Widok

dobry sklep zoologiczny gdansk

witam prosze o rade szukam dobrego sklepu zoologicznego na terenie trojmiasta chodzi mi o zakup kroliczka i akcesoriow dla niego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze sklep w galerii bałtyckiej? mają małe króliczki - widziałam dzis kilka kolorków do wyboru. Mają tam też wszystko co potrzebne dla futrzaczka. Polecam też sklep na dmowskiego. Kawałek od galerii bałtyckiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oo dzieki a kroliki maja tam dobre warunki? nie chce kupic jakiegos choego:(
Mój mąż proponuje zoolandie przy auchan lub zoologiczny na matarni. W jednym i drugim kupuje co prawda rybki i gadżety z nimi związane ale mówi, że tam jest w nich czysto i przezwoicie:]
jeśli chcesz króliczka, to mój kolega ma do oddania, razem z akcesoriami.

Jakby co daj znać na ajka@poczta.gdynia.pl

Zoologiczne przy Auchan i Matarni są koszmarnie drogie! ten w Matarni to już w ogóle!

Koleżanka mojej hodowczyni prowadzi: http://twojzwierzak.pl/ ma niedrogie rzeczy, króliki też u niej widziałam - może skontaktuj się z nią. Sklepik jest koło biedronki na hallera.
A do zakupu tanich akcesoriów dla zwierzaków polecam http://zooekspres.pl/ my tam kupujemy tanio karmę dla psa (w zoo przy Auchan taka sama kosztuje 60 zł drożej)
image[/url]image[/url]
na banerku http://twojzwierzak.pl/ na górze po lewej jest mama mojego psiaka, jako szczeniak :)
image[/url]image[/url]
tzn po prawej :)
image[/url]image[/url]
Ja również polecam sklep w Galerii Bałtyckiej. Wbrew pozorom jest tam dośc tanio. Dla króliczka polecam żwirek Pinio w GB najtaniej.
Nie kupuj kolorowych smakołyków typu jakieś dropsy bo wywołują uczulenie. Nie dawaj też za dużo zieleniny, w szczególności sałaty. Wszystko to pryskane chemią a te maleństwa mają wyątkowo wrażliwe przewody pokarmowe. Jak Ci się trafi samiec od razu wykastruj. nie bez powodu piszę "jak Ci się trafi" bo to loteria. Króliczki które są sprzedawana w sklepach są tak młodziutkie że nie można jeszcze sprecyzować płci, więc to że Ci Pani powie że to samiczka, nie znaczy że po miesiącu nie okaże się samcem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego samca mam odrazu kastrowac?:)
bo posikują i robią się agresywne jak dojrzewają, przynajmniej tak mojej kuzynce radzili
image[/url]image[/url]
"oo dzieki a kroliki maja tam dobre warunki? nie chce kupic jakiegos choego:("

