Widok

dom czy mieszkanie???

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie odstraszaja:( my młodzi ludzie przeciez dopiero zaczynamy a juz stawiaja nam takie poprzeczki.
A jak jest u was kupujecie cos czy stawiacie dom :)
A kasiorke z kad bierzecie ??? Kredyt czy dobra wola rodzicow
Jestem ciekawa ile kosztuje budowa małego domku!! TYlko zeby byc razem:):) a w nim ja dziecko maż i duzy piesek to moje marzenia:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja mieszkanie, żona dom..., czy odwrotnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My z żoną poszliśmy w tę stronę że kupiliśmy projekt tu https://www.mgprojekt.com.pl/ i w tym roku zaczynamy budowę domu!
Takiego 80-100 m i koniecznie z garażem,samochód też musi mieć swoje miejsce a nie stać na chodniku...
Życie w dużym mieście jest dość męczące i chyba warto zainwestować w "mały,ciasny ale własny" ;)
Oczywiście nie jest tak łatwo znaleźć odpowiednią działkę,chyba się z tym zgodzicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jesteś bogaty? bogać się dalej! dzięki dobrej metodzie zarabiania online dostępnej teraz dla każdego! Zbuduj dodatkowy dochód na lata powyzej 10.000zł/mc
http://systemzarabiania.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najważniejsze, że masz marzenia one sprawią że w odpowiednim momencie zdecydujesz co będzie dla Twojej rodziny najlepsze. Do tego czasu powinnaś też rozejrzeć się za ubezpieczeniem czterech kątów. https://cuk.pl/ubezpieczenia/nieruchomosci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

reklama nie w tym wątku
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co racja to racja, mam mało czasu na zajmowanie się domem i wielka przestrzeń nie jest mi potrzebna więc odpowiada mi mieszkanie na gdańskich tarasach, dla mnie ważne że obwodnica jest blisko, trochę terenów rekreacyjnych w pobliżu i jakieś sklepy też są, więcej nie trzeba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jakbyś potrzebowała wsparcia architekta polecam biuro D' Interior Studio- http://www.d-interior.com.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jedni ludzie są stworzeni do mieszkania w domkach wolnostojących, a inni lepiej się odnajdują w mieszkaniach. Zimą na pewno oprócz ogrzewania, fakt, że nie trzeba odśnieżać przemawia na plus za blokiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja wolę mieszkanie ponieważ jest to wygoda. Nowy domek od 300 k w górę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Popieram, w dodatku wiele mieszkań tak samo jak domy ma swoje niezależne piece i ogrzewanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słyszałeś o piecach bezobsługowych? :) Nastawiasz sobie w domu jaką chcesz mieć temperaturę i taką masz. O ile masz dom podłączony do sieci gazowej, ale to raczej nie jest problem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak dla mnie mieszkanie. Jest wygoda , nie trzeba w zimie palić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

No ja też jakby kamienica po babci była to też bym brał, ale tak to tylko deweloperka ;D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stara kamieniczka, może i ma klimat, ale jeśli chodzi o swoje mieszkanie, dla rodziny to jestem za nowym. Mam taką filozofię, że lepiej wykończyć pod siebie nowe, niż remontować i to zabytkowe mieszkania. Chociaż jakbym dostał w spadku, to bym nie narzekał xD
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

reklama?, nie sądzę, ' jeżeli nawet, to interesujaca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ech reklama....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O tak, mieszkanie od dewelopera to super sprawa. Nie da się ukryć. Brat wypatrzył ostatnio, tyle, że mieszka w Krakowie. I właśnie od dewelopera. Pół życia, jako dzieciaki mieszkalismy w starym budownictwie, pod Poznaniem. Potem porozjeżdżalismy się na studia tu i tam, ja mieszkam w Trójmieście i mam mały cudny ukochany domek, a brat w Krakowie stwierdził, że już dość płacenia mnóstwa pieniędzy za wynajem, woli wziąć kredyt i go spłacać. Przynajmniej będzie miał własne mieszkanie. Ostatecznie zdecydował się na apartamet w wyjątkowych i nowoczesnych budynkach - apartamenty Kaskada na Prądniku Czerwonym, https://www.superkrak.com.pl/wyszukiwarka-3d/apartamenty-kaskada-etap-3. Moje dzieciaki już się doczekać nie mogą aż się wujek wprowadzi i będą mogły jechać do Krakowa. A to dlatego, że apartamenty znajdują się "po sąsiedzku" z kinem i parkiem wodnym :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No i z dzieciństwa mam taki uraz, że jednak wolę wrócić do mieszkania, odpocząć, a nie biegać odśnieżać, pielić, kosić trawę. No nie, do tego nie wrócę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja preferuję mieszkania, ale na uboczu, na Jasieni, gdzie jest w miarę spokój, ale jeszcze jest jakieś życie i nie muszę biegać z wiadrami węgla bo nie chcą podłączyć gazu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale dochodzi też aspekt takiej bezwzględnej odpowiedzialności za cały dom. We własnym domku jest o wiele więcej roboty, ogarnianie opału, ogródka, dbanie o całą konstrukcję..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dobry i tani projekt domu (24 odpowiedzi)

gdzie najlepiej kupić lub zamówic projekt domu? macie jakieś doświadczenia i wskazówki?

do góry