Widok
drga główka podczas karmienia piersia i przy zasypianiu
Kochane pomuszcie!!! co to może być? może też to macie? gdy moja córeczka skończyła 4 miesiace kilka razy podczas karmienia piersia kiedy ciagnela cycuszka i zasypiala zaczela sie jej trzasc glowka tak drgac, stalo sie to kilka razy, po tem na ponad miesuac to ustalo ale wczoraj i dzis tez to sie pryztrafilo do głowki dolaczyla raczka co to może być???
na twoim miejscu wybrałabym się do neurologa. lepiej to sprawdzić. mój synek też miał kilka razy drgawki podczas karmienia butelką. neurolog skierował nas na usg mózgowia, zbadał odruchy i przepisał wit b1 i b6. okazało się że to nic groźnego, niedojrzałość ukł nerwowego. ale cały czas jesteśmy pod opieką poradni neurologicznej.
MOja córcia od urodzenia miała drgawki ale jest wcześniakiem i jest pod stałą kontrola neurologiczną przez 4 miesiące podawaliśmy 2 razy dziennie B1 i B6 i teraz już odstawiłyśmy i drgawki ustąpiły, było to związane z niewykształconym układen nerwowym. Dopiero 3 neurolog do której poszliśmy była świetną kompetentną osobą.ważne aby trafić na dobrego neurologa, niestety zazwyczaj trzeba się liczyć z prywatną wizyta.
u nas synek miał kilka razy drgawki jednej połowy ciała, a innym razem tylko nóg i rąk. przestraszyłam się bardzo, ale usg mózgowia nic niepokojącego nie wykazało, odruchy tez są w normie. my chodzimy do dr Maćko-Trzpis. przyjmuje w poradni neurologicznej dla dzieci w Szpitalu na Zaspie i chyba prywatnie w Endomedzie.
Witam,chciałabym sie dowiedzieć czy wiesz juz w 100 % co dolega Twojej córeczce,bo moja ma dokładnie to samo,też drży jej główka,rączka gdy ją karmie ,martwie sie strasznie.Mieszkam w Irlandii a tutaj jest tylko 2 neurologów na cały kraj:((i nie ma jak sie do nich dostac a w szpitalu zbadali jej tylko krew i bylo wszytko ok,pozdrawiam
Hej, nie patrzylam tu dawno.... W sumie to glupio napisac ze sie ciesze ze nie tylko moj synek ma takie "napady". U nas bylo prawie 3 tygodnie spokoju i tydzien temu znowu dostal misiu moj kochany... Bylam u pediatry i on sprawdzil refleksy i wypytal i powiedzial ze to mioklonie przysenne i dopoki sa tylko przy zasypianiu to zeby sie nie martwic. A Ty bylas u jakiegos lekarza? Podaje mojego maila napisz: cassie25@interia.pl Zawsze to we dwie razniej.....