Widok

odparzenia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)
Moj narzeczony, pracuje w miejscu w ktorym musi nosic caly czas gumowe rekawice, do tego uzywa chemikaliow i praktycznie caly czas zalewa rece goraca woda. Od tego miedzy palcami zrobily mu sie okropne odparzenia, skora schodzi i bardzo piecze.... do tego wiekszosc dloni ma zaczerwieniona... Czy moglybyscie mi polecic jakas masc, krem lub cokolwiek innego co pomogloby mu uporac sie z tym problemem?
Bardzo prosze o odpowiedz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmm, a są to na 100% odparzenia?

Może to uczulenie na rękawiczki, na talk którym są wysypane?

Jak skóra jest sucha i piecze, to obstawiam raczej alergię.

A najbardziej polecam wizytę u dermatologa :) Np. u doktor Sarankiewicz-Konopki w Derm-Alu w Sopocie... Bo może to jeszcze coś innego?
Wydaje mi sie, ze to odparzenia od tego paskudztwa ktorym dezynfekuje :( . Wczesniej nigdy nie mial problemow z noszeniem rekawic. Generalnie tylko prawa reka ma taka (ta wylewa srodki) . Poza tym zauwazylam tez, ze powyzej nadgarstka dostal czerwonych krost, ktore tez pieka i wylewa sie z nich jakas woda. Powiedzial mi, ze to przez ten plyn ktory czasem dostanie mu sie za rekaw. A do dermatologa na razie nie ma szans zeby isc :(.
Coraz bardziej obstawiam reakcję alergiczną... Ale to i tak wróżenie z fusów. Każdego w końcu da się zaciągnąć do lekarza, postrasz swego chłopa, że jak nie pójdzie do dermatologa, to tak mu się wszystko rozbabrze, że nie będzie mógł pracować.
Zeby to jeszcze bylo takie latwe :D. On pojdzie do lekarza dopiero jak mu ta reka zacznie odpadac :/ I nie przemowi mu do rozsadku ;P A z tymi masciami... znalazloby sie cos? Chociaz wiem, ze to rozna reakcja moze byc :/
Idź do apteki i tam pogadaj :) Może nie w pierwszej uda się wyprosić coś bez recepty, ale w którejś w końcu się uda. Przecież tam pracują głównie kobiety i też pewnie połowa z nich wołami nie może zaciągnąć swojego faceta do lekarza. Albo weź od swojego rodzinnego receptę na Locoid, albo coś w tym stylu...
O! To juz cos :D. W ogole nie pomyslalam, zeby isc sie zapytac do apteki :P
Dzieki :)
Nic lepszego Ci nie poradzę. Sama miewam podobne zmiany na rękach, u mnie to właśnie alergiczne, pomaga tylko zaprzestanie kontaktu z alergenem (niewykonalne w wypadku Twojego faceta, jak rozumiem) albo smarowanie maściami sterydowymi (wszystkie są na receptę).

Jeśli to naprawdę odparzenie, to pomoze np. Sudocrem (dostępny np. w Rossmanie)...
moz etaki emasci jakimi smaruje sie pupy dzieci - Sudocrem, bepanthen......

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

do góry