Widok
dowóz na/z wesela
czy znacie jakies tanie sposoby na dowoz gosci najpierw na wesele z kosciola i pozniej ewentualnie z wesela (robie w Chwaszczynie a wiekszosc gosci bedzie z Gdanska) Myslalam o tzw. ogórkach ;) pks, niestety nie mam pojecia w jakich cena ksztaltuje sie taki dowoz. Moze znacie inne, tanie wyjscia????
Ola
naprawde widze, ze zupelnie nie zrozumialas pytania. nie pytalam JAK goscie maja dojechac DO kosciola bo to jest kwestia oczywista. Pytanie brzmialo o znajomosc firm przewozowych, udostepniajace busy/autokary itp. ktore zawiozlyby gosci Z kosciola na wesele i po weselu ewentualnie odwiozly. Prosze, jesli nie znasz takowych, nie wypowiadaj sie w tej kwestii ok? Bo naprawde zalezy mi na znalezieniu KONKRETNEJ firmy badz tez innego sposobu dowozu
Ola
Jeśli ktoś nie ma możliwości znalezienia sali w Gdańsku to wesele robi tam gdzie odpowiada, nawet jesli jest to Chwarzczyno.
Wygodniej jest jeśli Kościół znajduje sie w tej samej miejscowości co wesele, Z drugiej strony nie wszyscy goście są proszeni na uroczystość weselną (np. dalsi znajomi czy sąsiedzi) więc dojazd na sam ślub w chwarzczynie byłby dla nich kłopotliwy.
Wiadomo ,iż wiekszość gości jest zmotoryzowanych, ale ci co wybieraja sie bez aut, proponuję przejażdżkę busem, koszt jest identyczny jak autokar, a goscie odczuwają lepszy komford z jazdy i jest przytulniej.
witam
ja mam ten sam "proble" ale wydaje mi sie ze to nie jest juz problem - tez chcemy dowiezc gosci z kosciola do sali weselnej i z powrotem (odleglosc w jedna strone ok 40km; w dwie strony ok 80km).
doqwiadywalem sie w roznych firmach przewozowych i w pks wejherowo, zdecydowanie najtaniej wychodzi pks, maja rozne autobusy od ok35osobowych po 50osobowe, ceny ksztaltuja sie od 2,90 zl za km do 3,50zl/km (ceny brutto) jesli chodzi o odbior w godzinach porannych (4-5 rano) to doliczaja do tej ceny chyba 50% wiec koszt wychodzi niezbyt wielki - tak mi sie wydaje...
zycze powodzenia w poszukiwaniach...w pks gdansk albo gdynia bo pewnie stamtad ewentualnie bys bral autokar..
pozdrawiam
ja mam ten sam "proble" ale wydaje mi sie ze to nie jest juz problem - tez chcemy dowiezc gosci z kosciola do sali weselnej i z powrotem (odleglosc w jedna strone ok 40km; w dwie strony ok 80km).
doqwiadywalem sie w roznych firmach przewozowych i w pks wejherowo, zdecydowanie najtaniej wychodzi pks, maja rozne autobusy od ok35osobowych po 50osobowe, ceny ksztaltuja sie od 2,90 zl za km do 3,50zl/km (ceny brutto) jesli chodzi o odbior w godzinach porannych (4-5 rano) to doliczaja do tej ceny chyba 50% wiec koszt wychodzi niezbyt wielki - tak mi sie wydaje...
zycze powodzenia w poszukiwaniach...w pks gdansk albo gdynia bo pewnie stamtad ewentualnie bys bral autokar..
pozdrawiam