Widok

eh jak to jest z tym zajsciem...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc! raczej nie udzielam sie na Waszym forum, przewaznie tylko czytam. Kiedys prosilam abysie pomogly w kwestii badan przed planwana ciaza, wiec co niektore moze mnie pamietaja.

Tak sie po prostu zaczelam zastanawia i dlatego napisalam. Jak to jest z tym zajsciem... Zrobilam wszystkie wymagane badania, niby wszystko w porzadku, dni cyklu tez spokojnie okreslam a w ciaze poki co nie zaszlam...

A tym czasem kolejna dziewczyna z mojego otoczenia jest w ciazy. Wpadla, ale wszystko u niej i u dzieciatka w porzadku... Kolejna - bo juz kilka znajomych tak powpadalo, nic nie planujac, nic nie badajac...

Jak to wiec jest? Wpasc sie latwiej czy co???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po prostu nie możesz podchodzić do tego instrumentalnie. Nie myśl o tym. My bardzo chcieliśmy mieć dziecko ale nie wpadaliśmy w panikę, gdy się nie udawało. Przestałam brać tabletki w lutym, kochaliśmy się normalnie, bez obliczania i planowania... Potem od maja pochłonęły nas przygotowania do czercowego ślubu. Na przełomie lipca i sierpnia wybraliśmy się pod namiot nad jezioro (taka dzika podróż poślubna...) i stało się:) Przypadkiem, a moze nie...
Ale nie skupiałam się na tym, nawet zapomniałam, cieszyłam się wakacjami:)
Powodzenia!!

image
Im bardziej chcesz....tym gorzej;-)))
Ja mam tak samo;-))

Bardzo chcemy zajść, niby jesteśmy zdrowi, mierzymy temperaturę, łykamy witaminki i stosujemy przeróżne "wspomagacze" - wszystko niby ok......i co miesiąc pojawia się miesiaczka;-(
Ale cóż - trzeba wierzyć, że wreszcie się uda;-)

Już kilka razy słyszałam.....żeby po prostu nie myśleć o tym;-)))

Kochana, kiedyś wreszcie się uda;-)Musi się udać;-)

Głowa do góry....

Anulka
No właśnie...im bardziej sie chce....tym bardziej nie wychodzi.....tak to już jest. Z tym co wpadają "łatwiej", bo nie myśla o tym. Są zrelaksowane a nie tak jak my...wiecznie testy, termometry, śluzy i inne cuda w poszukiwaniu oznak dni płodnych i ewentualnych możliwości rozpłodowych ;-)))))
Spokojnie......każda z nas się doczeka......no mam nadzieję....
Pozdrawiam...:-))))))

image
image
eh...no wlasnie...:-( tylko jak tu sie zrelaksowac i nie myslec jak tak bardzo zalezy...:-(
Skąd ja to znam......

My z anulkam to razem za siebie kciuki trzymamy, bo próbujemy.....nie myśleć i płodzić ;-))

A przy okazji..... anulkam...pozdrawiam dyniowo :-))

image
image
hihi;-))))

Nie ma to jak wsparcie na forum;-))))))))
Marta - masz rację;-))))My nie myślimy, tylko jemy, pijemy i płodzimy;-))))))
A to znacznie przyjemniejsze niz ciągłe rozmyślanie;-))
No i " w grupie" jest raźniej;-)))))

Teraz ja mocno trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki;-))))
No i za samą siebie - aby wreszcie udało się trafić w samą 10tkę;-))))))))

I równie mocno dyniowato Cię ściskam;-))))))

Nutti, przyłącz się do nas - "dyniowatych staraczek" - wcinajcie dyńkę, facet niech pije colę, pij siemie lniane itd.......wyślę Ci fajny artykuł........i głowa do góry;-))))

Uda się;-))))

Anulka
aaaaaa.......kupiłamn wczoraj : dla siebie ELEVIT, dla męża -SALFAZIN...
I od wczoraj łykamy;-)))

Marta, polecam;-)))Tam np. jest 2x więcej kwasu foliowego niz w zwykłym Foliku
Zresztą wszystkim starajacym się;-))

Trzeba wspomóc naturę;-)))))

Anulka
myślcie pozytywnie laseczki :D

ja ide jutro do mojego gina, żeby zrobić wszystkie badania i zaczynamy zabawę :P
image
image
dobrze Anulkam że kupiłaś mężowi Salfazin:)mój też łyka. Mi własie bedizę się kończyła@ więc kolejna szansa przed nami. Macie rację w grupie raźniej. Anulkam a chodzisz do Śliwińskiego?czy bez wspomagania się staracie?

Wiperku i Ty też:)Ciebie też dobadło macierzyństwo:):)

mnie już dawno dopadło :)
image
image
Anulka...a po ile ten salfazin??
No a ten kwas foliowy......czytałam, że ilość w foliku jest zupełnie wystarczająca. Podobno większe ilości nie są wskazane. Poza tym ja nie kupuję foliku tylko taki w buteleczce, tam jest 250 tabletek i kosztuje koło 15- 17 zł :-))

Pozdrawiam :-))

image
image
też taki kupuję
image
image
też taki kupuję on jest z Puritan Pride, bardzo wydajny

Salfazin kupiłam po 23 zł za 100tabletek - a za swój Elvit zapłaciłam ok. 22zł...ale za 30tabletek (gdzie tu sprawiedliwość;-) - w aptece na Przymorzu;-)

Wcześniej brałam zwykły Folik i tam tego było chyba 0,4mg a w tym Elvitku - 0,8mg.

Evilku - trzymam kciuki, moze tym razem się udało;-))))))))))
A ja też chodzę do Śliwińskiego, tzn. byłam dopiero raz......bo kazał mi przyjść po pół roku.....w ciąży;-)
Wcześniej długo chodziłam do innego lek. i wiecznie na coś mnie leczył.....okazało się że neipotrzebnie;-)
Teraz Śliwiński przepisał mi tylko bromek, bo troszkę prolaktyna wyższa......i kazał mierzyć temperaturkę i ......próbować;-))))))))))
Wg. niego wszystko jest oki i tylko się starać;-))))))A jeśli nie uda się (nawet nie chcę o tym mysleć)...wtedy zacznie szukac przyczyny..

Jestem dobrej myśli, oby to tylko przyniosło wymarzony efekt;-))))

Anulka
no musi się nam udać. Ja z kolei łykam dostinex i też mam się zgłosić za 6 m-cy:) Anulkam jak Ci się skończą twoje tableki kup sobie Kw. foliowy Purutans Pride. Kosztuje 18 zł a jest 100 tabletek

dzięki;-) Te tabletki faktycznie o wiele tańsze i jest ich aż 100.....

Evilku, a na co ten dostinex?

Anulka
Hmmm a może myślcie odwrotnie ah żeby nie wpaść i się uda:)

image

dostinex jest na obniżenie prolaktyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak poradzić sobie ze sprzątaniem (24 odpowiedzi)

Dziewczyny, jak sobie radzicie ze sprzątaniem dużych mieszkań, gdzie są dzieci i psy? Sprzątacie...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

do góry