Widok
miałam długą drogę poprzez różnych lekarzy z moją 3 miesięczną córeczką, tracącą na wadze. W końcu z tego forum trafiłam na dr. Krzysztofa Marka, mogę naprawdę polecić tego lekarza. Dzięki niemu córka zaczęła w miarę normalnie jeść- mówię w "miarę normalnie" bo bez bólu i płaczu, ale jest niejadkiem więc jej rację żywieniowe nigdy nie są powalającej wielkości, więc akurat na to żaden lekarz nie pomorze:) słyszałam też wiele pozytywów o dr. Chełstowskiej i z tego co się orientuję poprzez bieganie z małą po lekarzach to dr. Krzysztof Marek oraz dr. Chełstowska to czołowi lekarze w naszym województwie.
dr BANACH SUPERspecjalista. LANDOWSKI już nie pracuje
po roku prób i klęsk, dr Banach zaolecił natychmiast odstawić młodemu białko wołowe (= też cielęcinę) i zmienić mleko i ulewanie natychmiast minęło jak ręką odjął
wcześniej mieliśmy szeroką diagnostykę gastro, też pobyt w szpitalu, ulewania, reflux, krztuszenie się
przedtem prowadził nas dr Landowski, też świetny, ale juz w poradni ponoć nie pracuje..
terminy w poradni w wojewódzkim nie są wcale tragicznie długie, a lekarze (Landowski, Banach - tych znam) rzetelnie analizują karty pacjentów
wcześniej mieliśmy szeroką diagnostykę gastro, też pobyt w szpitalu, ulewania, reflux, krztuszenie się
przedtem prowadził nas dr Landowski, też świetny, ale juz w poradni ponoć nie pracuje..
terminy w poradni w wojewódzkim nie są wcale tragicznie długie, a lekarze (Landowski, Banach - tych znam) rzetelnie analizują karty pacjentów
Mam jedna uwagę.... choroba Hashimoto jest samoistą bezobjawową chorobą z autoagresji. Celiakia, gluten, nie mają wpływu na zachorowanie lub niezachorowanie na Hashimoto. Hashimoto polega na tym, że organizm dziecka atakuje jego tarczycę. Skutkiem choroby jest zapalenie tarczycy, niszczenie jej przez przeciwciała samoistnie produkowane w organizmie dziecka; może być zniszczenie tarczycy, niedoczynność a rzadziej nadczynność tarczycy, przejawami sugerujacymi: skłonności do smutku, przygnębienia, senności, agresji, nadwagi, pieczenie przełyku, duszności, zwolniony rytm serca itp. A dr Marek nie jest gastronteorologiem "z pieczątki" lecz pediatrą specjalizującym się w chorobach układu pokarmowego zaś dr Banach jest gastronteorologiem ... Pisanie opinii w stanie histerii nie służy nikomu.
Nie masz racji: polecam wnikliwą lekturę. Jednym ze skutków nieleczonej celiaklii jest Hashimoto. Odnośnik do strony.
http://www.celiakia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=23&Itemid=66
http://www.celiakia.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=23&Itemid=66
Polecam dr Krzysztofa Marka, gastroenterologa dziecięcego. Przyjmuje niestety prywatnie (gabinet przy ul. Kilińskiego - okolice nowej galerii Metropolia, koszt wizyty 150zł). Nasz synek w wieku 5tyg miał zdiagnozowany refluks, po częstych wizytach u różnych lekarzy trafiliśmy w końcu na dr Marka, jest świetnym specjalistą i bardzo nam pomógł. Pracuje też w szpitalu wojewódzkim. Naprawdę polecam.
Polecam Ci dr Marka przyjmuje na Kilińskiego bardzo dobry specjalista koszt 180z warto wydać dla dziecka te pieniądze. W razie czego kładzie do szpitala nawet nast dnia robią szereg badań....prywatnie czeka sie okolo tyg. Dr często nie odbiera tel warto wtedy napisać SMS z prośbą o termo wizyty napisać że jest się Nowym pacjentem. Z córką chodaimy dwa lata uratował jej życie....trafnie stawia diagnozy. ..Fajny młody człowiek sam ma małe dzieci:)
Dr Marek na Kilińskiego w Browarze. Koszt 180zl. Prowadzil synka przy alergii na bialko mleka krowiego i gluten, refluksie.
Dr Maciej Zagierski pediadra/gastroenterolog wizytu domowe 100zl. Odkryliśmy doktora z polecenia doktora Marka. Super oer podejściem zarówno do dziecka, jak i do rodzica. Wspaniały kontakt z doktorem.
Dr Maciej Zagierski pediadra/gastroenterolog wizytu domowe 100zl. Odkryliśmy doktora z polecenia doktora Marka. Super oer podejściem zarówno do dziecka, jak i do rodzica. Wspaniały kontakt z doktorem.
Neocate bo wrocily objawy wskazujace na alergie na bmk
Dr Zagierski zmotoryzowany.
Dr Marek odradzal mleko kozie ale wowczas synek mial 10mies. mowil, zeby z mlekiem kozim wstrzymac sie co najmniej do roku lub najbezpieczniej 2 lat. Jezeli dziecko ma alergie na bmk to nie jest wskazane mleko innego kopytnego zwierzaka.
U nas jeszcze kwestia jedzenia gluten free wiec wole neocate i nie eksperymentuje z kozim.
Dr Zagierski zmotoryzowany.
Dr Marek odradzal mleko kozie ale wowczas synek mial 10mies. mowil, zeby z mlekiem kozim wstrzymac sie co najmniej do roku lub najbezpieczniej 2 lat. Jezeli dziecko ma alergie na bmk to nie jest wskazane mleko innego kopytnego zwierzaka.
U nas jeszcze kwestia jedzenia gluten free wiec wole neocate i nie eksperymentuje z kozim.