Widok

drga główka podczas karmienia piersia i przy zasypianiu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochane pomuszcie!!! co to może być? może też to macie? gdy moja córeczka skończyła 4 miesiace kilka razy podczas karmienia piersia kiedy ciagnela cycuszka i zasypiala zaczela sie jej trzasc glowka tak drgac, stalo sie to kilka razy, po tem na ponad miesuac to ustalo ale wczoraj i dzis tez to sie pryztrafilo do głowki dolaczyla raczka co to może być???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może dla poproś pediatrę o skierowanie do neurologa - bo wątpię aby ktoś tutaj mógł Ci pomóc , czasem dzieci wykonują takie niekontrolowane drgania przy zasypaniu ( zresztą dorosli tez ) ale nie wiem czy o to Ci chodzi czy wygląda to może zupełnie inaczej..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na twoim miejscu wybrałabym się do neurologa. lepiej to sprawdzić. mój synek też miał kilka razy drgawki podczas karmienia butelką. neurolog skierował nas na usg mózgowia, zbadał odruchy i przepisał wit b1 i b6. okazało się że to nic groźnego, niedojrzałość ukł nerwowego. ale cały czas jesteśmy pod opieką poradni neurologicznej.
image[/url]

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kochana ryba a jak to wygladalo ?
przepraszam ale wtracił sie bład ortograficzny :)
no ja bylam u neurologa kazala mi zrobic usg mozgowia i tez ma b1 i laktomag b6 ale mnastraszyla padaczka i to mnie meczy czy to moze byc padaczka czytalam by zrobic tez eeg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
córeczka nie trzesie sie cala i to nie sa takie drgawki jak przy zasypianiu bo tez o tym myslalam poprostu ciagnie cyca i juz jak zasypia juz pod sam koniec zaczyna jej drgac głowka
może to faktycznie tylko jakas niedojrzałośc ukł. nerwowego - pozostaje wybrać się do neurlooga żeby się niepotrzebnie nie martwić.
no za tydz ma usg i za 2 tyg kolejna wizyta u neurologa tylko chce sie was poradzic moze ktoras z was miala podobnie jakos ten neurolog nie podpasil mi
MOja córcia od urodzenia miała drgawki ale jest wcześniakiem i jest pod stałą kontrola neurologiczną przez 4 miesiące podawaliśmy 2 razy dziennie B1 i B6 i teraz już odstawiłyśmy i drgawki ustąpiły, było to związane z niewykształconym układen nerwowym. Dopiero 3 neurolog do której poszliśmy była świetną kompetentną osobą.ważne aby trafić na dobrego neurologa, niestety zazwyczaj trzeba się liczyć z prywatną wizyta.
image
u nas synek miał kilka razy drgawki jednej połowy ciała, a innym razem tylko nóg i rąk. przestraszyłam się bardzo, ale usg mózgowia nic niepokojącego nie wykazało, odruchy tez są w normie. my chodzimy do dr Maćko-Trzpis. przyjmuje w poradni neurologicznej dla dzieci w Szpitalu na Zaspie i chyba prywatnie w Endomedzie.
image[/url]

image
A ROBIŁAŚ tylko usg czy eeg też?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej,

Czy mozesz napisac jak sie sprawy potoczyly bo moj synek ma IDENTYCZNIEa tutaj sie dostac do specjalisty to cud jakis (szwecja).... martwie sie.

p******iam

Kaska
Witam,chciałabym sie dowiedzieć czy wiesz juz w 100 % co dolega Twojej córeczce,bo moja ma dokładnie to samo,też drży jej główka,rączka gdy ją karmie ,martwie sie strasznie.Mieszkam w Irlandii a tutaj jest tylko 2 neurologów na cały kraj:((i nie ma jak sie do nich dostac a w szpitalu zbadali jej tylko krew i bylo wszytko ok,pozdrawiam
my tez podawalismy wit b1 i b6, ale najlepiej bedzie jak pisza dziewczyny, zeby isc do lekarza. u nas lekarz bral tez pod uwage poziom cukru u malej
Hej, i jak sie u ciebie sprawy potoczyly? Szukam pocieszenia bo moj synek ma to samo....

Pozdrawiam
Kaska
witam, moj synek ma 5 miesiecy i identyczne objawy. tez szukam informacji od mam u ktorych dzieci sie tak zachowuja, ale nie ma zadnych aktualnych wpisow...takze szukam jakiegos pocieszenia...znalazla juz cos Pani? jak sie maja sprawy u Pani?pozdrawiam, kasia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, nie patrzylam tu dawno.... W sumie to glupio napisac ze sie ciesze ze nie tylko moj synek ma takie "napady". U nas bylo prawie 3 tygodnie spokoju i tydzien temu znowu dostal misiu moj kochany... Bylam u pediatry i on sprawdzil refleksy i wypytal i powiedzial ze to mioklonie przysenne i dopoki sa tylko przy zasypianiu to zeby sie nie martwic. A Ty bylas u jakiegos lekarza? Podaje mojego maila napisz: cassie25@interia.pl Zawsze to we dwie razniej.....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (85 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

do góry