Widok

dom weselny Estragon – daty

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej.
Czy możecie podać rok i miesiąc, kiedy byłyście / miałyście tam wesele i z czego jesteście zadowolone / niezadowolone? Byłabym wdzięczna :)

Znajoma chce zrobić wesele w Estragonie i ja jej ten lokal polecam, bo mieliśmy tam wesele i byliśmy zadowoleni. Rok temu też byliśmy tam na weselu i było super (jedzenie, obsługa, wszystko). Ale widzę na forum pozytywne i negatywne opinie i robi się sprzeczność. Zmienił się manager, może też i kucharz, i może teraz jest lepiej, a negatywne opinie są o weselach sprzed kilku lat?
-.-
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
17.06.2006 - stare żarcie i brak klimy

Dziewczyna mająca wesele dzień wcześniej też narzekała na jedzenie i zachowanie pana Macieja...

Menedżer, który się zmienił, to jak rozumiem - pan Piotr? On akurat był bardzo miły.
co jakis czas wchodze na weselnik i czytam co nowego o estragonie sie pokazuje i nie wierze temu co czytam!ja uwazam ze to cudowne miejsce na urzadzenie wesela!a pani agata chyba ma jakas traume zyciowa albo nie ma po prostu nic do roboty bo juz 2 rok siedzi i czatuje na pozytywne opinie zeby je zepsuc....zalosne to..ale niestety prawdziwe
25.02.2006 opinia pozytywna.

Fotografia:

I cała reszta:

minusy - jedzenie nieświerze, chyba mają problem z przechowywaniem bo za każdym razem jest poprostu nieświerze, może coś z tym zrobią, kontakt z gośćmi ograniczony, żadne nawet nie wiem jakie nagłośnienie nie pomoże bo może i w sali konsumpcyjnej byłoby słychać co jest grane i mówione w sali tanecznej gdybym nastawił końcówkę mocy na 10 ale nikt by do nas nie przyszedł się bawić bo uszy by tego nie wytrzymały, problemy z wentylacją / klimatyzacją, dojazd beznadziejny

plusy - miła obsługa, ładne otoczenie ale w sumie goście powinni być w sali weselnej a nie na spacerku,

To tyle

PS Alsu twoje emocje jakoś dziwnie wpłynęły na moje ;)
No ja napisałam, że opinia pozytywna. Z nagłośnieniem nie było problemu, nieświeże były jedynie sałatki ;-), ale i tak mało kto miał miejsce na sałatkę (w brzuchu). Dla mnie fajne było to, że nie musieliśmy kupować alkoholu - oni to za nas zrobili w bardzo dobrych cenach (nie opłacało nam się po prostu jeździć po macrach i innych miejscach). Ja polecam Estragon!

PS. Jak skończyło się nam wino, to kupiliśmy w trakcie wesela po normalnych "sklepowych" cenach, więc to mnie też miło zaskoczyło.

Fotografia:

I cała reszta:

"nieświeże były jedynie sałatki ;-)" - hehe, dobry tekst...usmialam sie:)

dla mnie to jest niedopuszczalne zeby jakiekolwiek jedzenie na weselu bylo nieswieze.

Zespół Muzyczny napisał(a):

"żadne nawet nie wiem jakie nagłośnienie nie pomoże bo może i w sali konsumpcyjnej byłoby słychać co jest grane i mówione w sali tanecznej gdybym nastawił końcówkę mocy na 10 ale nikt by do nas nie przyszedł się bawić bo uszy by tego nie wytrzymały"

U nas nie było z tym problemu, muzykę odpowiedniej głośności oraz wyraźne mówienie przez mikrofon było słychać i na sali tanecznej, i w sali konsumpcyjnej. Jednocześnie i tu i tu dało się porozmawiać, nie przekrzykując muzyki. Bardzo nam zależało na tym, żeby nie było hałasu na sali tanecznej i DJ się dostosował. Nie wnikam w kwestie techniczne, po prostu DJ spisał się na medal.
-.-
zgadzam sie jesli dj jest profesjonalista to umie sie podlaczyc do kabelka zeby bylo slychac na obydwu salach!!!!!!!!!chyba ze udaje ze zna sie na rzeczy!u nas jedzenie super pyzne bylo i swierze!nawet salatki!jadlam nawet przez nastepne dwa dni!
rumcajsyy napisał(a):

> "nieświeże były jedynie sałatki " -
>

to jest niedopuszczalne płaci sie grube pieniądze to chyba należy wymagać

Alsu o jakim kabelku myślisz ?
Zbyt emocjonalnie podchodzisz do lokalu Estragon, odczuwam że nie jesteś jego klientką, relacji z wesela nie czytałem, dla mnie ten lokal nie sprawdza się jeśli chodzi o wesela to moje osobiste doznania, nie może tak być że goście nie wiedzą co się dzieje na sali tanecznej pomińmy sprawę nagłośnienia, chodzi raczej o kwestię wzrokową, ogólnie oddzielne sale do tego odizolowane nie sprawdzają się tak jak jedna sala w której odbywa się wszystko, nie wspomnę o tym ile wylaliśmy z siebie potu nie tylko my ale i goście, a jedzenie może i u ciebie "było" świeże jednak na kilku imprezach na których bywałem zawsze było coś nie tak , niestety i przykro mi to pisać jestem daleki od negatywnych komentarzy, piszę prawdę bo nie mam powodu kłamać, mnie tylko zadziwiają alsu twoje posty, po co ci to ??? nie wiesz że tym prowokujesz innych do wywodów, zakładam prawdziwych odczuć typu Aghata bo ja jej wierzę i pewnie ten uraz będzie siedział w niej długo, długo, a te wywody mogą jedynie niekorzystnie wpłynąć na wizerunek twojego lokalu także dla dobra lokalu zaprzestań tego emocjonalnego, nienaturalnego wychwalania
Czytałem również relacje osób wiarygodnych ! które były zadowolone ...
My mieliśmy ślub 06-10-2007 i wszystko było super
Jedyne co moge tutaj NIE polecic to Estragon w gdansku nie bede rozwijal tematu, słabo, duzo rozczarowania, brak dobrej organizacji, wiele nie dociagniec, brak zgodnosci z obiecywaniami szefostwa.

P.S A jesli się jednak zdecydujecie to zapewniam że jedzenie napewno "smakuje" *** nie tylko wam ale i obsludze. Nie wiem czy degustują na weselu ale w domach za wasze pieniadze napewno. Dlatego jak wychodzicie usmiechaja sie bardzo szeroko.

*** Smakuje jest tu użyte w rodzaju sarkazmu.

wypowiedz alsu wydaje mi sie odzewem restauracji estragon. Naprawde nie polecam!!!!!!! Kaszana nie warta ani jednej złotówki!!!!!!!!!!

podpisano: NIestety klient
kurde ..zdenerwowałam się :((
za 3 tygodnie mam tam wesele ...
szczerze bardzo współczuje, nie pomyślałabym nigdy żeby sprawdzac tę restaurację. Byliśmy tam na obiedzie zaraz po zapłaceniu zaliczki, rewelacja obiad wybrany z karty menu na nasze wesele. Niestety okazało się że zrobili to na pokaz. Tego dania w ogóle nie było na naszych stołach weselnych. NIE POLECAM!!!!!!!!!
Droga A..nuko. jedyne rady jakie po fakcie mozemy Ci doradzic to: zarzadanie sprawdzenia jakosci produktów, pół produktów przeznaczonych na twe wesele. wyznacz kogos sobie. potrafia dac nieswieze rzeczy. oczywiscie nie wiem czy na to pozwola. kwiaty uprzedam ze moga Cie rozczarowac szczegolnie ze placisz za nie 700zł. zespół lub DJ którego masz jesli chce miec DOBRY kontakt z gosmi w sali niech liczy jednak na swój sprzet i niech wystawi choc jeden glosnik do sali konsumpcyjnej. knajpa karze sie podczepic pod kabelek ktory prowadzi do głośników w tej sali lecz to nie wystarcza. niestety przy gwarze kilkudziesiat osob nic nie slychac. obsluga podglasniala u siebie swoja wieze od tych glosnikow lecz wszystko to kicha. i na sam koniec jesli chcesz po weselu pojesc jedzenie za ktore zaplacilas koniecznie dopilnuj pakowanie!!!!!!!! mimo ze szef zapewnia ze dostaniesz miesa ciasta i produkty trwalsze, to UWARZAJ!!!!! ja w domu otwieram opakowania a tam same sałaty salatki pierdoły!!!!! z calosci tych opakowan mialem moze 15% mies. i chyda tylko takiego ze moja matka sciagnela je ze stołów. a jak poprosila o pozostalosci szynki plonącej to obsluga byla bardzo flegmatyczna i niechetnie to dawala i to bylo 1 opakowanie tego miesa!!. knajpa i obsluga bardzo wykorzystuje to ze goscie sa podpici. A i jeszcze co do mies z obiadu zostalo dosc duzo mies (schaby, rolady itd.) niestety nie dostalem ani jednej porcji, miesa, okruszka. wiec albo obsluga ma jedzenia na pare dni albo laduje to na stole kolejnego dnia na kolejnym slubie( mam cholerna nadzieje ze nie bo zycze nowozencom wszystkiego co dobre) ale widze ze po Estragonie wszystko jest mozliwe i napewno nie wolno im ufac!!!!!
moja przyjaciolka miala tam wesele 4 pazdziernika w zeszlym roku,jedzenia bylo mnostwo i bardzo dobre,dj bylo slychac na sali konsumpcyjnej(pewnie jako profesjonalista potrafil sie podlaczyc do "kabelka")obsluga naprawde mila i uczynna,ogolnie podobal mi sie tez klimat tego miejsca...a jesli chodzi o klimatyzacje tez nie mam zastrzezen!polecam
do góry