Widok

odświezacie pierze?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny chciałam odświeżyć czy wyprać pierze.....eh
robiłyście coś takiego?kupiłam nowy wsyp na poduszkę dla małego,ale chciałabym by pierze ze starej poduchy było czyste i świeże........
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to oddaj do czyszczenia :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas nie czyszczą w pralni a nawet gdyby to chyba taniej wyjdzie kupić nową.
image
image
moja pralka ma program Puch/Pierze, ale przyznam, ze nie korzystałam z niego...
bo jak to po praniu wysuszyć?... i wnętrze pralki też pewnie wyglądałoby jakbym wyprała stadko kurcząt... :))

w takiej sytuacji ja na Twoim miejscu kupiłabym nową poduchę, skoro nie masz w okolicy punktu czyszczenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wywaliłam właśnie pierze do zwykłej poszewki,jest już po praniu,pralka nie zmasakrowana a pierze ładnie pachnie,tyle,że będzie schło przez kilka dni i będę je roztrzepywać.
Na nową poduchę niestety kasy mi zabrakło,starczyło na sam wsyp hehe
image
image
ciepło jest,wyschnie,spoko
właśnie przechodziłam obok Twojego mieszkanka odwiedzając Rodzinkę
;-))))
Pierze odświeżają w Gdańsku głównym koło Ratusza Staromiejskiego koło tzw. Mostu miłości. Nak rogu.
Kurowski Adam Czyszczenie Pierza
Gdańsk, woj. pomorskie, kod 80-433
Ulica: Waryńskiego 9
Telefon: 583446379
dziewczyny dzięki,my po praniu już,jeszcze schnie.....a poza tematem,jestem spoza trójmiasta:(
image
image
a orientuje się ktos jaki jest koszt takiego odświeżenia?
image
image
A ja pralam normalnie w pralce. Tylko wybralam ladna pogode na suszenie i kilka razy w ciagu dnia bralam poduszke i jakby rozdzielalam pierze w srodu przez material. Wszystko jest z nimi ok.
imageimage
uzywacie jeszcze "pierzastych " :-) poduszek - ja juz nie pamiętam kiedy takie mialam ...zresztą i tak nie mogę bo mam na stanie alergikow więc wolę nie ryzykować - swoją drogą kupic teraz dobrą poduszkę .... wielki wyczyn
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rybalon, ja wróciłam do "pierzastych" po tym, jak krótko po zakupie zdefasonowały się kolejne dwie poduchy z wypełnieniem antyalergicznym;
no ale u nas nikt alergii na pierze nie ma....

annika- prałaś w zwykłym proszku + płyn do płukania?
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
tak:zwykły prosze+płyn do płukania i dodatkowe płukanie,prałam w 60*C
image
image
Ja mam jeden taki pierzasty zestaw, uzywam tylko poduszek i uwielbiam je!
imageimage
Wiem Anniki
Moja Rodzinka z L.
Przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale jak pierzecie dziewczyny to poduszkę normalnie z pierzem w środku wrzucacie do pralki i to pierze po praniu, wysycha w środku , w poduszce?
nigdy nie prałam takich poduszek z pierzem, a przydałoby się....dlatego wole się upewnić...
z góry dzięki
moja sąsiadka wyprała kiedyś świetną, firmową, puchową kurtkę ;P

jak ją wyciągnęła z pralki, to się załamała... :P

ale kilka dni powisiała na balkonie - im bardziej wiało i wytrząsało kurtkę, tym lepiej :] i była jak nowa :]
Czarnakawo-ja pierze przesypałam z tego wsypu do normanej poszewki,bo wsyp jest bardzo gęsto tkany i z praniem by było róznie.
wyprałam w zwykłej poszewce,schnie już trzeci dzień,potem przesypię do nowego wsypu.
Pierze ładnie wysych,trzepałam i nie zrobiły się kłęby,pomogłam sobie troszkę suszarką do włosów,tylko uwaga bo przez poszewkę trochę wyłazi
A ja wrzucalam do pralki cala poduche i tez bylo ok. Tylko moje poduchy sa dosc plaskie, wiec nie ma w srodku bardzo duzo tego pierza. Podczas prania nic z nich nie wychodzi.

Wlasnie kurtke puchowa tez tak samo pralam. Slyszalam tez, ze mozna wlozyc pilki tenisowe do prali, ktore pomagaja rozbic to pierze, ale sama nigdy tak nie robilam.
imageimage
zgadza się kurtki i poduszki, kołdry puchowe nalezy prac z pileczkami tenisowymi (przeważnie do kurtek daja w kpl. takie piłeczki do prania kurtki) wtedy pierze się rozbija i kurtka nie jest uklepana a pierze róznomiernie się rozklada czy to w kurtce czy w poduszce.
Temat stary ale odświeżam,czy ktoś wie gdzie w Trójmieście można wyczyścić pierze aktualnie,bo podane wcześniej namiary już nieaktywne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry