Widok

rekrutacja do przedszkola bliżej domu a kontynuacja w starym

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam czy orientujecie się jak wygląda sytuacja kiedy składamy wniosek o miejsce w przedszkolu ale nasze dziecko chodzi już tyle,że do innego..Staram się przenieść dziecko bliżej domu a nie jeździć przez pół miasta nie wiem natomiast jak jest to rozpatrywane..wnioski są od początku kwietnia dostępne dla rodziców a chęć kontynuacji w "starym "
przedszkolu trzeba złożyć do końca marca..Wiadomo,że chciałabym zrobić sobie tzw.zaplecze ,że jeśli dziecko nie dostanie się do tego bliżej domu to ma zaklepane miejsce w starym..proszę o podpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pytaj dyrektorki w przedszkolu, lub w um w wydziale edukacji - mi sie wydaje ze musialo by brac udzial w rekrutacji do nowej placowki
Tak jak pisze poprzedniczka. Bedziesz musiala brac udzial w rekrutacji. Oczywiscie bedziesz musiala wypisac dziecko z przedszkola do ktorego uczeszcza obecnie. Kolejno czekac na decyzje czy do nowego przedszkola sie dostalo czy nie. Oczywiscie musisz brac pod uwage to, ze dziecko moze zostac wogole bez przedszkola.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ktoś jeszcze coś wie..? Mam sprzeczne informacje..w przedszkolu do którego aktualnie chodzi dziecko powiedziano mi,żeby wypełnić deklarację i jednocześnie składać wniosek do przedszkola blisko domu a jakby się nie udało to tutaj miejsce będzie zaklepane..ale obawiam się,że um rozpatrzy to po swojemu..
Czy ktoś ze swojego doświadczenia wie jak to wygląda? Mam ten sam problem. Po rozmowie z dyrektorka obecnego przedszkola podpisalam chęć kontynuacji w tej placówce i Pani dyrektor mówiła, że równocześnie mam wziąć udział w rekrutacji do innego przedszkola. W zasadach rekrutacji jednak jest wyraźnie napisane, ze nie możemy brać udziału w rekrutacji..
Jak to jest z przeniesieniem 4-latki do innego przedszkola, jeśli rekrutacja nie wchodzi w grę?
a dzwoniłaś do interesującego cię przedszkola i zpaytałaś czy mają teraz wolne miejsca w grupie?może mogłabyś już teraz przenieść dziecko. różnie to bywa i w trakcie roku wypisują, przenoszą dzieciaki. może mają miejsce
Problem w tym, że przedszkola jeszcze nie ma :-) dopiero ma ruszyć budowa, rekrutacją przedszkole ma być objęte i od września mają zacząć działać.
to bym brała udział w rekrutacji w takim bądź razie
Nie możesz wziąć udziału w nowej rekrutacji, ponieważ nie wpiszesz nr pesel ( nie da rady...). Pesel jest zostaje zablokowany, żeby dzieci, które mają zapewnione miejsce w przedszkolu nie "blokowały" innym miejsca.
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie tak to chyba wygląda. Szkoda, że Pani dyrektor, która powinna się w tym orientować wprowadziła mnie w błąd... W takim wypadku wolę zostać tam niż ryzykować, że nigdzie się nie dostanę.
Zdaje się, że pozostaje mi spróbować przenieść córkę po zakończeniu rekrutacji...
Dokładnie tak to wygląda. Wiem z własnego doświadczenia... Tylko mi niestety zablokowało kiedyś tę możliwość przedszkole niepubliczne (płatne...). Jak tylko złożyłam PESEL dziecka, szybko zablokowali mi w systemie numer. Nawet interweniowałam w Urzędzie, ale mają do tego prawo. Mogłam ew. rozwiązać umowę, stracić wpisowe i wtedy "odzyskać" PESEL. Więc- jak już złożyłaś wolę kontynuacji, to podejrzewam, że jesteś już "zablokowana"...Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry