Widok

dom czy mieszkanie???

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie odstraszaja:( my młodzi ludzie przeciez dopiero zaczynamy a juz stawiaja nam takie poprzeczki.
A jak jest u was kupujecie cos czy stawiacie dom :)
A kasiorke z kad bierzecie ??? Kredyt czy dobra wola rodzicow
Jestem ciekawa ile kosztuje budowa małego domku!! TYlko zeby byc razem:):) a w nim ja dziecko maż i duzy piesek to moje marzenia:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
no chyba , ze ma sie zaprzyjazniona ekipe i dostep do tanszych materialow, to da sie za to wybudowac na szczescie. My jeszcze nie zaczelismy !!! Tylko podkreslam, ze moj Piotr pracuje w firmie deweloperskiej no i mamy przez to duzo latwiej i taniej.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej dziewczyny my obecnie z moim Tomaszem dostajemy mieszkanko od teścia bo prawdopodobnie przeprowadzi się do swojej przyjaciółki więc zostajemy w trzech pokojach sami :) myślimy nad wyremontowaniem mieszkanka i albo bedziemy go wynajmować albo sprzedamy bo nam się marzy jednak własny domek i albo kupimy ziemie i się wybudujemy albo odkupimy od kogoś dom w surowym stanie bo równiez się opłaca :) pozdrawiam

my tez niedawno chcieliśmy sie budować. Zaczynalibyśmy od 0 i wszsytko na kredyt. Narazie zrezygnowaliśmy, bo ceny działek to jakis kosmos. Kredyt chcieliśmy wziąc na ok 300 tys.,ale w tej sytuacji na pewno nie wystarczy, nawet bez kosztów robocizny ( robocizną mamy całkowicie za darmo)
matko:(:( powaga chyba zaczne szukać jakiegos wolnego mostu ha ha ha:):):):) ale powaznie to chyba zaczne sie rozgladać jak to wyglada

40 zł za metr , to ja bym tak chciał albo nawet za 180 zł - teraz w Gdyni wiczlinie działki kosztują za 350 zł za metr , ja na szczęście kupiłem za 250 zł jeszcze i jestem szczęśliwy:)

a jakie sa ceny mieszkan w tej chwili?? Chodzi mi o takie w miare w nowym budownictwie ale z drugiej reki? Czy mozecie mi pomoc w tej kwestii??

My mamy teraz mieszkanie (takie w sam raz dla nas), ale w przyszlości będzie raczej dom, w sumie to chyba wychodzi taniej, ale dłuzej i trzeba włozyc dużo pracy i serca, aby dom był DOMEM.

No wiesz, zalezy w jakiej lokalizacji szukasz i co byc chciala. Napisz o jakie mieszkanie dokladnie Ci chodzi to bedzie mozna cos napisc..
mysle o mieszkanu w okolicy trojmiasta ale nie konieczne w centrum:)

No to zapraszam na www.gratka.pl i wpisz swoje referencje.
Wyjdzie Ci wszystko :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My kupilismy rok temu mieszkanie 3 pokojow.Ceny byly zdecydowanie nizsze niz teraz.Jest to nowe mieszkanie a odbior mam 30.08.07
Rina mam pytanie: czy sprzedajac mieszkanie i spłacając za te pieniadze kredyt mieszkaniowy (zaciagniety na inne mieszkanie) płaci sie podatek do US???

wiecie ile moze kosztować konserwacja domku z drewna ciekawa jestem co ile trzeba cos takiego robic

MOJ TATA MA SWOJA FIRME BUDOWLANA I ZDECYDOWANIE UWARZAM ZE LEPIEJ INWESTOWAC W DOMEK NIEMA NIC PIEKNIEJSZEGO NIZ MIESZKAC W DOMKU A CENY MIESZKAN SA TAK WYSOKIE ZE SZKODA GADAC ...CHOCIAC MATERIALY BUDOWLANE TERAZ TEZ IDE W GORE I TO BARDZO:)

do wszystkich wielbicielek domkow z drewna - impregnuje sie specjalnym impregnatem, jezeli bierze sie firme od budowy oni sami zapewniaja moczenie drewna w solach boru a pozniej po zmontowaniuimpregnacje i na to dopiero idzie farba nadająca ostateczny kolor
Znajomy mojego ojca, kupił gdzieś chyba nawet dość stary dom z bali, ale tanio i w bardzo dobrym stanie, rozmontowali go i przewieźli i postawili na nowo. Są zadowoleni, bo bardzo dobrze zakonserwowany, nie ma żadnej pleśni i robactwa. Nie dość że tanio ich to wyniosło niz stawiac nowy, to jeszcze ponoć ma być oszczędny zimą kiedy będą go ogrzewać.
super:):) stawiam drewniany domek:):) teraz mam bzika he he

naprawde ja bym drugi raz podjela taka decyzje... nigdy bym swojego nie wymienila na betonowy
Ja też bym chciała taki domek. Ale najpierw trzeba mieć go gdzie postawić.
Gdybyśmy poszukali działki w zeszłym roku, nawet wzieli kredyt to i tak by się opłaciło, ale teraz, ceny poszły 3-krotnie i końca nie widać. I ja czarno już to teraz widzę. Gdzie jeszcze można tanio działkę wydębić! Ale też nie chiciałabym na jakiejś wypidowie mieszkać.
Brzoskwisia masz bujna wyobraźnie :) tylko pozazdroscic
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry