Widok

fejt

gratulacje :)
no no no ....
kto by sie spodziewal ze z takiego szkraba wyrosnie taka powazna osoba ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hihihihi

< głupkowaty śmiech gdzieś pomiędzy zażenowaniem, rozbawieniem a złością >

Aube

czy nas obie obsługuje ta sama firma, zapewniająca nam internet??

Pułkowniku

Jak tam historia z płaskim brzuszkiem. Jak się miewa twój płaski brzuszek??? Strasznie ciekawa jestem????

Gaja

kilka dni w lesie...aż tyle czasu zajął Ci powrót do normalności:)))

ehh, a mój komp znowu wariuje....grrrrr

Agentka

musiałam w końcu upolować tego pijanego zająca

Gaja

zdaje się, że właściwie to już powinnaś być u mnie w domu...chyba włączę sobie Cohena, aby nie nudziło mi się to czekanie:)))

SZUKAM "CZARNEJ" Z SOPOTU

Cześć. Postanowiłem zwrócić się o pomoc do tych, którzy odwiedzają to miejsce, ponieważ wszystkie inne moje metody poszukiwania nie powiodły się. Otóż... Staram się odnaleźć pewną osobę. Wiem o niej niewiele, ale mam nadzieję, że pojawi się tutaj przynajmniej jedna osoba, która będzie w stanie mi pomóc. Osobę tę poznałem w 2001 roku w Egerze (Węgry) na imprezie zorganizowanej specjalnie dla Polaków. Wiem, że mówią na nią "Czarna", ma ok.20 lat, lubi rap (i zapewne przebywa w podobnym towarzystwie). Jest średniego wzrostu (może 168 cm) i ma nos lekko zadarty do góry. Mieszka w Sopocie. Tamtego wieczoru ubrana była w minisukienkę, ale mówiła, że na codzień chodzi w szerokich spodniach. Ona o mnie wie także niewiele -mam na imię Oskar, jestem z południa i również lubię rap (gram też w zespole). Gdyby ktoś mógł mi udzielić jakichkolwiek informacji na Jej temat, byłbym dozgonnie wdzięczny. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Gaja

Nie do biblioteki nie poszedłem...Nie musiałem. Miałem taki przedmiot jak Historia mysli społecznej. Odstepy czasowe w moich wypowiedziach sa nieistotne. Twoje mniemania na ten temat to twoja prywatna sprawa. Miejsce mam także dla innych myslicieli. Obok Marksa i Engelsa duzo dokonali Hegek, Kant, Arystoteles, Sokrates, Znaniecki, Platon, Weber, Durkheim, Krzywicki, Ossowski no i wielu innych. Z dzisiejszych lubię Baumana, Chomsky'ego. Nie ma teorii idealnej i takowej raczej się nie wymyśli. Jesli już ktoś zarzuci mi, ze jestem marskistą to na pewno mogę powiedzieć, że tak, ale umiarkowanym. Bo oprócz umiarkowanych byli ortodoksyjni. To że cytuję często Marksa nic nie musi oznaczać Gajo. Nie chodzi tu o czysta prowokację z mojej strony, bo to też tylko Twe mniemanie, ale o to aby pobudzić ludzi do dyskusji. Cały czas zarzucacie mi manipulację, ale jestem załamany bo nie widzę kontrargumentów. Jesli chodzi o fantazje, o których pisałaś to takie scenariusze juz zrealizowano w w Jugosławii, Afganistanie i Iraku, a wcześniej podczas innych awanturniczych najazdów Made in USA. Radzę więc Tobie pójść do księgarni, bo w bibliotece materiałów na ten temat nie dostaniesz

Oskar

znam Czarną z Sopotu, która tu czasem bywa, ale ona zdecydowanie nie słucha rapu i inaczej wygląda.
zbyt mało informacji.

Pilnie...

poszukuję rodziców chrzestnych....dla....

Gaja

Jakby to powiedzieć...chyba obsługują nas Ci sami faceci, bo z kobietami w tej firmie jeszcze nie miałam do czynienia...

Agentka

a jakie wymagania powinien spelniac taki rodzic ?

Jimmy

No prosze ja też miałam historie mysli politycznej - był to mój ulubiony przedmiot obok socjologii stounków politycznych.

Jakich chcesz kontrargumentów??? Mam Cię łapac za słówka??? Wcale tego nie chcę!
I nie licytujmy się kto dla kogo ma miejsce i kogo czytuje. (Ja obecnie jestem w trakcie Abramowskiego)
A idee (socjalizmu, anarchizmu, tradycjonalizmu itd... no cuż raz są raz ich nie ma. Staja się popularne by za chwile zniknąć. Wydje mi się że o wiele ważniejsze są zbiorowości ludzkie - i nie idee lecz ludzie którzy je tworzą bez względu na swoje wyznawane ideologie. Ważne jest to jakimi ludzmi jesteśmy.

