Widok

dwór oliwski czy to dobry pomysł

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam
mam mały dylemat rodzice przekonują nas do zrobienia przyjęcia weselnego (około 40 osób) w dworze oliwskim i nie wiemy co mamy zrobić bo już salę mamy zarezerwowaną no a w dworze oliwskim cena od osoby zaczyna się od 250 zł bez alkoholu i szkoda nam trochę kasy rodziców, mam pytanko czy według was dwór oliwski jest wart aż takiej ceny dodam że nigdy tam nie byłam, mamy spotkanie w czwartek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno nie jest... Jeżeli ma to być 40 osób, to polecam restaurację w Pałacu Opatów w Parku Oliwskim.

Moje wrażenia jeśli chodzi o Dwór Oliwski są słabe - w sensie, że to taka rozsławiona restauracja, niby ekskluzywna, ale obsługa nie jest wcale na jakimś fantastycznym poziomie.
Moje zdanie podziela też moja mama, która ma do czynienia z takimi restauracjami przy okazji organizacji spotkań firmowych. Dwór Oliwski na przykład, w przypadku przygotowania oferty na spotkanie dla gości, na którym miało być podane śniadanie do wyboru spośród 2-3 potraw, skalkulował ofertę tak, że za każde danie liczył sobie x3, tak jakby gość zjadał 3 porcje, tylko dlatego że ma być wybór spośród 3 dań. Dla mnie to porażka - bo przecież przygotowanie takiego wstępnego menu ułatwia pracę kucharzowi, wiadomo do jakich potraw trzeba być wstępnie przygotowanym.
W takim przypadku polecam restaurację Villa Uphagena, ceny są przystępniejsze niż Dwór Oliwski, restauracja co najmniej tak samo ekskluzywna, przepiękny wystrój, a do tego obsługa znacznie bardziej prokliencka i nie tak zblazowana jak w Dworze. Miałam tam obiad weselny (w sumie wyszło takie pół-wesele) i goście byli zachwyceni, a my też zadowoleni.
droga miami,

Ja 29 września organizowałam z moim ukochanym, juz teraz męzem swoją uroczystą koację ślubną włąsnie w Dworze Oliwskim. Wprawdzie cena była niższa od proponowanej Tobie, bo miałam przedstawione 3 propozycje menu i myśmy wybrali najdroższa w cenie 155 zl za osobę. Bałam sie jak cholera czy aby nie bedzie za mało jedzenia (w sumie to miała byc tylko kolacja a nie impreza), jedzenie było wyśmienite przystawka i deser przysłowiowo "powaliły" moich gości na kolanka, wszyscy stwierdzili że było pyszne i w sam raz. Myśmy do kolacji zamawiali (oczywisćie za dodatkową opłatą) wina. A jeśli chodzi o obsługe TO BYŁAM BARDZO ZADOWOLONA, kelnerzy bardzo kulturalni taktowni obsługa bardzo szybka, i mimo ze liczą sobie drogo wybrała bym ponownie tą restaurację. Po za tym spełnili wszytskie moje życzenia jeśli chodzi o wystrój i przygotowanie stołu;) Ja jestem badzo zadowolona z tego miejsca i obsługi

gosik
kurde gosik też bym wolała jakieś tańsze menu bo te od 250 to drogo, nie wiem dlaczego ta pani mi tak powiedziała przez telefon może mają niższe
dziewczyny więc chciałam wam powiedzieć że chyba zdecydowalismy się na Villa Uphagena w dworze oliwskim za 40 osób byśmy musieli zapłacić 16500 tu wyjdzie mimo że chyba zdecydujemy się na droższe menu, jeden minus no to położenie dworu jest o wiele wiele ładniejsze
no ale trudno
chyba będe miała do odsprzedania miejsce w małej sali rodizio mamy już zaliczkę wpłaconą;-(
nic z tej wypowiedzi nie zrozumialam

image
image
no to czego nie zrozumiałaś???;-)
Villa Uphagena w dworze oliwskim za 40 osób byśmy musieli zapłacić 16500 tu wyjdzie mimo że chyba zdecydujemy się na droższe menu, jeden minus no to położenie dworu jest o wiele wiele ładniejsze-dokladnie tego ;-), chyba ze jest cos takiego jak villa uphagena w dworze oliwskim

image
image
Ja zakochałam sie w Dworze Oliwskim i ....będę miała tam wesele. Jest drogo to fakt ale wierzę, ze cena jest warta taaaakiego miejsca!!!
mi bardzo podobało się otoczenie ale w środku tak sobie, jak dla mnie te tapety różowe są niezbyt ładne no i ten zapach, to co mnie wkurzyło najbardziej to za wszystko chcą dodatkowe opłaty, uważam że lokal nie jest wart tej ceny ale to tylko moje zdanie,pozdrawiam
ja miałam w dworze oliwskim obiad weselny
wszystko było tak jak sobie wymarzyłam
obsługa na najwyzszym poziomie, jedzenie przepyszne tort rewelacja.
nie płaciłam za kwiaty, wizytówki, menu dla gości, chleb powitalny i jakies tam inne drobiazgi
dostałam też dużą zniżkę na wina i apartament
same przygotowania i kontakt z panią organizujaca przyjecie wspominam bardzo mile
odbyło sie kilka spotkań i degustacji i nigdy nie płaciłam za zamówione przy tej okazji kawy, soki itp ( a byłam zawsze z rodzicami, narzeczonym i siostrą), za degustowane potrawy nie płaciłam również
według mnie dwór oliwski naprawdę zasługuje na 5 gwiazdek
jest to równiez opinia moich gości

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry