Widok
dretwienie malego palca lewej reki
czesc,bardzo dawno mnie tu nie bylo,ale wiem ze czasem moge tu zasiegnac porady korzystajac z doswiadczen innych osob...
5 dni temu zdretwial mi palec u lewej reki,mały.i tak juz zostalo.praktycznie go nie czuje od 2 dni.nie przestaje nawet na minute i to dretwienie "ciagnie sie"przez reke ale tylko jej polowe.zaczyna mnie to dreczyc i przeszkadza no i boli.moze juz sie z takim czyms spotkaliscie
glupi temat ,wiem
5 dni temu zdretwial mi palec u lewej reki,mały.i tak juz zostalo.praktycznie go nie czuje od 2 dni.nie przestaje nawet na minute i to dretwienie "ciagnie sie"przez reke ale tylko jej polowe.zaczyna mnie to dreczyc i przeszkadza no i boli.moze juz sie z takim czyms spotkaliscie
glupi temat ,wiem
Nie przeprasam za bledy
dalsze badania : rtg kregow szyjnych -nic...........rtg reki .nic....neurolog i ortopeda mnie nie przyjal bo nie ma miejsc.a reka dalej zle..ortopeda moze mnie przyjac w przyszlym roku!!!! za co mi tyle kasy zabieraja z wyplaty? przecierz to lepiej juz prywatnie sie leczyc no i neurolog tez nie mogl,mimo ze mialam na skierowaniu napisane ze bardzo pilne
Nie przeprasam za bledy
moja mama tez to miała i pare miesiecy temu miała zabieg robiony bo ona już z bólu nie mogła wytrzymać, nawet grzebienia nie mogła w dłoni utrzymać, w nocy nie spała bo ciągle ogromny ból :( teraz jest lepiej po tym zabiegu, ale czasami sie zapomina i jak coś dźwignie tą dłonią to ją zaboli...a to prawa dłoń ...także wspołczuje Wam bardzo bo widziałam jak mama ogromnie cierpiała :(
współczuje tego bólu bardzo bo niestety widziałam jak moja mama sie z tym strasznie męczyła...no i własnie/..dwa lata czekania na zabieg...a rzez te dwa lata jest coraz gorzej i możesz nie dotrwac z bólu :( to jest chore....moja mama nie wytrzymywała juz z bólu, płakała z bólu, nie spała po nocach, nawet grzebienia nie mogła chwycić....wiec dała w łape i po paru dnaich miała zabieg :( smutne to ale niestety takie są realia....
także tobie życzę wszystkiego dobrego i daj znać co ci neurolog powiedział
także tobie życzę wszystkiego dobrego i daj znać co ci neurolog powiedział
mam identyczne objawy,,,, czekam na wizyte u lekarza.. EMG badanie wykazuje czy to nerw w lokciu czy nie, moze byc zwyrodnienie kregoslupa, szyjna czesc kreg C7, lordoza czy dyskopatia. Mozliwosc zastosowania kinezoterapii. Prosze napisac czy sie cos zmienilot na lepsze czy na gorsze. Tyle tylko wiem na teraz.
ja tak miałam tyle że lewej ręki, neurolog stwierdził że stan zapalny splotu nerwowego było to 2006 fakt dostawałam zastrzyki w 4 litery i przerwa ponownie 2007 a 2010 zdiagnozowano u mnie SM niestety. Tyle lat żyłam bez świadomości że to może być poważna choroba. Im szybciej tym lepiej idź do lekarza.
witam po 3 latach !
Moje dretwienie i bol rąk to neuropatia...w prosty sposób mowiąc...zniszczone oslonki nerwow ,minęly 3 lata nerwy sie odbudowały ale nie do konca,nie moge nadal wykonywac wielu czynnosci bo potem rwie mnie od łokcia cala reka i palce ze hej.biore mg i b6.niewiem czy to juz tak do konca zycia?
Moje dretwienie i bol rąk to neuropatia...w prosty sposób mowiąc...zniszczone oslonki nerwow ,minęly 3 lata nerwy sie odbudowały ale nie do konca,nie moge nadal wykonywac wielu czynnosci bo potem rwie mnie od łokcia cala reka i palce ze hej.biore mg i b6.niewiem czy to juz tak do konca zycia?
Sama miałam problem z drętwieniem palców u ręki, ale na szczęście zapisałam się do https://masterhand.pl/zabiegi/zespol-ciesni-nadgarstka/ . Tutaj po zabiegu w końcu odczułam wielką ulgę, widać, że osoby tutaj pracujące mają duże doświadczenie
Myślę, że słuszny kierunek, zobaczcie - https://multimed.pl/cennik/cennik-usg/ U mnie badanie było załatwione przy okazji, bo to Wawa, ale miałem je bez skierowania, prywatnie, od razu z załatwioną konsultacją. Wizyta na godzinę, wszystko załatwione perfekcyjnie, na sprzęcie, jakiego jeszcze nigdy nie widziałem. U mnie wykryto zwyrodnienia stawu nadgarstkowo-śródręcznego kciuka. Od razu rozpoczęte leczenie i jakoś to idzie powoli do przodu...