No ale chyba dość tej szczerości Pan i taktego nie doceni. Ide smażyć konfitury. pa

Aube

Barbarzyństwo że jesteśmy skazane na obsługę zapewnianą przez facetów!!!!!! - I to w dodatku tych samych (świat jest jednak na nieszczeście malutki)!!!

.....gdzieś przeczytane.....

...." lepszy ciekawy ptak na drzewie niż własny w garści "....

co wy na to kobietki????

gajaka mieszajaca bulgoczacy dżemik

a z czego konfitury ?

Gaja

Ja bardzo panią doceniam, nawet pani nie wie jak, ponieważ nie dość, że jest pani w temacie to jeszcze na dodatek mamy podobne zainteresowania i co najważniejsze jako jednyna potrafi mi pani wytknąc tak naprawdę gdzie napisałem bzdury. A więc kopnąłem się z tym Saint-Simonem. Od niego zapozyczał między innymi Marks i inni socjaliści, tak samo jak Marks zapożyczał od Hegla. Saint-Simonowi jednak zarzucę jego scjentyzm, wiadomo jednak, że to był oczywisćie XIX wiek, a więc inny czas historyczny, a że ja jestem antyscjentystą to mogę tylko powiedzieć, że "kult nauki" uprawia się dziś nadal w wielu dziedzinach i z jego okowów wielu naukowców nie może się wydostać. Nauka nigdy nie była w stanie i nigdy nie będzie w stanie rozwiązać wszystkich problemów, tak więc Saint-Simon zdecydowanie się pomylił. Myśląc natomiast o tym, ze jak to w pozytywizmie wtedy ludzkość niby osiągnęła stan pozytywny w nauce, Saint-Simon stał się chyba natchnieniem dla Fukuyamy, który ideologicznie ogłosił "koniec historii". "Koniec historii" Saint-Simona i jego uczniów nie nastapił i nigdy nie nastąpi gdyż rozwój społeczeństwa jest ruchem nieskończonym.
Jeśli chodzi o Fouriera to jego piękne pomysły o falansterach są realizowane w kibucach. Na pewno jego pomysł z Federacją Falansterów ze stolicą w Konstantynopolu to fajowa idea, ale na dziś nie do spełnienia. Fenomenem pozostaje w tej kwestii naród żydowski, a więc jego postulat może być spełniony na poziomie lokalnym ewentualnie regionalnym, ale to chyba zależy od geopolityki i narodu. Budowanie Falansterów w całych krajach jest niemożliwe gdyż zapewne zakłociłoby to funkcjonowanie tzw. tylko z nazwy "wolnego rynku".
Udanego gotowania konfitur.
PS. Jeśli już mamy wchodzic w szczegóły, to "cóż" pisze sie przez "o" z kreską:))

Gaja

Aha, Abramowski mi się podobał... fajną miał wizję, tylko że z religijnych więzów ludzie się raczej nie wydostaną, po za ty kultura byłaby za uboga, na razie, I nie chodziło mi o łapanie mnie za słówka, tylko krytykę tez które pisałem. Moge podać przykład: np. pisałem o kwestii wolności.

Jimmy

cuż, cuż, cuż, - tobie tez zdażają się błędy - pokazac gdzie???

Nie czytałam tego co pisałeś o wolności.

A poza tym skaczesz po tematach jak pchełka po .........., przez co nic nie jest dogłębne i źródłowe, a raczej źródliste. ale czy mógłbyś mi przyblizyć nieco wyraźniej to co pisałeś o ewolucji??? Bo nie rozumiem.Bo skoro robi ci Marks, który propagował wizje rewolucji........a ty popierasz ewolucję????
Ja zawsze dażę do "źródła" a przecież źródłem socjalizmu była rewolucja, która nie dokonała zamierzonego celu, stanela w pół drogi. Przecież intencją socjalistów było dokończenie rewolucji. a swoją drogą czy ona została kiedykolwiek dokończona według ciebie??(według ciebie a nie twojego podrecznika???)

A konfitury są oczywiście z czerwonych owoców!

Jimmy

a tak przy okazji to boli mnie ze ludzie nie lubią czerwonych goździków, a to przecież takie piekne i urocze kwiatki. -....Tylko się qwa wszystkim źle kojarzą!!!!!

Niech mi Pan Panie Jimmy nie pisze że mnie docenia bo mi to wyglada na....... jawną manipulację!!! .....No właśnie to też mnie boli - to że powszechnie uważa się iż propaganda i jakakolwiek manipulacja była - (wiesz kiedy) -, a dziś jest tego 1000 razy więcej, i nikt tego nie wiedzi!!
Ale marudze, ide na kolację pa!

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (161 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry