Widok

dobry pediatra w Gdyni

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem mamą 3 tygodniowego maluszka :) Czy znacie i polecacie jakiegoś dobrego pediatrę w Gdyni ? Przeprowadzam się z drugiego końca Polski .Będę mieszkać na Pustkach Cisowskich . Chciałabym zapisać dziecko do jakiegoś dobrego lekarza , który też awaryjnie przyjmuje prywatnie - wizyty domowe .
Kompletnie nie wiem do której Przychodni się udać ? Poradzicie ? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to na początek odradzę Dr. Dziedzic z przychodni na Czeremchowej na Pustkach. Bardzo uprzejmy i miły człowiek i tak samo niekompetentny. Masakra :)

Szukasz lekarza na NFZ czy nie koniecznie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dr Drąg Przychodnia Obłuże ul. Białowieska
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A czy ktoś ma doświadczenie z dr H.Cejrowską-Kawalec i dr M.Gach?
Dr Drąg Przychodnia Obłuże ul. Białowieska

chodzi o wysokiego bruneta? to chyba jakiś żart, prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja moge z czystym sumieniem polecić wyłącznie dwie lekarki:
Dr. Anna Sass - na NFZ przyjmuje w przychodni na Porębskiego (Pogórze), a prywatnie w Luxmedzie na Morskiej i robi wizyty domowe.

Ewentualnie dr. Hadrian ze Swissmedu na Armii Krajowej. wiem, że gdzieś przyjmuje na NFZ ale nie jestem pewna gdzie (Dąbrówka?)

Dziewczyny polecały też dr. Martę Toczyską z Clinici Medicy i też robi wizyty domowe. www.pediatra.gdynia.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki serdeczne :)
również polecam dr Sass. Moim zdaniem jest świetna......jeden minus- obsuwy czasowe...
zgadzam się - można szału dostać kwitnąc na korytarzu po 2h w oczekiwaniu na wizytę u dr. Sass...
Niemniej ta kobieta warta jest każdego czekania :) Ufam jej w zupełności i chyba nie ma drugiego takiego pediatry któremu tak ufam.

To jest jeden z wymarłych już w tym kraju lekarzy z powołania. Z sercem na dłoni, zawsze z pełną wiedzą szerokiego zakresu (jest też lekarzem rodzinnym, czyli od wszystkiego), z dużą wiedzą życiową, słuchająca, wychodząca na przeciw małemu pacjentowi i jego rodzicom, tłumacząca, pamiętająca imiona każdego swojego pacjenta i jego historię (a ma ich chyba rekordową ilość). Nigdy nie odmówi wystawienia skierowania, przebadania czy przyjęcia ponad limit danego dnia. A jak badania wyjdą źle P. dr z prywatnego telefonu dzwoniła do mnie, że mam się biegiem ubrać, zapakować córkę do szpitala i po drodze przyjechać po skierowanie, które już mi wypisała.
Może kiedyś Pani Doktor Anna Sass to przeczyta - serdecznie dziękuję, że Pani jest :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny,

mnie zdazyło sie byc kilka razy u dr Sass prywatnie w Lux Medzie i w Medycynie Rodzinnej na Porebskiego, nie miałam spóźnien czasowych choc wczesniej tez o tym czytałam, czy miałam takie szczescie czy te opóźnienia sa tylko wtedy gdy idzie sie na Porebskiego z NFZ z przychodni? no ale jak potem am zaraz MR to obsuwa tez tam sie przesuwa? dajcie znac bo okres chorobowy wita i chciałabym wiedziec jak planowac.
image image
Obsuwy czasowe zdarzają się i w luxmedzie i w MR na Porębskiego. Spowodowane to jest tym, że Pani dr. przyjmuje nie tylko jako pediatra, ale także lekarz rodzinny. A dodatkowo w MR najpierw ma pacjentów na NFZ a potem Luxmedowskich. I tak jak pisałam nigdy nie odmawia przyjęcia dodatkowo, więc efekt uboczny jest taki, że pacjenci, którzy nie byli umówieni wciskają się pomiędzy umówionych. Z tego powodu czeka się bardzo długo.
Dodatkowo dr. Sass zawsze długo przyjmuje pacjenta, lubi porozmawiać z rodzicami, wyjaśnia do bólu... Luxmed nie przewidział tak długich wizyt.

Szczerze to raz jedyny mi się zdarzyło w MR, że przyszłam i weszłam od razu. Byłam w szoku :)
no nam sie zdarzyło tak za kazdym razem z 2-ka, fakt ze bylismy w srodku po 1,5h i pewnie potem sie to ciagnie.
A jak zadzwoni sie na MR na ta recepcje to powiedza ze jest opóźnienie?
podjelismy decyzje ze przepisujemy dzieci tez do dr Sass do przychodni aby wszystko było juz u jednego lekarza, stąd moje pytania.
image image
ja dzwonię na recepcję zapytać ILE jest opóźnienia a nie czy jest bo to oczywiste :)
Tylko tym się nie sugeruj do końca, bo część ludzi rezygnuje jak widzi takie opóźnienie i nagle się okazuje, że opóźnienia już nie ma albo jest minimalne.
ok, dzieki za info:P
image image
Popieram w 100% Pani dr Sass to pediatra jakiego długo szukaliśmy:) w pełni jej ufamy i nawet córeczka, gdy idziemy do lekarza pyta- czy idziemy do dr Ani;) Pediatra z powołania;) Nigdy nie było jakiegoś dużego opóźnienia, bardziej martwi nas fakt, że czasem na wizytę na dzieciach chorych trzeba czekać kilka dni:/
W jakich godzinach przyjmuje ta dr dzieci chore na porebskiego ? Ma ktoś aktualna informacje ?
Popieram, to musi być żart. Dr Drąg odhacza wizyty bez większego zgłębienia problemu. Zaraz po wizycie u dr Drąga, który uznał, że dziecko jest po prostu przeziębione, pojechaliśmy do innego lekarza, no i się okazało, że przeczucie nas nie myliło i to nie zwykły kaszelek tylko zapalenie oskrzeli.
Podpisuje się pod tym! Czekałam z goraczkujacym 20 mc dzieckiem. Spóźnił się do pracy 30 min i nawet nie raczył powiedzieć przepraszam...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry