Widok

odparzona pupka po biegunce

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja mala ma wlansie grype zoladkowa
masakryczna biegunka

ma juz tak czerwona pupke jakby jej zelazko przylozyli
jak ja przewijam widze ze ja boli, szczypie nie wiem czym smarowac
do tej pory uzywalam sudokremu ale chyba ja juz drazni
nawet podczas przemywania woda jest ryk

moze cos polecicie na ta czerwona dupinke?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam pomagał napar z rumianku i mąka ziemniaczana. Może wam też pomoże. No i wietrzenie pupki!!!
wietrzenie, bepanthen
Agitka, wietrzenie pupki i dla nas zawsze była super i jest to tej pory maść pośladkowa robiona na receptę.
image
image
maść pośladkowa na receptę robiona, ale grosze kosztuje. i mączka ziemniaczana
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
staram sie wietrzyc jak najwiecej ale ona normalnie robi co 15min :(
image
to moze po prostu połóz ją na podkładzie belli? Bidulka :(
u nas pojecie Zuzia polez nie istnieje :)

sprobujemy z ta maka zobaczymy jakie efekty
image
Agitka, a mała dużo pije? Uważaj, żeby się nie odwodniła... Przy rotawirusie nietrudno o to, moja Tosia miała 3-4 kroplówki dziennie, piła ponad litr wody i herbatki na dobę a mimo to i tak była odwodniona... I kilka dni zajęło, żeby wróciła do siebie.
image

image
i dobre bakterie podac koniecznie. Orsalit tez jest dobry i ORS 2000.
potraktuj pupke clotrimazolem
Nam mąka ziemniaczana też bardzo pomogła.

Może sadzaj Zuzię na nocnik co 15 min. (o ile zaczęliście korzystać z nocnika).
image
bylismy u pediatry dwa dni temu i dostala Lakcid i Enterol ale nie widze poprawy
pije dosc sporo, a jak mam poznac czy ewentulanie jest odwodniona, zachowuje sie normalnie

nocnik dostanie jutro na roczek :))
image
ojej, to bidulka wejdzie w drugi rok "obesrana", to na szczęście! Wszystkiego dobrego! i duzo zdrówka!
U Nas bardzo pomogła maść Tormentiol. Synek miał przy biegunce takie odparzenia, że aż płakał jak go przebierałam :(
Częste wietrzenie dupki i maść pośladkowa nam pomogła,pediatra zapisała nam Nifuroksazyd na trzydniówkę
Agitka najlepsza jest maść pośladkowa którą po porodzie dają na zaspie, a potem pediatra przepisuje receptę na nią. Wiem, że bez recepty kosztuje chyba 50 zł., a na receptę coś ok. 10 zł. Wiem że w jej składzie jest m.in. wazelina, lanolina i coś jeszcze.., ta maść jest niezastąpiona, sudokrem masakrycznie podrażnia tyłek, próbuj też mączką ziemniaczaną zasypywać i wietrzyć, wietrzyć i jeczcze raz wietrzyć :)
Agitka, jeśli ma ciemiączko- to przy odwodnieniu będzie lekko zapadnięte, wokół ust będzie miała tak sucho, język będzie lekko białawy...

Agitka, Tośka tez robiła kupkę co ok 15-20 minut. Po każdej kupce myliśmy jej pupę czystą wodą pod prysznicem. I nie miała odparzeń lub czasami tylko bardzo delikatne.

A Mała coś je? Możesz jej dawać flipsy, słone paluszki, starte jabłuszko, kisiel a na obiadek koniecznie marchwianka!
image

image
wietrzenie, mąka ziemniaczana, tormentiol, ale jesli jest mocno czerowne i lekarz stwierdzi zakażenie grzybicze to masc antybiotykowa - u nas niestety bez niej sie nie obeszlo bo chlopaki mieli procz czerwonego takie placki. Masc posladkowa z apteki to nei ta sama co ze szpitala :) Ta ze szpitala jest o wiele lepsza wiec jak ktos ma kontakty z poloznymi ze szpitala niech wezmie ja :)
Yecath dzieki :)
ma ciemiaczko jak sie obudzi bede badac :) jezyk miala bialawy dwa dni temu ale miala tez goraczke od zebow wiec myslalam ze to od tego teraz jest ok

je normalnie tylko w mniejszych ilosciach, nadrabia w nocy mlekiem :)
co do marchwianki to slyszalam o tym ale pediatra nic o tym nie mowila, dalam jej na obiad marchewke z zeimniaczkiem a potem marchewke z jablkiem
image
dobry tez jest ryż, banan - wszystko co zapycha.
Bepanthen i Tormentiol.
U nas pomógł Tormentiol, dokładne mycie pupy (a nie wycieranie chusteczkami nawilżanymi) ,wietrzenie pupy i Nifuroksazyd
tak jak dziewczyny pisały zrezygnuj zupełnie z chusteczek,tylko woda z delikatnym płynem do mycia,nam bardzo pomagała mąka ziemniaczana,ale nie jako zasypka,tylko w postaci krochmalu do wieczornej kąpieli.
agitka wiesz co nam tylko pomaga pasta IMAZOL wyprubuj 1 dzien i pupki czerwonej nie ma sparuj po kazdej kupce nam tylko to pomaga pasta kosztuje 9 cos
imageimage
najlepsza jest maść ze szpitala (jeśli masz dostęp to świetnie).
jak synek był w szpitalu, to babeczka podpowiedziała mi, że przy odparzeniach NIE POWINNO się "zasuszać", czyli stosować mąki ziemniaczanej, a natłuścić to miejsce. Ja stosowałam sporą ilość tej maści szpitalnej oraz natłuszczałam pupcie oliwką. I myłam wodą z szarym mydłem (żadnej innej chemii nie stosowałam). Po około 4 dniach pozbyliśmy się problemu.
CROTLIMAZOLIN TEŻ JEST DOBRY
gonia tak crotlimazolum i imazos 2 najlepsze mascie pasty
imageimage
mialo byc imazol
imageimage
nasz mały miał strasznie odparzoną pupcie po jelitówce, pomógł nadmanganian potasu i krem Aguastop z Linomagu. sudocrem nie zdał egzaminu.
image[/url]

image
tormentiol. wiejska położna poleciła nam, jak byliśmy na wakacjach. nic tak nie pomogło na masakryczne podrażnienia. efekty widać bardzo szybko.
sama uzywam po depilacji okolic bikini. żadnych zaczerwień.
Ja ostatnio wypróbowaam hascosan krem i jestem bardzo zadowolona.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry