Widok
rekrutacja do przedszkola bliżej domu a kontynuacja w starym
Witam czy orientujecie się jak wygląda sytuacja kiedy składamy wniosek o miejsce w przedszkolu ale nasze dziecko chodzi już tyle,że do innego..Staram się przenieść dziecko bliżej domu a nie jeździć przez pół miasta nie wiem natomiast jak jest to rozpatrywane..wnioski są od początku kwietnia dostępne dla rodziców a chęć kontynuacji w "starym "
przedszkolu trzeba złożyć do końca marca..Wiadomo,że chciałabym zrobić sobie tzw.zaplecze ,że jeśli dziecko nie dostanie się do tego bliżej domu to ma zaklepane miejsce w starym..proszę o podpowiedzi
przedszkolu trzeba złożyć do końca marca..Wiadomo,że chciałabym zrobić sobie tzw.zaplecze ,że jeśli dziecko nie dostanie się do tego bliżej domu to ma zaklepane miejsce w starym..proszę o podpowiedzi
Tak jak pisze poprzedniczka. Bedziesz musiala brac udzial w rekrutacji. Oczywiscie bedziesz musiala wypisac dziecko z przedszkola do ktorego uczeszcza obecnie. Kolejno czekac na decyzje czy do nowego przedszkola sie dostalo czy nie. Oczywiscie musisz brac pod uwage to, ze dziecko moze zostac wogole bez przedszkola.
ktoś jeszcze coś wie..? Mam sprzeczne informacje..w przedszkolu do którego aktualnie chodzi dziecko powiedziano mi,żeby wypełnić deklarację i jednocześnie składać wniosek do przedszkola blisko domu a jakby się nie udało to tutaj miejsce będzie zaklepane..ale obawiam się,że um rozpatrzy to po swojemu..
Czy ktoś ze swojego doświadczenia wie jak to wygląda? Mam ten sam problem. Po rozmowie z dyrektorka obecnego przedszkola podpisalam chęć kontynuacji w tej placówce i Pani dyrektor mówiła, że równocześnie mam wziąć udział w rekrutacji do innego przedszkola. W zasadach rekrutacji jednak jest wyraźnie napisane, ze nie możemy brać udziału w rekrutacji..
Jak to jest z przeniesieniem 4-latki do innego przedszkola, jeśli rekrutacja nie wchodzi w grę?
Jak to jest z przeniesieniem 4-latki do innego przedszkola, jeśli rekrutacja nie wchodzi w grę?
Dokładnie tak to wygląda. Wiem z własnego doświadczenia... Tylko mi niestety zablokowało kiedyś tę możliwość przedszkole niepubliczne (płatne...). Jak tylko złożyłam PESEL dziecka, szybko zablokowali mi w systemie numer. Nawet interweniowałam w Urzędzie, ale mają do tego prawo. Mogłam ew. rozwiązać umowę, stracić wpisowe i wtedy "odzyskać" PESEL. Więc- jak już złożyłaś wolę kontynuacji, to podejrzewam, że jesteś już "zablokowana"...Pozdrawiam