Widok

rekLAMY

Coraz bardziej wk..ją mnie wszechobecne reklamy: powtarzanie cen jak kretynom, czytanie ulotek lekarstw w przyśpieszonym tempie, darcie ryja np. w reklamach euroagd itd. Już nawet, żeby obejrzeć pogodę po wiadomościach, trzeba przebrnąć przez 10 minut stolca plus sponsorów prognozy, a w innych jeszcze kto ubrał prezentera. W przypadku komerchy typu polsato-tvnu to w trakcie reklam można przekopać ogródek, posadzić zielsko i patrzeć jak owocuje - więc odpuszczam. Ciekawi mnie jakie są na ten temat opinie i reakcje, bo ja z miejsca zmieniam kanał na dłużej, przez co tracę wątki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie to wk.pipipi.wia chyba bardziej niż Ciebie, /a szczególnie te reklamy czytane przyspieszonym glosem/ więc odpuscilem sobie TV i w tym roku siedziałem przed ekranem może z 5 godzin.
Wole obejrzec jakis konkretny film z sieci albo w kinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cała sfera publiczna zachwaszczona została reklamami, wszystko jest nimi upstrzone. Kiedyś wkurzyła mnie gigantyczna reklama damskiej bielizny na budynku kina krewetka - wyobraźcie sobie państwo,że ktoś przez Okopową od Krewetki do dworca zawiesi sobie sznur i wywiesi na nim bieliznę - to by było coś podobnego. Wziąłem do ręki telefon i potelefonowalem do urzędu miejskiego, rady miasta i postkutkowało.
Ale czy oni sami nie mają żadnego gustu, suszyć bieliznę w salonie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
lidlowe mnie wk...ją
Wszystkich chyba wkurzają, ale ględzenia w tej kwestii nie ma sensu. Jedyne rozwiązanie to obywatelskie nieposluszeństwo - wziąć spray i zamiast po murze mazać po reklamach. Innego wyjścia nie ma. Sami pozwoliliśmy,żeby weszli nam na głowę, sami musimy to wyplewić. Na krasnoludki będziemy liczyć ?
No to do dzieła, łap pan za spay . Autor zresztą mówił o reklamach w tv ,więc nie wiem czy własny telewizor pan sprayem zamaże - wystarczy wyłączyć. Osobiście telewizja mnie nie interesuje , nie oglądam więc problemu nie mam. Denerwują mnie reklamy w internecie , agresywne i te szpiegujące treść moich maili , jak w przypadku poczty gmail.
A mnie denerwują coraz dłuższe reklamy w kinie przed seansem.
Telewizji też prawie nie oglądam,większość rzeczy można obejrzeć w necie,chociaż i tu są nachalne reklamy.Z drugiej strony,ostatnio oglądałem serial na ipla,tam w 20 min jest ok 5 min reklam,z czegoś przecież to się musi utrzymać,bo za oglądanie się nie płaci.A w kinie niedługo reklamy będą dłuższe niż film,tylko czemu wtedy bilety nie są tańsze?
Wybieram się do kina niedługo, jeśli przeziębienie mnie przestanie nękać, będę patrzeć z zegarkiem w ręku ile trwają reklamy :)
Mnie właśnie zaczęło.Około 15minut,chyba wolał bym już kronikę filmową oglądać,bo to czasem lepsze od komedii było.
15 minut? Optymista ;)

Kroniki filmowe są świetne, co nie znaczy, że chciałabym żyć w tamtych czasach :)
Ja tak mniemam że 15 minut,może więcej.Żyć to może i nie,ale kroniki nie oddawały życia,tylko to jak miało wyglądać życie,a i tak często wychodziło jak u Barei.:-)
Ach, Bareja :) Bardzo nielubiany przez władze, świetnie portretował ówczesną rzeczywistość, osobiście - uwielbiam :)
Ja też,inna sprawa że rzeczywistość dawała duże pole do popisu.Często oglądam i zawsze tak samo mnie bawi.
Bareja jest nie do zdarcia :) Najbardziej lubię Poszukiwany-Poszukiwana, nigdy mi się nie znudzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też to lubię,ale wolę bruneta wieczorową porą.W ogóle dużo komedii z tamtych lat jakoś lepiej śmieszy niż dzisiejsze.
To prawda. Przyznam, że rzadko chodzę do kina na polskie komedie, chyba, że reżyseruje Machulski :)

Ale teraz już muszę zmykać, dobranoc :)
Tak,on też często ma dobre filmy,Vabanki cały czas mi się widzą.Polskie komedie to często naciągany kicz,na siłę reklamowany,a potem siedzisz w kinie i nie wiesz czy ten film lepszy czy reklamy przed filmem.:-).Sam ostatnio chciałem na coś iść i nie poszedłem,bo po prostu nie było na co.Dobranoc.
To się nazywa "product placement" ;)
Ale czemu się dziwić, skoro nasza kinematografia jest poniżej poziomu filmów klasy Ć...z Bollywood? Nikt o zdrowym umyśle z polski film nie zainwestuje..jedynie ci, którym zależy właśnie na taniej reklamie.
Między innymi zrezygnowałem z oglądania Kuchennych Rewolucji gdzie od dłuższego czasu program skupia się tylko na najazdach kamery na przyprawy znanej firmy. Czarę goryczy przelał motyw z gumami do wyplucia...masakra jakaś.

Już dawno temu powstał żart - a teraz w ramach przerwy w reklamie pokażemy film.
Telewizji już dawno staram się nie oglądać,chyba że trafię na coś co mnie interesuje,ale to przeważnie TV Kultura,TV historia,Discowery itp.Większość komercyjnych programów,niby konkursów polega na pokazywaniu jakiegoś produktu ewentualnie firmy i są kryptoreklamą.
Szkoda. że Machulski nie żyje
Nie będzie nic nowego w kinie
...Szkoda. że Machulski nie żyje

Jeśli chodzi o Machulskiego seniora, to nie żyje, ale Juliusz, o ile wiem, jak najbardziej tak :) I nawet nakręcił nową komedię, więc coś nowego w kinie będzie ;)
Nie chciałam się odzywać....który z nich aktorem, który reżyserem.... ale dobllla.. nie czepiam się... ;))))
Sądzę, że Autorowi postu chodziło o reżysera, bo napisał, że nic nowego w kinie nie będzie, ale kłócić się nie będę :)
Reklamy - WSZECHOBECNE - w telewizji zaśmiecają tylko niewielką przestrzeń 1 m kw.Znacznie bardziej szkodiwe są reklamy szpecące całą przestrzeń publiczną, które ponadto nie przyczyniają się w najmniejszy sposób do zwiekszenia potencjału gospodarczego Polski.

I teraz postawię Pani pytanie - czy te stwierdzenia są fałszywe albo niemerytoryczne ?
W poważnych periodykach co jakiś czas pojawiają się głosy krytyczne ze strony urbanistów i architektów wskazujące na fatalny stan naszej przestrzeni publicznej. Reklamy dotyczą wyłącznie konsumpcji i przynoszą dochody handlowi a zyski idą za granicę lub są konsumowane na miejscu a nie inwestowane. Polska godpodarka ma z nich niewielki pożytek.
Widzi Pani jakąś lukę w algorytmie wyjaśniającym ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zet że spayem? ..padłem.
@ funky

Zgadza się.Też bym padł. Ale to jedyny realny pomysł. I o tym jest mowa a nie o mnie. Bezpieczniej jest o mnie ? Bo waaadzy lepiej się nie narażać ? Żeby nie było niedomówień - znam mnóstwo ludzi waaadzy, więc sama myśl o tym, że mialbym się ich bać, mnie rozśmiesza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak sobie myślę Zet, że dobrze kiedy istnieją tacy ludzie jak Ty :) Walcz chłopaku! Jeżeli masz wiarę i siłę.. :) Ja po prostu nie oglądam reklam. Do kina się spóźniam, tv oglądam prawie - nic. Nagrywam te programy, które mnie zaciekawią, a mam tę przewagę iż pilot ma funkcję przewijania..;))) Wiem, wiem...popełniam grzech zaniechania... Cóż...nobody's perfect..zapewne dlatego tak wiele mnie zadziwia... ;))))
Reklama sama w sobie mi nie przeszkadza, tylko boli to wałkowanie a można to zrobić w lepszy sposób, tylko po co, skoro można wbić ludziom do głowy na siłę produkt
Wszyscy na tym jadą bo każdy chce sprzedać, a właściciele koncernów dobrze o tym wiedzą i sprowadzają nas do pozycji konsumentów.

Nie ma już miejsca na pomoc człowiek człowiekowi poprostu sprzedajemy!

http://mispomocnik.pl/

Ciągle i wszędzie
A ty wszędzie bedziesz wklejać ten sam link spamerze?

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry