcje zaczelismy pozno, bo syn mial juz ponad 3,5 roku i sie udalo!
image
image
ale ta masc mozna stosowac max tydzien wiec nie mozemy samrowac miesiac, moze mialas inna masc
O kurcze, to faktycznie bardzo krótko. A jaką maścią smarujecie? (tak pytam na przyszłość, bo Młody też "walczy" ze stulejką i nigdy nie wiadomo co nam lekarz za rok zaleci)
hej, masc nazywa sie diprogetna, dzisiaj widze ze jest lepiej, zaczyna schodzic i to dosc mocno takze moze do piatku sie uda :)
Dzięki za odpowiedź.

Super, że jest lepiej. :)))
my tez stosowalismy diphrogente, nasza nefrolog kazala duzo dluzej niz tydzien stosowac i jest rewelacyjny efekt!
image
image
a nam zakazala dluzej bo jest niezdrowa dla takich malych dzieci, ehhh i komu tu wierzyc
polecam dr Komasare.przyjmuje w swiss. trafilismy do niego gdyz inni lekarze mowili nam ze potrzebny zabieg.,obyło sie bez:)))
my stosowalismy ta masc 2 tygodnie dzis lekarz kazał odstawic .ale juz codziennie az synek nauczy sie sciagac napletek sam mam mu sciagac napletek ale delikatnie nie od razu cały.najperw troszke -przytrzymac-puscic potem troszke wiecej znowu przytrzymac-puscic-potem znowu troszke wiecej itd. jesli od razu sciagniesz mocno i gwałtownie skorka peknie zrobi sie blizna ktora obkurczy skorke i bedzie powodowac bol.codziennie mam przemywac gazikiem z rumiankiem.na kniec pozmarowac np mascia posladkowa,lub zwykłym linomagiem.jesli nie bede tego robic napletek znowu sie przyklei.

pozdrawiam
dzieki mamo duzo fajnych rad mi dalas:)
prosze:))zdrówka życze:)
witajcie, poszlismy wczoraj na szczepienie do pediatry i pani powiedziala ze bron Boze nie mamy isc do chirurga dzisiaj bo ta masz dziala po 2 tyg, takze nie poszlismy , stosujemy dalej i widac poprawe, a tak pewnie dzisiaj by mu naciela i biedny by sie meczyl
olcia, i jak synek? Jest lepiej, są efekty?

Młody właśnie dostał od pediatry tę samą maść, wczoraj zaczęłam 'walkę'. ;)
hej , juz praktycznie napletek zszedl, z jednej strony ciut zostalo:) a mlody w szoku ze ma takiego siusiaka:)
Super czytać dobre wieści, to znak, że jest nadzieja. :) Chciałabym, żeby u nas też poszło to tak szybko i bezboleśnie. ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry