Widok
odparzenia
Witam :)
Moj narzeczony, pracuje w miejscu w ktorym musi nosic caly czas gumowe rekawice, do tego uzywa chemikaliow i praktycznie caly czas zalewa rece goraca woda. Od tego miedzy palcami zrobily mu sie okropne odparzenia, skora schodzi i bardzo piecze.... do tego wiekszosc dloni ma zaczerwieniona... Czy moglybyscie mi polecic jakas masc, krem lub cokolwiek innego co pomogloby mu uporac sie z tym problemem?
Bardzo prosze o odpowiedz :)
Moj narzeczony, pracuje w miejscu w ktorym musi nosic caly czas gumowe rekawice, do tego uzywa chemikaliow i praktycznie caly czas zalewa rece goraca woda. Od tego miedzy palcami zrobily mu sie okropne odparzenia, skora schodzi i bardzo piecze.... do tego wiekszosc dloni ma zaczerwieniona... Czy moglybyscie mi polecic jakas masc, krem lub cokolwiek innego co pomogloby mu uporac sie z tym problemem?
Bardzo prosze o odpowiedz :)
Wydaje mi sie, ze to odparzenia od tego paskudztwa ktorym dezynfekuje :( . Wczesniej nigdy nie mial problemow z noszeniem rekawic. Generalnie tylko prawa reka ma taka (ta wylewa srodki) . Poza tym zauwazylam tez, ze powyzej nadgarstka dostal czerwonych krost, ktore tez pieka i wylewa sie z nich jakas woda. Powiedzial mi, ze to przez ten plyn ktory czasem dostanie mu sie za rekaw. A do dermatologa na razie nie ma szans zeby isc :(.
Idź do apteki i tam pogadaj :) Może nie w pierwszej uda się wyprosić coś bez recepty, ale w którejś w końcu się uda. Przecież tam pracują głównie kobiety i też pewnie połowa z nich wołami nie może zaciągnąć swojego faceta do lekarza. Albo weź od swojego rodzinnego receptę na Locoid, albo coś w tym stylu...
Nic lepszego Ci nie poradzę. Sama miewam podobne zmiany na rękach, u mnie to właśnie alergiczne, pomaga tylko zaprzestanie kontaktu z alergenem (niewykonalne w wypadku Twojego faceta, jak rozumiem) albo smarowanie maściami sterydowymi (wszystkie są na receptę).
Jeśli to naprawdę odparzenie, to pomoze np. Sudocrem (dostępny np. w Rossmanie)...
Jeśli to naprawdę odparzenie, to pomoze np. Sudocrem (dostępny np. w Rossmanie)...
moz etaki emasci jakimi smaruje sie pupy dzieci - Sudocrem, bepanthen......
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com