Widok

fejt

gratulacje :)
no no no ....
kto by sie spodziewal ze z takiego szkraba wyrosnie taka powazna osoba ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jimmy

Nic sobie nie myślę i wcale nie o to chodzi, tylko tak napisałeś a styl retoryczny jest bardzo istotny w tym co starasz się tu uprawiać, no ale cóż nikt ci nie każe słuchać rad politologa.-Pisz sobie jak chcesz tylko się nie dziw efektów lub raczej ich braku.... Choć w zasadzie zdaję sobie sprawę z tego iż tak naprawdę to ty nie masz zamiaru nikogo przekonać do swoich racji, bo gdybyś miał taki zamiar inaczej byś się zachowywał. Nie wnikam - (może przeprowadzasz sobie jakieś socjologiczne badania i celowo się tak zachowujesz)

A tak wogóle to mnie zaskoczyłeś , bo właśnie miałam zamiar podyskutowac z tobą o tym iż Engels wycofywał się po śmierci Marksa z wielu założeń i hipotez które nakreślilił we wspólnych działach.... Nigdy nie zastanawiałeś się nad tym dlaczego przyznał się do odmiennych poglądów od Marksa dopiero po jego śmierci????

No i jeszcze jedno - piszesz do mnie ..."nie rozumiecie"...a ja jakby co to na razie jestem jedna , bo nie przypominam sobie bym ostatnio zachodziła w ciążę no chyba że ty wiesz coś czego ja nie wiem. No ale skąd miałbyś to wiedzieć , wróżbitą raczej na pewno nie jesteś!!!!

Fate

Tata:"brzydko.wolalem Cię w czarnych"(nie pytaj jakie czarne bo pojęcia nie mam.Może mu się córki mylą:)) Mama:"Okropnie.okropnie.To kiedy idziesz się przefarbować?" Ale Maciek mnie nie wyśmiał(wszyscy robią wow.Nie wiem czy dlatego że mu się podoba czy dlatego, że od miesiąca nie gadamy:> ) Normalnie brzydula i rudzielec!Babcia mi tak zawsze śpiewała(oł jea moja rodzina jest taka odkomplesiająca!) A mi się tak samo nie podoba jak nie podobało więc dla mnie bomba!(jak mawiają saperzy;)) W piątek słodki w Sopocie a w sobotę i niedzielę w leśnym namiastka bazuny;) Idziesz oczywiście(nie pytam, oznajmiam) .I oficjalnie stwierdzam, że doceniam towarzyszenie mi w potopie Gdańskim:)Pozdrów kangurka(mimo wszystko!;))i do za tydzień!:)A Pana Z Portfela proszę na mail:)A Irlandia i tak jest guru.jak ed;)

Blurp

A ja jestem w takiej fenomenalnej szkole, która ma wysoki poziom a ludzie tam nie:)
A Fate to dalej szkrab, zapewniam:)

Agentko

jasne, jasne, jasne, - walczę z moim nałogiem jak tylko mogę, ale dziś nie mogę i to mój ból!!!!

Iza

Być może to czytasz, więc ci odpisuję, bo nie mam jak inaczej, ponieważ skasowaŁem twego smsa wraz z numerem telefonu. raczej Ciebie nie odwiedzę, bo: dziś ide delikatnie oblać moje cwierćwiecze istnienia, w sobotę ide na rower potem do roboty, w niedzielę wieczorem nie chce mi się - bede czytać. W poniedziałek mam wizytę u kochanki, we wtorek zajmuję sie siostrzeńcem, a we środę chyba wyjeżdżam, a w sobotę już na pewno jade w góry więc razem dwa tygodnie naprzód są już zaplanowane co do dnia:)) No cóż, na razie

moze ktos

Przestancie juz pisac tych zalosnych pseudointelektualnych tekstow.

moze ktos

Przestancie juz pisac tych zalosnych pseudointelektualnych tekstow.

Jimmy

No to może mi kolega przypomni jakiego rewolucjonistę wspomninałam - coś się chyba koledze pomyliło(czyżby znowu w przepisywaniu czy może jednak w czytaniu?)
Co do Marksa i Engelsa tak ubustwianego przez kolegę to no cuż na dzień dzisiejszy bardziej mi robi Fourier i Saint-Simon. Zresztą zawsze bardziej mi robili.
Zdaje sie że ewolucja w odniesieniu do rozwoju historycznego wystepuje w postaci reformy, swoistego rodzaju przemian, które zachowują podstawy istniejacego ustroju ekonomicznego i politycznego w społeczeństwie - więc kolega wybaczy ale obcja ewolucji mi nie leżyi!!!!

