Tez o niczym takim nie slyszalam, raczej sa wytyczne dotyczace bierzmowania i kartki z parafii, ze sie jest praktykujacym katolikiem, plus spowiedz oczywiscie ;) . Rodzice dziecka nie moga byc chrzestnymi. Co prawda nie wiem kto wpadlby na taki super pomysl ;) .
rodzenstwo rodzicow dziecka nie moze?
pierwsze slysze.
w mojej rodzinie chrzestnymi sa glownie najczesciej wlasnie rodzeństwa.
Sarki chrzestny to rowniez moj brat.
Pytanie bylo o rodzenstwo, czyli brat i siostra z jednej rodziny. Chyba, ze nie umiem czytac ze zrozumieniem ;) . Bo brat i siostra rodzicow to chyba jasne, ze moga :) .
niekoniecznie.ja tez sie ztym kiedys spotkalam u znajomych.choc to faktycznie rzadkosc.moze jak ktos nie ma rodzenstwa,kuzynostwa....a nie chce brac obcych to woli juz dziadków.
u mnie jest tak syn ma dwie chrzetne zamiast jednej chrzestnej i ojca chrzestnego ma dwie chrzestne poprostu i sa ta dwie siostry mojego narzeczonego a szwagierka ma siostre i brata za chrzstnych swojej corci
Sorki, z sie podczepie pod watek... slyszalam cos takiego,ze wedle tradycji nie powinno byc tak, zeby na chrzestnych wybierac malzenstwo, to prawda? Czy to jakis glupi zabobon?
rodzeństwo jednego z rodziców jak najbardziej mogą! w sąsiedztwie jest nawet przypadek, że małżeństwo po 20-stu latach dorobili sie trzeciego dzieciątka i jego rodzicami chrzestnymi jest rodzone rodzeństwo tego maluszka!