NIestety w sklepach w centrach handlowych ida na masowke wiec nigdy nie ma pewnosci czy zwierzeta tam sa zdrowe. Ja w to watpie bo praktycznie od malego sa w pomieszczeniach gdzie jest mocna klimatyzacja i bardzo ciezkie swiatlo. Napewno zwierzata w malych zoologicznych sklepach sa bardziej zdrowe i bardziej zadbane niz w centrum handlowym. I napewno nie beda takie znerwicowane
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem jak króliczki, ale kotki w GB nie wyglądają na zdrowe. Czasami jak przechodzę obok i widzę te biedne zwierzątka to aż mi się serce kraje- smutne, sierść posklejana brudna, gdzie koty normalnie dbają o futerko.
imageimage
wiec lepiej wybrac maly sklepik:)
macie jeszcze jakies rady dotyczace krolikow?
jesli masz duzo cierpliwosci to krolik jak najbardziej bo ja miałam kiedys krolika ale strasznie smierdział ( kastracja nie była jeszcze taka rozpowrzechniona) i jak go puszczałam po mieszkaniu to wszystkie kable pozarte wiec trzeba pilnowac lub kupic duza klatke i go poprostu nie wypuszczac chociaz to nie najlepszy pomysł chyba:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zwierzątka też mają temperament. Mój królik jest bardzo spokojny, nie broi, nie sika gdzie popadnie, co więcej reaguje na swoje imię i chodzi tylko po wyznaczonym dla niego rewirze. Króliczki są fajne, może nie ma z nimi takiego kontaktu jak z psem czy kotem ale też problemów mniej i wizyty u weterynarza nie czyszczą tak portfela ;)
z tego co wiem to krolika uczy sie robic do kuwety do ktorego wklada sie specialny zwirek ktory zabija smrod:) a na kable mam zamiar kupic specialne oslony:)
hehe....to nie do końca tak z tym załatwianiem się. Oczywiście, generalnie większośc potrzeb królik załatwia w klatce, ale pojedyncze bobki na dywanie też mogą się przytrafić. A żwirek nie zabija całkowicie smrodu. Co do kabli - nie wszystkie je przegryzają, więc nie ma co panikować (mój jakoś nie za bardzo się tym interesuje:)
No i najważniejsze. Kroliki, które są sprzedawane w sklepach mają mniej więcej 2 tygodnie, więc to takie "niemowlaki" więc urośnie dwu,trzykrotnie. Żeby nie robić sobie podwójnych kosztów lepiej od razu kupić dużą klatkę.
klatka jak najbardziej bedzie duza 120cm...ale bede sie starac zeby jak najmniej tam przebywal:)
modlic sie zeby nie wyrósł taki i :)))))

http://www.obrazky.pl/obrazky/wielki-krolik-295-OBRAZKY.PL.jpg
haha mogłby robic za krolika obronnego:D
image
image[/url]image[/url]
jeżeli chodzi o akcesoria to ja kupuję w sklepach internetowych jest o wiele taniej polecam e-animals.eu ich ceny zazwyczaj są niższe o kilka złotych niż u konkurencji
polecam zoologiczny w GB i na Matarani
jeżeli nadal szukasz królika- to polecam królika z własnej hodowli :) mam właśnie 5 malutkich królików miniaturek-skończyły właśnie 6 tyg i nadal mieszkają ze swoją mamą :) kontakt:j-l1@o2.pl - mogę wysłać zdjecia i więcej szczegółów :) pozdrawiam
A jesli chodzi o sklep z asortymentem dla gryzoni... spróbuj poszukać czegoś w krakvet.pl.
Sporo mają tam i różnych rodzajow karm i akcesoriów.
Królik bedzie zadowolony :)
Od wielu miesięcy nie ma już zoolandii.
jak akcesoria to polecam domowypupil.pl ;)
Serdecznie polecam sklep w galerii bałtyckiej , mam wiele rybek stamtąd które żyją bardzo długo jak na rybki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mogę jeszcze polecić zoologiczny przy Realu na Przymorzu (na przeciw Alfy). Zwierzaki mają czysto, widać że są zdrowe, fajna obsługa - młodzi fajni ludzie którzy chętnie doradzą. Sama brałam od nich świnki, dużą klatkę i resztę rzeczy. Żwirek niepotrzebnie polecono mi z tych droższych (może i fajny, no ale cena z kosmosu), ale też dostałam zniżkę za zakupy "hurtowe" ;) Czasem wpadam tam z córką przy okazji zakupów i nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek coś było nie tak ze zwierzakami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Łapka na Jagielońskiej za Biedronką, nowo otwarty.
Aż miło wejść, czysto i przestronnie mimo małej powierzchni.
Co najważniejsze, świetna obsługa z dużą wiedzą.

Inne tematy z forum Kobieta

Prezent dla teściowej (122 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...

Euthyrox N25 - czy ktoś z Was również przyjmuje proszę o Wasze opinie . (47 odpowiedzi)

Witam, Miesiąc temu zaczęłam przyjmować lek EUTHYROX N25 na niedoczynność tarczycy mija miesiąc...

rozwód - sędzia w Gdańsku Tomasz Zimmermann (75 odpowiedzi)

Czy miał ktoś prowadzoną sprawę rozwodową przez Sędziego Tomasza Zimmermann? Jaki on jest i jak...

do góry