Re: domowe wędliny
Ja uwielbiam roladę mięsną:
jedna polędwiczka
1 kg szynki wieprzowej
duży płat surowego boczku
1. wszystko natrzec przyprawami, takimi jak lubicie - sól,...
rozwiń
Ja uwielbiam roladę mięsną:
jedna polędwiczka
1 kg szynki wieprzowej
duży płat surowego boczku
1. wszystko natrzec przyprawami, takimi jak lubicie - sól, pieprz, papryka, zioła prowansalskie, majeranek, rozmaryn. Zostawic w lodówce na godzinę lub na noc.
2. polędwiczkę umieścic w srodku szynki, nastepnie owinąc szynkę boczkiem, skrecic nitką, żeby się nie rowinęło.
3. włożyc w rękaw do pieczenia. Piec w piekarniku 220'C 1 1/2 do 2 godzin - w zależności od wagi mięsa - przyjmuje się 1kg na 1 godzinę.
zobacz wątek