Widok

odstawiłam anty... ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od jakichś 6 lat trułam się najpierw pigułkami a od niedawna plastrami Evra. Z moim libido było różnie, zawsze zwalałam to na antykoncepcję, myślałam sobie że pod odstawieniu stanę się demonem seksu :P I... dupa... już miesiąc nie biorę a zmiany ani widu ani słychu... czy potrzeba więcej czasu czy wygląda na to że taki już mój temperament? Ciągle jestem zmęczona, prawie każdą noc bym po prostu przespała... :( No i czekam na pierwszy okres i ciągle nic... pora zacząć brać kwas foliowy i może niedługo do Was dołączę foremki... trzymajcie kciuki. Jakie są Wasze doświadczenia z "odstawienia"? (brzmi jak odwyk narkotykowy) :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) @ przyszła i poszła, także na szczęście mogłam nie kończyć brania tej ohydnej luteiny.. ale w 14 dniu cyklu muszę to niestety powtórzyć, mam nadzieję że mi się ureguluje bo dłużej brać luteinę to masakra, niedobrze mi po niej :/ gorzkie toto i paskudne..
Ja jednak po 7 latach wolałabym odczekać min 3 miesiące, ale co lekarz to opinia, a jak widać Twój organizm sam nie wrócił do normalnych cykli, oby małpa przyszła szybko i aby potem było już tylko regularnie ;)
ona jest... specyficzna... :P
nie ma co... milusia ta pani doktor...
aha i zapisała mi też kwas foliowy- taki lepsiejszy na receptę, ale na razie nie biorę go, bo decyzja o staraniach się nie zapadła jeszcze ostatecznie.. najpierw dokończę ten "zwykły"..
:) Witam dziołszki i Wojtka który pewnie wiernie śledzi ten wątek :P

No więc byłam u gin, nic się nie dowiedziałam, tylko tyle że jak powiedziałam Pani że brałam anty przez 7 lat nieprzerwanie- powiedziała że w antykoncepcji NIE ROBI się przerw, kiedy dowiedziała się że ostatnią @ miałam 5 maja zrobiła wielkie oczy, kiedy powiedziałam że stosujemy gumki bo słyszałam że należy odczekać conajmniej 3 miesiące po odstawieniu- powiedziała "to źle słyszałaś" no i zapisała mi luteinę, czyli progesteron w tabsach, tak jak się spodziewałam - na wywołanie. Mam brać to paskudztwo pod językowe (brrrr) przez 2 tyg po 2 tabl. potem w ciągu miesiąca powinna wystąpić @ no chyba że wcześniej. Zobaczymy.
no i jak poszło Gosiek na wizycie?? :) coś wiadomo gdzie Twoja @ błądzi ?? :D:D
gosiek ja trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Mamę :)

a do gin idź koniecznie! i daj znać jak poszło...ale szkoda, że teścik...jedna kreseczka.... :(
powodzenia :)
no dobra, trzeci test też negatywny, więc dam sobie spokój z nadziejami :P Trzeba się zastanowić co mi jest. Byłam dziś u rodzinnego ale nie wiedziała od czego te słabości, morfologię miałam ok. Mijają 2 miesiące od odstawienia i nadal nie ma @. Moja mama czeka na operację, była już w szpitalu i mieli Ją kroić ale okazało się że ma złe wyniki TSH (tarczyca) i musieli przełożyć aż unormuje sobie.. Odezwę się po wizycie u gin, zobaczymy co ona mi powie ciekawego.
a test.. taki normalny, ten na którym jest napisane że niby już kilkudniową ciążę wykrywa..
no około 2 właśnie mija ;)

Nie wojtku, nie pogryzł, ale możesz sobie wyobrażać co chcesz, mam to gdzieś :P
Gosiek jeśli pieruńska...to może rzeczywiście jesteś w ciąży :) jakiej czułości robiłaś test?? to już ile "po"? 2 tyg????
A mąż Cię przy szuru-buru nie pogryzł? ;P
No zobaczymy, minęły 2 tyg od "wpadki" a drugi test nic nie wykazuje, zrobię jeszcze jeden przed 12 lipca - przed wizytą u gin. Tymczasem pojawiła się pieruńska bolesność sutków, a @ nadal nie ma :)
Lolita, sama regularna miesiączka o niczym nie świadczy - ja miałam prawie rok po odstawieniu regularne (tylko raz nie), a cykle były w większości bezowulacyjne. Po prostu się obserwuj, a jak mimo regularności przez rok nie zajdziesz, to idźcie się oboje z mężem przebadać.
gosik, test Ci nie wyjdzie tydzień po zalewaniu, nie ma szans żeby wyszedł prawidłowo
panu Wojtkowi już w tym wątku podziękujemy, nie potrzebne mi pana złote porady :P
Dobrze Ci radzę - nie odstawiaj anty, bo potem ani okresu, ani adresu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Heh... więc tak. Okresu ciągle nie ma, byłam wczoraj u endokrynolog i mnie nastraszyła że muszę brać leki jeśli chcę mieć dzieci więc zaczynam się pilnować i od dziś będę brać.. Poza tym robiłam test w poniedziałek ale nic nie wykazał, natomiast dziwnie się czuję od 3 dni.. :/ Słabo mi, zawroty głowy, czasem robią mi się nogi i ręce jak z waty, uczucie jakbym miała zemdleć :/ Za kilka dni znów zrobię test... na 12 lipca mam wizytę u gin..
Gosiek proponuję najpierw doprowadzić do ładu tarczycę, bo nieunormowana może stanowić duże zagrożenie dla ciąży. I niestety musisz się przyzwyczaić do brania tabletek, bo w ciązy nie ma opcji, żeby nie brać. Trzymam mocno kciuki:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry