Widok

odżywka do włosów dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja 2,5 latka ma długie włoski i nie ma mowy by dała je podciąć;/ ale po umyciu włoski sa bardzo szorstkie i się plączą:( czym myjecie włosy długowłosym księżniczką? a może jakąś odżywkę dla małych dam stosujecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myslę , że śmiało możesz kupić odżywkę Ziaja coś pewnie mają do włosów delikatnych
Powinnaś kupić dla córeczki szampon bez SLS. Moja tez ma dlugie włosy, obciac nie chce, a przy czesaniu wrzask na całego:-) Teraz mamy szampon firmy Kemon własnie bez SLS i problem zniknął. wiem, że w szamponach Tigi tez nie ma SLS. A te cenne informacje pochodzą od fryzjerki,do której chodzę:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdzie kupujesz te szampony?
ja jej myłam do tej pory babydream z rosmana
Kemon mozesz dostać w niektórych salonach fryzjerskich. cena szamponu to ok. 50 zł. Widziałam je równiez na allegro. A ten drugi szampon moja siostra kupiła w FH na Szadółkach, na tym stoisku z produktami do pielęgnacji włosów.
Zapomniałam, ten drugi szampon był w promocji - 25 zł, normalnie 49 zł
szampony bez SLS wcale nie myją :/
a włosy ma proste czy kręcone?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
proste i ma ładne, nie sianowate
ale po umyciu cięzko je rozczesać
to może spróbuj jakiegoś sprayu? są takie do rozczesywania specjalne da dzeci
albo odżywkę do spłukiwania :)
my używamy tej http://allegro.pl/rigenol-odzywczy-krem-lipoproteinowy-250-ml-i2975202805.html i jest mega, jak sobie ją nałożę to przy spłukiwaniu są takie super miękkie jak u niemowlaka :D
trzeba ją nałożyć, po chwili rozczesać grzebieniem, żeby dokładnie wszędzie "weszła" i po kilku min spłukać :)
P.S. stosuję ją u trzylatki, jest bezpieczna :) radziłam się ekspertek :)
o dzięki:) będę próbować, bo szkoda mi mojej córci
Myja, myją, tylko nie pienia się jak te z SLS
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja u mojej 5 latki stosuję szampon johnson&johnson a potem po prostu moją odżywkę elseve czerwoną i płuczę.
włosy ma grube do pasa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mam ten sam problem z tym ze córa ma krecone sianowate i mocno poplatane wlosy , czasami rano to az jakby dredy po nocy ma , masakra moze macie cos godnego polecenia
a my używamy tego:
http://www.tangle-teezer.pl/
przynajmniej przez jakis czas nie buczala przy czesaniu;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kamila, polecam http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407676

miałam ten sam problem, obcinałam prawie na łyso i nic to nie dawało

przede wszystkim nie można włosów kręconych czesać na sucho tylko na mokro i używać bardzo szerokiego grzebienia

u nas już jest ok, tylko rano ma właśnie poplątane dredy, ale jak wstaje to moczę jej te włosy delikatnie mokrą ręką i rozczesuję, zanim umyje zęby i się ubierze są już suche i można wychodzić do przedszkola :)
Moja córcia choć ma cienkie włsoki, to po myciu strasznie się plączą. Używam odżywki w sprayu z avonu dla dzieci.
Super się sprawdza i włoski takie pachnące po tym.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

do góry