Jimmy

Napisałem znacznie wiecej niż odczytałeś. Taki sobie pomiar . Wskazówka Twego odczytu zatrzymała się gdzieś tam na mojej skali . Dzięki temu więcej wiem o tym umyśle. Hakerstwo psychologiczne ????... może trochę . Odniósłbym się do poglądów o których wspominasz ale trudno je zauważyć . Jeśli już to są raczej idee walk z wiatrkami . Szkoda na to czasu jak na perpetum mobile. Dziwne, tak się myśli w wieku 16-18 lat.
W twoim wieku wypadałoby trochę jakby poważniej.
Ale czy każdy musi być poważny , pozostałym weselej .

Gaja

Nie mam pojęcia jakiego rewolucjonistę czytałaś. Ja wcale nie ubóstwiam Marksa. Był po prostu był wielkim myslicielem i w świecie wielkich intelektualistów taki pozostanie bez wzgledu na to co będą pisać niedouczeni dziennikarze na pożytek Kulczyków, Krauseów i innych Platfusów Obywatelskich. Co do ewolucji to właśnie ona jest dziś potrzebna. Przypomnieć trzeba proste przykłady. Po II wojnie światowej zastosowano w Polsce prostą negację - wszystko znacjonalizowano. To ograniczało wolność jednostki, w ideologii tamtych czasów jednostka się nie liczyła - liczył sie lud. Następna negacja i następny błąd zastosowano po 1989 roku. Teraz liczy się tylko własność prywatna i tylko jednostka. To właśnie była rewolucja, która skończyła się klęską. Obrzydzono ludziom cały socjalizm realny, podczas gdy przecież miał on rzeczywiście swoje osiągnięcia jak i wady. Zamiast więc prostej negacji czyli rewolucji(nieważne czy aksamitnej czy zbrojnej) powinno się zastosować to o czym pisał Hegel, a więc negację i kontynuację. Czyli jesli chodzi o socjalizm realny - zostawić i utrwalać to co było pozytywne i odrzucić to co było złe. Fakty same się obronią i żadne "Misie" i inne tego typu filmiki nie zdołają im zaprzeczyć. Negacja i kontynuacja ma więc być tą ewolucją, gdy zastosujemy niedługo kolejną prostą negację, bedziemy mieli trzeci kolejny eksperyment

At

Wydaje mi sie ze w wieku lat 16 to dzieci bawia sie w marzenia o anarchizmie. Gdy jednak stary ma sie troche wiecej latek to takie smieszne zabawy odchodza w zapomnienie. Wydaje mi sie ze w tym momencie pokazales raczej swoja niedojrzalosc. Teksciki o walce z wiatrakami slyszalem tysiace razy i od niedouczonych mamusiek i od takich biernych i leniwych ludzi jak ty. Dzis koncert Myslowitz, idz na niego chyba powinienes go lubic. Spiewa jeden z hymnow dzisiejszej biernej mlodziezy: Nie moge zrobic nic, sterowany jestem wciaz. No jak chcesz to wyznawaj sobie ta maksyme tylko potem nie placz jak ciebie wypieprza z roboty i nigdzie nie bedziesz mogl znalezc innej, bedzie to po czesci Twoja wina

At

Po za tym nawiazujac do checi zyskiwania na popularnosci to jak najbardziej jestem za. Partia, która by na popularnosci nie zyskała nie mogłaby nic zrobić, conajwyżej nalepki rozklejać jak kolega Kołak. Pisanie klepkami z klasyków jest stosowane także przez naukowców, profesorów, bo niektóre mysli sekwencje są niesmiertelne i to jest bardzo piękne - stwórz powiedzenie, albo nową myśl, system myślowy który jak po Platonie będą powtarzać lub modyfikować przez następne 2500 lat. Nie dziw się więc prosze, że tak piszę - wykonuję, pracę odtwórczą- sam już z resztą o tym pisałem. Tworzyć "swoje" będę mógł chyba dopiero zacząć po wielu, wielu latach ciężkiej pracy umysłowej. Hegel bodajże pisał, że dotychczasowi filozofowie to byli tylko "uczniowie", weź to zdanie pod uwagę, mysląc o tym że niewiele jeszcze wiem. Łatwo możesz w swych codziennych wypowiedziach znaleźć myśli, które kiedys ktoś zamienił na słowa, powiedzenia, np. "co za duzo to nie zdrowo". To powiedzenie sprawdza się często w życiu, a przeciez już Arystoteles pisał o "złotym środku", tak więc zanim zarzucisz mi nastepnym razem, że sie popisuję pomysl także o tym fakcie i spróbuj znaleźć w swoich wypowiedziach "klepki z klasyków". Jak uznasz, ze jakaś mysl jest rzeczywiście Twoja zgłoszę Ciebie do nagrody Nobla - choć takich ornamentów nie uznaję. Pomnik po śmierci ci postawię własnoręcznie, w koncu lud Aten zrozumiał błąd i pomnik Sokratesowi postawił

At

Karl Popper powiedział, że cała filozofia to przypisy do Platona, Whitehead mówił chyba to samo. Mój mistrz, promotor magisterki uważa, że cała filozofia to przypisy do Arystotelesa, tak więc to co powiedziałeś o klepce z klasyków to jeszcze jeden przykład na potwierdzenie ich tez. Tak więc sam widzisz - nawet Twoje spostrzeżenie już ktoś wcześniej powiedział. Wynaleź nową myśl, a pomnik będzie Twój

Gajo

Fourier i Saint-Simon ze swoimi socjalizmami utopijnymi nie mieliby dziś szans. Ich szczęśliwa przysłowiowa wyspa szybko zostałaby "zjedzona" przez amerykańską propagandę, która nazwałaby ją ostatnią ostoją komunizmu. Gdyby tam jeszcze nie daj boże były jakieś naturalne zasoby nieodnawialne i władca, który by się Bushoidom postawił to Dablju wysłałby tam parę dywizji dla "zdemokratyzowania" kraju. Byłoby kolejne widowisko dla Telewizorni, pokazywaliby jak "humanitarni i dobrzy" są Marines, bo wpierw leci z ich B-2 bombka, no a potem kanapka. Na TVN w mig pojawiłby się Lis z jakimś generałem i zrobiliby znów serial pt. "Wojna na wyspie", gdzie beznamiętnym głosem analizowaliby kolejny bezprawny napad armii Dablju, stojąc przy mapie. We "Wiadomosciach" użalaliby się nad jednym zabitym żołnierzem Marines, który zginął z rąk ruchu oporu, który oczywiście nazwano by terrorystami lub bandytami. Pokazaliby w końcu, że znów armia JuŁesEj "pomyliła się" i zastrzeliła parunastu ludzi w tym kobiety i dzieci, bo zupa była za słona. Usprawiedliwieniem bedzie fakt, że banda naćpanych żołnierzy amerykańskich( którzy praktykowali już zazywanie amfy podczas II wojny światowej), usłyszała jak jeden z miejscowych się spierdział i mysleli oni że to terrorysci więc pal im w łeb. I na sam koniec "Wyborczo-wojenna" ogłosiłaby kosztem kilkuset tysięcy ofiar i inwalidów wojennych - "ZWYCIĘSTWO DEMOKRACJI!!!!"Na czele rządu stanąłby odpowiedni człowiek, najlepiej "stypendysta z JuŁesEj" i zacząłby restrukturyzację. No i byłby git - Fourierem i Saint-Simonem by tak pomiatano jak dziś Marksem.

:)

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ....
where i my mind ?
where is my ming ?
jeeeeeee

a ja tam od engelsa wole Pixies ...
lepszy maja wykop :)

martuś

oj cos krecisz ;)
czuje ze tez sie chcesz pochwalic ale sie krepujesz ;)
hmmmmm ....
w jakiej to dziedzinie moze byc slawna martusia ..... ??? :)

hihihi

w radiu leci ymca ....
raczki w gore , kroczek w bok i pajacyka :)

Jimmy

To przykre że jest Pan panie Jimmy nastawiony na atak, dyskusja zdaję się w tedy nie ma sensu. No ale skoro pan lubi prowaokować.

Odstępy w 2 tekstach do mnie mają prawie 2 dni, czyżby pan sprawdzał cale 39 godzin kim byli i co głosili Saint - Simon i Fourier? Musiał pan iść do biblioteki, bo nie miał pan tego w swoim podreczniku w którym jest tylko miejsce dla Marksa i Engelsa? Ale jakoś chyba za mało czasu Pan poświęcił bo klasycznej socjalistycznej utopii francuskiej to Pan nie zrozumiał. Widać to dokładnie w pańskiej wypowiedzi. Stara się pan oczywiście manipulować tymi którzy to czytają rzucając fakty, nazwiska, cytaty itd. tylko że te wszystkie pańskie fakty dotyczą zupełnie innego tematu..Efektem czego ktoś postronny powiedzmy że połknie haczyk. Ale, co jest oczywiste dla każdego - haczyk zostanie połkniety tylko na chwilę!!!! ....(hahaha - własnie sobie wyobraziłam jak wszyscy ludzie plują ci tymi chaczykami w twarz, i jesteś nimi cały oblepiony).......
Ale cuż fantazjować/ wróżyć politycznie to pan się stara, ale każdy widzi że jak na socjologa to jednak mierna fantazja.

A i jeszcze jedna uwaga - francuskich nazwisk się tak nie odmienia!!!! (Fourierem, Simonem)!!!

Agento

W pewnym sensie posłuchałam Twojej rady. Tylko że pobyt na łonie natury z kilku godzin przeciągnął się na 3 doby.Na szczęście w lesie rosnie teraz dużo owoców, poziomki cudownie rozpływały się w ustach.....ALe strasznie nie chciało mi się wracać do pracy.

Inne tematy z forum Hydepark

GODZINA ŁASKI (8 odpowiedzi)

8 grudnia między 12 a 13 Matka Boża, objawiając się w Święto Niepokalanego Poczęcia, 8 grudnia...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ? (3 odpowiedzi)

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ? Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z...

do góry