Widok

Dziecko nieprzyjęte do zerówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pisze z zapytaniem, moze ktos ma doswiadczenie z zeszlego roku i wie jak to wyglada, albo w tym roku rowniez ma taki sam problem.
Pojawily sie wyniki przyjecia do tzw zerowek i moje dziecko nie dostalo sie do zadnej wybranej. W tej chwili jestesmy zalamani bo musielismy zadeklarowac rezygnacje w przedszkolu a teraz nie wiadomo gdzie dziecko bedzie chodzic. Poza calym absordem sytuacji w ktorej istnieje obowiazek "zerowkowy" a nadal przyznaje sie punkty samotnym matkom, pozostaje pytanie: gdzie trafi moje dziecko? Na drugi koniec miasta? Jesli tak to kto bedzie je tam wozil i odbieral?
W sekretariacie szkol dowiedzialam sie ze odwolywac sie mozna jedynie jak zostaly np zle naliczone punkty. Nie jestesmy niepelnosprawni ani rozwiedzeni, to nasze najstarsze dziecko wiec odpadly rowniez punkty za rodzenstwo w szkole. Czy w zwiazku z tym miasto uwaza ze nasze dziecko moze chodzic do szkoly byle gdzie a nie w rejonie albo do szkoly w promieniu 2km?
Czy ktos jest jeszcze w takiej sytuacji?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja moja córke zapisałam do 5 placowek i nigdzie sie niedostała jakis obled!!!! zaproponowano mi placówke prywatną za 600 zł na miesiac!!!! a zaznaczyć musze ze umnie niema w szkolach zerówek tylko w przedszkolach tak wiec rejonizacja odpada licza sie tylko punkty. Miasto umywa rece niewiem co robic oszalec mozna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam to samo a pywatnego przedszkola nawet nie ma ehhh

to nie chory system tylko ludzie cos nie halo skoro wiedza ze 6 latka nie ma gdzie posłać a ma obowiązek a 3 latki zapisują żeby pokazac ze moje dziecko się dostanie a twoje nie a siedzi na d*pie w domu a ty pracujesz jak osiol przez 12 godzin dziennie nianie itd. to chyba cos z ludzmi jest nie tak

Też tak mam w Rumi masakra
Złóż odwołanie do dyrektora szkoły. , Jeśli dyrektor dalej nie przyjmie Twojego dziecka złóż do sądu administracyjnego. I twoje dziecko dostanie się do przedszkola w twoim rejonie .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry