Widok
dobra pani doktor w sprawach antykoncepcji?
Czy ktos może poradzic dobrego ginekologa, najlepiej kobiete, która ma indywidualne podejscie do pacjenta i moglaby mi dobrac inne tabletki antykoncepcyjne aniżeli Cilest (po ktorym de facto przytylam ok 5kg i nie wzbudza to zadnego niepokoju u mojej dotychczasowej pani doktor) lub inna metode antykoncepcji?
Super rady....W byle jakim czasopiśmie można przeczytać że pigułki powinny być dobrane w zależności od poziomu hormonów...ale jeszcze nie spotkałam się z takim lekarzem który robił by takie badania... przepisują leki na chybił trafił ....przybieranie na wadze to najprawdopodobniej zatrzymanie wody w organizmie w skutek brania tabletek...mi w tym względzie odpowiadały yasmine , ale powodowały bóle głowy niestety więc i te musiałam odstawić,,,
ja biore cilest i jest ok. lekarza ci nie polece, natomiast moge odradzić panią Stefanowicz-Kujawę z gabinetów przy Kowalskiej. Gdy chciałąm zmienić poprzednie pigułki na inne ( plamienia, złe samopoczucie) uparła się, żeby mi przepisać plastry Evra. I przez pół godziny trwały nasze słowne przepychanki, dlaczego nie chce tych plastrów - oczywiście nie poparte żadnymi badaniami. Nie chciałam plastrów bo sa widoczne, stale bym sprawdzała czy jest na miejscu, czy sie nie odkleił i sa dosyć drogie tak dalej. W końcu wypisała mi receptę na Cilest.....ale na tej samej recepcie też Evre, żebym sobie sama zadecydowała i może jeszcze sie skusiła.