Widok

odstawiłam anty... ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od jakichś 6 lat trułam się najpierw pigułkami a od niedawna plastrami Evra. Z moim libido było różnie, zawsze zwalałam to na antykoncepcję, myślałam sobie że pod odstawieniu stanę się demonem seksu :P I... dupa... już miesiąc nie biorę a zmiany ani widu ani słychu... czy potrzeba więcej czasu czy wygląda na to że taki już mój temperament? Ciągle jestem zmęczona, prawie każdą noc bym po prostu przespała... :( No i czekam na pierwszy okres i ciągle nic... pora zacząć brać kwas foliowy i może niedługo do Was dołączę foremki... trzymajcie kciuki. Jakie są Wasze doświadczenia z "odstawienia"? (brzmi jak odwyk narkotykowy) :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) @ przyszła i poszła, także na szczęście mogłam nie kończyć brania tej ohydnej luteiny.. ale w 14 dniu cyklu muszę to niestety powtórzyć, mam nadzieję że mi się ureguluje bo dłużej brać luteinę to masakra, niedobrze mi po niej :/ gorzkie toto i paskudne..
Ja jednak po 7 latach wolałabym odczekać min 3 miesiące, ale co lekarz to opinia, a jak widać Twój organizm sam nie wrócił do normalnych cykli, oby małpa przyszła szybko i aby potem było już tylko regularnie ;)
ona jest... specyficzna... :P
nie ma co... milusia ta pani doktor...
aha i zapisała mi też kwas foliowy- taki lepsiejszy na receptę, ale na razie nie biorę go, bo decyzja o staraniach się nie zapadła jeszcze ostatecznie.. najpierw dokończę ten "zwykły"..
:) Witam dziołszki i Wojtka który pewnie wiernie śledzi ten wątek :P

No więc byłam u gin, nic się nie dowiedziałam, tylko tyle że jak powiedziałam Pani że brałam anty przez 7 lat nieprzerwanie- powiedziała że w antykoncepcji NIE ROBI się przerw, kiedy dowiedziała się że ostatnią @ miałam 5 maja zrobiła wielkie oczy, kiedy powiedziałam że stosujemy gumki bo słyszałam że należy odczekać conajmniej 3 miesiące po odstawieniu- powiedziała "to źle słyszałaś" no i zapisała mi luteinę, czyli progesteron w tabsach, tak jak się spodziewałam - na wywołanie. Mam brać to paskudztwo pod językowe (brrrr) przez 2 tyg po 2 tabl. potem w ciągu miesiąca powinna wystąpić @ no chyba że wcześniej. Zobaczymy.
no i jak poszło Gosiek na wizycie?? :) coś wiadomo gdzie Twoja @ błądzi ?? :D:D
gosiek ja trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Mamę :)

a do gin idź koniecznie! i daj znać jak poszło...ale szkoda, że teścik...jedna kreseczka.... :(
powodzenia :)
no dobra, trzeci test też negatywny, więc dam sobie spokój z nadziejami :P Trzeba się zastanowić co mi jest. Byłam dziś u rodzinnego ale nie wiedziała od czego te słabości, morfologię miałam ok. Mijają 2 miesiące od odstawienia i nadal nie ma @. Moja mama czeka na operację, była już w szpitalu i mieli Ją kroić ale okazało się że ma złe wyniki TSH (tarczyca) i musieli przełożyć aż unormuje sobie.. Odezwę się po wizycie u gin, zobaczymy co ona mi powie ciekawego.
a test.. taki normalny, ten na którym jest napisane że niby już kilkudniową ciążę wykrywa..
no około 2 właśnie mija ;)

Nie wojtku, nie pogryzł, ale możesz sobie wyobrażać co chcesz, mam to gdzieś :P
Gosiek jeśli pieruńska...to może rzeczywiście jesteś w ciąży :) jakiej czułości robiłaś test?? to już ile "po"? 2 tyg????
A mąż Cię przy szuru-buru nie pogryzł? ;P
No zobaczymy, minęły 2 tyg od "wpadki" a drugi test nic nie wykazuje, zrobię jeszcze jeden przed 12 lipca - przed wizytą u gin. Tymczasem pojawiła się pieruńska bolesność sutków, a @ nadal nie ma :)
Lolita, sama regularna miesiączka o niczym nie świadczy - ja miałam prawie rok po odstawieniu regularne (tylko raz nie), a cykle były w większości bezowulacyjne. Po prostu się obserwuj, a jak mimo regularności przez rok nie zajdziesz, to idźcie się oboje z mężem przebadać.
gosik, test Ci nie wyjdzie tydzień po zalewaniu, nie ma szans żeby wyszedł prawidłowo
panu Wojtkowi już w tym wątku podziękujemy, nie potrzebne mi pana złote porady :P
Dobrze Ci radzę - nie odstawiaj anty, bo potem ani okresu, ani adresu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Heh... więc tak. Okresu ciągle nie ma, byłam wczoraj u endokrynolog i mnie nastraszyła że muszę brać leki jeśli chcę mieć dzieci więc zaczynam się pilnować i od dziś będę brać.. Poza tym robiłam test w poniedziałek ale nic nie wykazał, natomiast dziwnie się czuję od 3 dni.. :/ Słabo mi, zawroty głowy, czasem robią mi się nogi i ręce jak z waty, uczucie jakbym miała zemdleć :/ Za kilka dni znów zrobię test... na 12 lipca mam wizytę u gin..
Gosiek proponuję najpierw doprowadzić do ładu tarczycę, bo nieunormowana może stanowić duże zagrożenie dla ciąży. I niestety musisz się przyzwyczaić do brania tabletek, bo w ciązy nie ma opcji, żeby nie brać. Trzymam mocno kciuki:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry