Widok

dziewczyny jak pracuje poczta czekacie może dość długo na jakąś paczkę?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
?

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja czekam juz chyba 2 tyg na przesylke z allegro...
Do mnie poczta idzie ok miesiąc, nie ważne skąd - mieszkam w Gdańsku. Ale jak podawałam adres pracy w Sopocie, to najdłużej czekałam 5-7 dni.

image[/url]image[/url]
ja zamawiam dość często z allegro- jeżeli chodzi o listy polecone priorytetowe to dostaję je po ok 4-5 dniach, a paczki to tak ok 7 ( mimo tego że są priorytetowe) i zamawiam je do pracy gdzie codziennie jest listonosz..

Ja tez czekałam na paczke ponad 2 tyg, a zaproszenia wysłałam ponad 2 tygodnie temu, a teraz sie dowiaduje ze jeszcze nie wszystkie doszły.
image
image
image
ja również miałam mieć wysłana 1,5 tyg temu i nie wiem co robić, paczka przepadła, były to zaproszenia a czas ucieka w następnym tyg musze mieć je już rozesłane co robić:-(

image
Dziewczyny cos wam poradze - Mialam taka sama sytuacje nie moglam przez 3 tyg doprosic sie o paczke - dzwonilam na rozdzielnie do pruszcza ale wyłanczali telefon albo wogole nie odpierali- napisalam skarge do UP na Targu na rozdzielnie w pruszczu oni przekazali ja do warzawy do centrali i pruszcz sam sie do mnie odezwał:) i w ciagu 48 godz paczka sie znalazla- A pozatym sprawdzice czy nie lezy na poczcie bo panowie ktorzy rozwoza paczki czesto nie przyjezdzaja na nasze osiedla tylko zostawiaja paczki na poczcie- tak znalazlam 2 paczke okazalo sie ze 1,5 tyg lezala na poczcie a awiza nie mialam:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
na mojej poczcie nie ma bo dzwoniłam ,a czy w pruszczu wymagają nr. listu czy nazwisko i adres wystarczy bo nie mogę doprosić sie o ten numer

image
Wystarczy niby tylko nazwisko i adres jak beda sie pytali o numer to powiedz z enie masz a po nazwisku i adresie tez musza znalezc- a jak nie beda odbierac to pisz skarge na targ rakowy do dyrekcjoi okregu poczty a zobaczysz jak szybko sie paczka znajdzie:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
na priorytet ok tygodnia czekałam

"napisalam skarge do UP na Targu na rozdzielnie w pruszczu oni przekazali ja do warzawy do centrali i pruszcz sam sie do mnie odezwał:) "

aga jak mogę ja to zrobić mają jakąś stronę internwtową

image
Pszco9łko wejdz na www.pocztapolska tam masz kontakt i masz meila do dzialu skarg:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
to meil- skargi@centrala.poczta-polska.pl

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
a ja zostalam milo zaskoczona w piatek paczka z allegro zostala wyslana a dzisiaj (wtorek) mam ja w swojej raczce super :)
ale zauwazylam ze jak zamawiam na adres firmowy to trzy razy szybciej idzie

image

image
zamówiłam prezen na dzień matki na allegro na początku maja i nie ma a juz jest 28 maj:(

córcia nr1
image

córcia nr2
image
Ja czekam już trzy tygodnie na zaprenumerowaną gazetę ślubną. Gazeta zarzeka się że egzemplaż wyslała, więc pewnie znów poczta nawala.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
a'propos awizo - już dwa razy pojawiło się u mnie spóźnione awizo, np. 27 maja dostarczono z informacją, że 20 maja nie zastano adresata - to jest megabezczelność, że spóźniają się z awizo, a zostawiają info, jakoby dostarczyli je w terminie..

Zaproszenia w większości rozdaliśmy osobiście, ale kilka było wysłanych pocztą. Priorytety z Ujeściska na Chełm doszły "już" po tygodniu (przypomnę - priorytety).
Zamawiałam pudełka na czekoladki dla gości z allegro, przesyłka priorytetowa nie doszła w ciągu 8 dni (wydzwaniałam do Pruszcza, 2 razy dziennie sprawdzałam na poczcie) więc musiałam zamówić inne. Panie z Domu Czekolady w Gdyni zamówiły pudełka w środę w drukarni, napełniły czekoladkami i w czwartek rano (Boże Ciało) odebraliśmy je i zdążyliśmy dowieźć na piątkowe wesele.
Teraz chyba przez miesiąc nie pójdę na pocztę, brrr...

Ja mam z pocztą tez dziwne doświadczenia. Moje zaproszenie , które wysłałam do Iksińskich na ulicę X, trafiło do zupełnie innej dzielnicy, pod kompletnie niepodobny adres, do nijakich Ygrekowskich. Niewiarygodny przypadek - bo akutrat Ygrekowscy byli znajomymi Iksińskich, więc zaproszenie zostało przekazane do adresata, ale listonosz to przegiął na maxa.
ja mam z pocztą tez nieciekawe doswiadczenia:/
ale to chyba głównie przez moich listonoszy...

kiedys dostalam list zaadresowany na taki adres jak mój tylko... całkiem inne miasto i nazwisko! ulica i nr domu tylko sie zgadzało...

awiza i owszem - dostaje, a wlasciwie je znajduje (czasem zresztą mi sie to nie uda) na wycieraczce czasem leżą, w skrzynkach u sasiadów, w klatce obok... po mojej interwencji na pocznie czasem (raz na pięc, a kupuje duzo w netowych sklepach) znajduje awizo u siebie w skrzynce, ale zgniecione, złozone na milion częsci bo listonoszowi nie chce sie otwierac skrzynki i wkłada je przez dziurki!!! :/

paczki priorytet polecone - standard min. tydzien, na awizo rzadko pisza na która poczte mam isc po odbiór a wcale nie zostawiają ich ciagle na jednej, choc powinni...

nie korzystam z kurierów bo rzadko jestem w domu... czasem tylko, jak wiem ze bede i na paczce wyjątkowo mi zalezy

ogółem Poczta Polska - porazka

:// a ja się właśnie dowiedziała, że paczka, na którą czekam miesiąc wróciła do nadawcy :[ wrr... A powinnam dostać dwa awiza - oczywiście żadnego nie dostałam. A listonosz to chyba do nas raz w miesiącu zajeżdża na rowerku z wózkiem pełnym listów, bo się w torbie nie mieszczą... Masakra.
I mi się ciśnie na usta pytanie: ZA CO JA PŁACĘ??

[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
też tak miałam,
żadnego awiza a paczka wróciła do nadawcy,
preferuję UPS przyjeżdżają też w soboty, albo o 21.00 kiedy jestem w domu, tylko nie wszyscy sprzedający na allegro chcą wysyłać kurierem :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dlatego ja jak czekam na paczke i wiem ze została wysłana, a ja nie mam awiza ide na poczte i sie pytam czy czasem nie przyszła i juz 2 razy była tam, a awiza ani sladu.
A najlepsze jest jak sie jest cały dzien w domu np, a po poludniu znajduje awizo, ze niby przywiezli paczke, ale nikogo nie było.... Porazka
image
image
image
bardzo długo każda paczka dochodzi...poczta na morenie jest fatalna:/

image
image
No to was "pociesze" dzis w nocy poczta polska staje cala!!! Strajkuja;/ i jest to strajk beterminowy;/ czytalam dzis dziennik bandycki:D!

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
rewelacja mam chyba z 10 paczek pozamawianych z allegro (dyplomy wzorowego świadka i świadkowej, księgę gości itd ...) i teraz będę codziennie chodzić na pocztę i pytać czy coś jest ? Szlag mnie trafia!!!

image
Misia nie bedziesz musiala chodzic bo to wszystko bedzie lezalo tam gdzie akurat utknelo czyli nie koniecznie na twojej poczcie - oni nie beda robic nic:(

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
no to jeszcze lepiej będę czekała i czekała i jeszcze raz czekała .......... za co te oni biorą kasę?

image
Niestety lekarze pokazali jak sie strajkuje to juz wszyscy to robia;/ nawet sedziowie w sadzie zrobili dzien bez wokandy bo strajkowac nie moga;/ Ja jako matka nie prac ujaca wyjde tez na ulice ze chce kase za to ze nie ma dla mnie pracy i musze w domu caly czas siedziec a za wychowanie dzieci tez sie cos nalezy to tez praca":)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Ja co sie da wysyłam dhl-em paczka kosztuje mnie 18 PLN ( mam z nimi podpisaną umowę ) więc nie tak wiele a paczki dochodzą w 100% na następny dzień.

Przez strajki poczty ostatnio mnostwo osob korzysta z DHLa i teraz zwykle paczki idą już 3-4 dni, ale w porownaniu z poczta polska to i tak super mega szybko :)
image
image
image
2 dni temu dostałam list był to priorytet i był wysłany z datą marcową to jest już przegięcie. Dobrze, że nie wiedziałam, że był wysłany bo bym chyba zwariowała.

image

image
No teraz to sobie wszystkie poczekamy...

a inPOst jest rzetelny?
bo chyba powysyłam zmaowienia tym a nie pocztą

[b]chaberek.dodatki.slubne@gmail.com[/b]
image

[b][i]SWAROVSKI BIŻUTERIA!!!!--------------- http://picasaweb.google.pl/dodatki.slubne[/b][/i]

Inne tematy z forum Wesele

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

dobry...i nie drogi dentysta (55 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry