Widok

echo serca płodu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może któraś mi doradzi :) znalazłam to w necie: http://www.usgecho4d.pl/echoplodu.php
zastanawiam się czy powinnam się tym zainteresować czy może badania u prywatnego gin wystarczą? dodam, że moja gin nie ma takiego kolorowego sprzętu chyba... może się orientujecie kto to ma?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w przychodni na chełmie robią na ksiazeczke echo serca płodu na ksiazeczke, maja podpisaną umowę.
image
na chełmie? a możesz mi powiedzieć konkretniej gdzie to jest? czy mówimy o tej pomarańczowej przychodni?
takie sprzęt mają ma Invicta..
My mieliśmy już raz robione to badanie, idziemy w tygodniu powtórzyć, bo lekarza zaniepokoiło tętno naszego malucha...

myślę, że warto robić takie badania
pozdrawiam
a długo się czeka? dopiero jutro się wybiorę po skierowanie....
Dołączam się do pytania.
Czy na skierowanie od ginekologa z przychodni mogę iść do Invicty na echo? Mogłabym zadzwonić, ale dzisiaj już tylko od Was mogę się dowiedzieć. :-)
Myśmy nie robili tego badania i niestety dopiero po porodzie dowiedzieliśmy się,że nasz synek ma wadę serca.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
hmm nie wiem czy pomarańczowa ona jest... nigdy nie zwróciłam uwagi...

w kazdym razie ta koło biedronki :)
image
Nikt nie był ze skierowaniem w Inviccie?
kiedys spytałam jedną pania tam, czy moge miec skierowanie na badania i zrobią mi za darmo. powiedziała ze to zalezy od jakiego lekarza, bo nie ze wszystkimi mają jakies tam umowy....

takze najlepiej jak zadzwonisz jutro :)))
image
Dzięki! :-))
witam i proszę o pomoc. jestem w 26 tyg ciąży i lekarz w 25 tyg stwierdził pepowinę 2 naczyniową, czytałam ze w takim przypadku wskazane jest echo serca płodu, jednak nie dał mi skierowania, powiedział tez że jest za póżno na to badanie, w którym tyg ciąży jesteście i jak otrzymac skier na w/w badanie, oczywiscie najprosciej jest pójść prywatnie i zapłacić 140.
ja miałam w 20 tc, nie wiem do kiedy sie robi.
niestety nie pomoge bo chodze na NFZ do lekarza na chełmie a oni mają umowę na echo serca płodu

moze spróbuj tam zadzwonic i spytac czy nie będąc pacjętką zadnego z lekarzy tam pracujących mozesz sie zapisac na echo serca plodu??
image
Ja robiłam chyba jakoś około 25 tygodnia. Robiliśmy w Invikcie ale płaciliśmy, bez skierowania. Dziwi mnie zdanie lekarza, że w którymś tygodniu już się tego nie robi.
image

a ile płacilas? i może się któraś z was orientuje czy każdy powinien robić takie badanie czy np tylko po stwierdzeniu jakichś nieprawidłowości?
hm, tego nie wiem, ale jak raz podjechalismy do szpitala bo sie kiepsko czułam, i lekarz spojrzał w kartę ciązy i zobaczył wpisaną wizytę na echo serca, to spytał czy miałam jakies wskazania, powiedzialam ze nie, i sie troszkę zdziwił ze mialam robione, mi to na pewno nie zaszkodziło :)
image
Bigbeat - my byliśmy bez skierowania - u dr. Puzio.
To jest usg voluson (4d)...bada przepływy w serduszku i całą resztę....zadzwoń i umów się, tylko zaznacz, że musi to być 4d.
a ile kosztuje takie usg 4d u dr Puzio?
Dzwoniłam do Invicty.
Echo serca badają po 20 tygodniu ciąży. Badanie kosztuje 140 zł, można iść ze skierowaniem ale przy rejestracji trzeba zaznaczyć czy wizyta będzie prywatna czy nie (inne terminy). Badanie przeprowadza np. dr Maciej Chojnicki, przy ul. Rajskiej w Madisonie.
Pozdrawiam
anulka28 a Ty ile płaciłaś?

dziękuję za pomoc, umówiłam się prywatnie do INVICTY, mam nadzieję że to uspokoi moje nerwy. dziękuję
my od razu mieliśmy robione usg połówkowe - razem z płytą 200zł, bez płyty 160
a orientujecie się może czy dr Olszewska ma taki sprzęt? żeby zrobić echo serca dziecka?
A wiecie, że echo robi się tylko wtedy, jeżeli lekarz na USG zauważy nieprawidłowości w rozwoju serca...?
Jeżeli chodzi o doktora chojnickiego jest on uznanym specjalistą na całym pomorzu. Poza tym bardzo miły człowiek. Robiliśmy to badanie u niego w invikcie, koszt 140zl. Robilismy bo na zwyklym usg lekarz zauwazyl w serduszku ognisko hiperechogenne. Na szczęscie okazał się to artefakt
image

moja lekarka polecała Dr Leszczyńską - znacie Ją?

ponoć przyjmuje tam gdzie Prof. Preis - na Zaspie
Agusia ja robiłam właśnie u Preisa, bardzo drogo :( ale wszystko sprawdził dokładnie i jestem spokojna :-)
image
Ja robiłam u dr Leszczyńskiej. To lekarz z Klinicznej, gdzie Preis jest ordynatorem i ponoć jedna z najlepszych specjalistek w tej dziedzinie. Robiłam w Swissmedzie w Gdyni. Koszt- 150 zł.
image
A czy któraś z Was wie, ile czeka się na usg serca płodu w sytuacji, gdy ma się skierowanie? Jestem w końcówce 19 tyg. Oczywiście, jeszcze nie miałam usg połówkowego, ale czy mój lekarz prowadzący da mi to skierowanie na prośbę, niezależnie od wyniku usg połówkowego? Mój lekarz nie dysponuje zbyt dobrym sprzętem, a echo serduszka chciałabym jednak zrobic. Czy ze skierowaniem w Invicta tez robi dr Chojnicki? Rozumiem,że ze skierowaniem jest bezpłatne, w ramach NFZ, a bez skierowania za 140 zł, tak?
ja właśnie stwierdziłam, że 300zł za USG u Praisa to dla mnie za dużo... (przynajmniej w tym m-cu)

i moja Dr poleciła Dr Leszczyńską - cała trójka pracowała razem na Klinicznej i dlatego moja Lekarka może ich polecić z czystym sumieniem :)
To pewnie mamy tę samą lekarz;)
image
Patka - chodzi Ci o Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg? :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry