Widok
Dziewczyny cos wam poradze - Mialam taka sama sytuacje nie moglam przez 3 tyg doprosic sie o paczke - dzwonilam na rozdzielnie do pruszcza ale wyłanczali telefon albo wogole nie odpierali- napisalam skarge do UP na Targu na rozdzielnie w pruszczu oni przekazali ja do warzawy do centrali i pruszcz sam sie do mnie odezwał:) i w ciagu 48 godz paczka sie znalazla- A pozatym sprawdzice czy nie lezy na poczcie bo panowie ktorzy rozwoza paczki czesto nie przyjezdzaja na nasze osiedla tylko zostawiaja paczki na poczcie- tak znalazlam 2 paczke okazalo sie ze 1,5 tyg lezala na poczcie a awiza nie mialam:)
Zaproszenia w większości rozdaliśmy osobiście, ale kilka było wysłanych pocztą. Priorytety z Ujeściska na Chełm doszły "już" po tygodniu (przypomnę - priorytety).
Zamawiałam pudełka na czekoladki dla gości z allegro, przesyłka priorytetowa nie doszła w ciągu 8 dni (wydzwaniałam do Pruszcza, 2 razy dziennie sprawdzałam na poczcie) więc musiałam zamówić inne. Panie z Domu Czekolady w Gdyni zamówiły pudełka w środę w drukarni, napełniły czekoladkami i w czwartek rano (Boże Ciało) odebraliśmy je i zdążyliśmy dowieźć na piątkowe wesele.
Teraz chyba przez miesiąc nie pójdę na pocztę, brrr...
Zamawiałam pudełka na czekoladki dla gości z allegro, przesyłka priorytetowa nie doszła w ciągu 8 dni (wydzwaniałam do Pruszcza, 2 razy dziennie sprawdzałam na poczcie) więc musiałam zamówić inne. Panie z Domu Czekolady w Gdyni zamówiły pudełka w środę w drukarni, napełniły czekoladkami i w czwartek rano (Boże Ciało) odebraliśmy je i zdążyliśmy dowieźć na piątkowe wesele.
Teraz chyba przez miesiąc nie pójdę na pocztę, brrr...
Ja mam z pocztą tez dziwne doświadczenia. Moje zaproszenie , które wysłałam do Iksińskich na ulicę X, trafiło do zupełnie innej dzielnicy, pod kompletnie niepodobny adres, do nijakich Ygrekowskich. Niewiarygodny przypadek - bo akutrat Ygrekowscy byli znajomymi Iksińskich, więc zaproszenie zostało przekazane do adresata, ale listonosz to przegiął na maxa.
ja mam z pocztą tez nieciekawe doswiadczenia:/
ale to chyba głównie przez moich listonoszy...
kiedys dostalam list zaadresowany na taki adres jak mój tylko... całkiem inne miasto i nazwisko! ulica i nr domu tylko sie zgadzało...
awiza i owszem - dostaje, a wlasciwie je znajduje (czasem zresztą mi sie to nie uda) na wycieraczce czasem leżą, w skrzynkach u sasiadów, w klatce obok... po mojej interwencji na pocznie czasem (raz na pięc, a kupuje duzo w netowych sklepach) znajduje awizo u siebie w skrzynce, ale zgniecione, złozone na milion częsci bo listonoszowi nie chce sie otwierac skrzynki i wkłada je przez dziurki!!! :/
paczki priorytet polecone - standard min. tydzien, na awizo rzadko pisza na która poczte mam isc po odbiór a wcale nie zostawiają ich ciagle na jednej, choc powinni...
nie korzystam z kurierów bo rzadko jestem w domu... czasem tylko, jak wiem ze bede i na paczce wyjątkowo mi zalezy
ogółem Poczta Polska - porazka
ale to chyba głównie przez moich listonoszy...
kiedys dostalam list zaadresowany na taki adres jak mój tylko... całkiem inne miasto i nazwisko! ulica i nr domu tylko sie zgadzało...
awiza i owszem - dostaje, a wlasciwie je znajduje (czasem zresztą mi sie to nie uda) na wycieraczce czasem leżą, w skrzynkach u sasiadów, w klatce obok... po mojej interwencji na pocznie czasem (raz na pięc, a kupuje duzo w netowych sklepach) znajduje awizo u siebie w skrzynce, ale zgniecione, złozone na milion częsci bo listonoszowi nie chce sie otwierac skrzynki i wkłada je przez dziurki!!! :/
paczki priorytet polecone - standard min. tydzien, na awizo rzadko pisza na która poczte mam isc po odbiór a wcale nie zostawiają ich ciagle na jednej, choc powinni...
nie korzystam z kurierów bo rzadko jestem w domu... czasem tylko, jak wiem ze bede i na paczce wyjątkowo mi zalezy
ogółem Poczta Polska - porazka
:// a ja się właśnie dowiedziała, że paczka, na którą czekam miesiąc wróciła do nadawcy :[ wrr... A powinnam dostać dwa awiza - oczywiście żadnego nie dostałam. A listonosz to chyba do nas raz w miesiącu zajeżdża na rowerku z wózkiem pełnym listów, bo się w torbie nie mieszczą... Masakra.
I mi się ciśnie na usta pytanie: ZA CO JA PŁACĘ??
I mi się ciśnie na usta pytanie: ZA CO JA PŁACĘ??
[url=www.nawieszaczku.pl]
[/url]

też tak miałam,
żadnego awiza a paczka wróciła do nadawcy,
preferuję UPS przyjeżdżają też w soboty, albo o 21.00 kiedy jestem w domu, tylko nie wszyscy sprzedający na allegro chcą wysyłać kurierem :(
żadnego awiza a paczka wróciła do nadawcy,
preferuję UPS przyjeżdżają też w soboty, albo o 21.00 kiedy jestem w domu, tylko nie wszyscy sprzedający na allegro chcą wysyłać kurierem :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dlatego ja jak czekam na paczke i wiem ze została wysłana, a ja nie mam awiza ide na poczte i sie pytam czy czasem nie przyszła i juz 2 razy była tam, a awiza ani sladu.
A najlepsze jest jak sie jest cały dzien w domu np, a po poludniu znajduje awizo, ze niby przywiezli paczke, ale nikogo nie było.... Porazka

A najlepsze jest jak sie jest cały dzien w domu np, a po poludniu znajduje awizo, ze niby przywiezli paczke, ale nikogo nie było.... Porazka

Niestety lekarze pokazali jak sie strajkuje to juz wszyscy to robia;/ nawet sedziowie w sadzie zrobili dzien bez wokandy bo strajkowac nie moga;/ Ja jako matka nie prac ujaca wyjde tez na ulice ze chce kase za to ze nie ma dla mnie pracy i musze w domu caly czas siedziec a za wychowanie dzieci tez sie cos nalezy to tez praca":)