Widok

duphaston pomogł Wam?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny mam pytanko tak jak w temacie i czy miałayscie jakies skutki uboczne he :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy pomógł? mam miesięcznego synka - więc zdecydowanie TAK :)

o skutkach ubocznych nic nie wiem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o to super a AgusGda długo go brałas zanim zaszłas w ciąze?? i
image
ja go brałam w ciąży na podtrzymanie :)
brałam go w obydwu ciążach od 6 do 18 tgc. miałam plamienia, dlatego został mi przepisany. wierzę że mi pomógł....mam dwie córeczki
ja brałam do 32tc :)
ja też mam synka dzięki niemu
no to mniejmy nadzieje ze mi tez pomoze:) hi hi a miałyscie jakies skutki uboczne
Ja zaczęłam brać w 11 tc po plamieniach, brałam do 16 tc. Nie wiem jak by było gdybym go nie brała, ja brałam i jest ok :)
Ja go brałam od początku ciąży bo pierwszą poroniłam i chyba tak do 22tyg, jeszcze nie urodziłam także o skutkach ubocznych nie mogę ci nic powiedzieć. Podczas brania fizycznie czułam się dobrze a psychicznie wręcz idealnie bo dawał mi on nadzieję że wkońcu się uda i tak też jest.Teraz tylko czekam i czekam i czekam . . .

image
o no to super bo mi gin mowila ze moge po nim sie kiepsko czuc ale widze ze wiekszosci nic nie jest:) wiec Sandra szczesliwego rozwiazania zycze :)
Ja brałam przed ciążą luteinę potem w ciąży jeszcze duphaston, ale niestety czułam się fatalnie żołądek mi wysiadł po nim ale i tak brałam do 22 tc w końcu ciąża ważniejsza a bóle żołądka trudno jakoś wytrzymałam.potem już brałam tylko luteinę. Teraz jestem w 29tc :)
no tak styczniówka masz racje dzidzia ważniejsza:) no to mam nadzieje ze mi tez pomoze:)
Brałam Duphaston na podtrzymanie ciąży. Lekarz przepisał mi go po pierwszym USG i brałam przez kilka tygodni. Żadnych dolegliwości nie miałam po nim. Wręcz przeciwnie, czułam się lepiej. Potem przez jakiś czas stosowałam luteinę i synuś urodził się donoszony i zdrowy :) Nie masz się czego obawiać. Wszystko będzie OK. Pozdrawiam
Ja brałam duphaston bo nie udawało mi się zająć w ciążę prawdopodobnie dlatego że cykle miałam 25-42 dniowe. Brałam go od 16-tego do 25-tego dnia cyklu i udało mi się jaść już w pierwszym miesiącu przyjmowania go, więc myślę, że mi pomógł. No i brałam go jeszcze od 7 do 12 tygodnia, ze względu na jednorazowe plamienie.
Skutków ubocznych nie zauważyłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja brałam od 7 do 20 tygodnia ciąży ze względu na krwawienia.Dziś mam zdrową córeczkę.Na pewno pomógł i czułam się po nim dobrze.
image
słonko a do jakiego lekarza chodzisz(łas)??
pierwsze 3,5 miesiąca ciązy byłam na tym leku... czy pomógł - mam synka :)
skutki uboczne mnie ominęły
W drugiej ciąży brałam go od 6 do 22 tyg. i nie było żadnych skutków ubocznych, no przynajmniej takich, o których bym wiedziała ;) Teraz jestem w 7 tyg. i znów biorę - raczej na wszelki wypadek, bo już 4 razy poroniłam i poza dolegliwościami ciążowymi nic mi nie dolega:):)
przykro mi ze 4 razy :( ale teraz na pewno bedzie dobrze :)pozdrawiam
ja brałam w pierwszej ciązy i w drugiej też biorę, lekarz mówi że to profilaktycznie. Obie ciążę były i są bezproblemowe :-)
Ja chodzę do lekarza na NFZ do przychodni na Suchaninie. Niestety nie chodze już do tej Pani dr, ponieważ jak byłam u niej na początku sierpnia i dostałam ten duphaston to ona sama była już wysoko w ciąży. Jak się dowiedziałam że sama jestem w ciązy chciałam do niej iść ale niestety już nie przyjmowała i musiałam zmienić lekarza.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry