Widok

dr Podgórczyk USG

Czy możecie napisać ile obecnie kosztuje USG np. tarczycy u Pani Doktor?
Dawno nie byłam, ale już dwa lata temu cena była dość wysoka, więc wolę się upewnić:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idż do endomedu tam jest bardzo dobry sprzęt , tam miałam robione usg tarczycy w maju 130 zł
Robiłam pod koniec października zeszłego roku i płaciłam 120 : ).
Chciałabym podzielić się opiniami po wizycie u Pani dr Podgórczyk, w maju robiłam usg piersi, badanie kosztowało 120 zł. Dr rzeczowa, konkretna, odpowiadała na wszystkie moje pytanie ale opis wyniku tragedia! konkretnie: w obrazie USG miałam stwierdzone 2 guzy, opis zawierał informację: o 1 guzie, gdzie jest umiejscowiony (na której jest godzinie) i tylko jeden! jego wymiar, chyba była podana oś długa; natomiast przy drugim guzie nie było informacji o jego umiejsowieniu, i także podany tylko jeden wymiar. W zaleceniach miałam napisane wskazanie do ewentulanej biopsji. Acha i jeszcze coś p. doktor sugerowała, że do bipsji powinna być poddana pierwsza, większa zmiana a druga raczej nie....
Przez ten nieprecyzyjny opis musiałam powtarzać usg u innego lekarza i guz, który wg doktor raczej był zamały na biopsję okazał się podczas badania rakiem.
Uczulam wiec wszystkie osoby, które bedą robiły usg aby dokładnie sprawdziły opis wyniku.
ostatnio usg przypomina mi wróżenie z fusów. Mam wykonywane kontrolne usg jamy brzusznej co 6 mies. Wiadomo, że lekarz opisuje przy okazji wszystkie narządy, a nie tylko ten chory. I nagle w zdrowej do tej pory nerce pojawiają się liczne, nawet 10 mm złogi. Oczywiście wizyta u urologa, który wątpi w prawidłowy opis, sam robi usg i widzi tylko ok.3mm zwapnienia. Po kolejnych kilku miesiącach mam TK i w opisie - 8-9 mm torbiele. I co o tym sadzić?

Inne tematy z forum Zdrowie

Nudny seks w długim związku (6 odpowiedzi)

Witam serdecznie, Jestem w związku w ktorym od poczatku seks był wspaniały. Czułam, że bardzo go...

Mały penis we wzwodzie (3 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

Love Desire opinie (6 odpowiedzi)

Używa ktoś może LoveDesire ale w wersji premium? Pytam się tutaj o te w czarnej buteleczce....

do góry