Widok

rematoidalne zapalenie stawow- ktos u Was moze sie leczy?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,mojej Mamie wlasnie postawiono taka diagnoze.Ale przez lekarza pierwszego kontaktu.Bidulka sie meczy..Czy moze ktos u Was z rodziny sie gdzies na to leczy? Ma jakiegos sprawdzonego lekarza,ktorego mozecie polecic? Bylabym bardzo wdzieczna!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak jest diafnoza od rodzinnego to teraz czas na reumatologa i fizjoterapeuty.'
a co do leczenia - to w sopocie przy molo jest poradnia chyba reumatoidalna w której napewno odbywa się leczenie (w uzdrowisku)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dokladnie,dlatego prosze o polecenie jakiegos Reumatologa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wstrętna choroba i bolesna
ja mam w rodzinie osobe na to chorujacą -- inne miasto wiec nie pomoge

osoba ta byla w sopocie w uzdrowisku ale to o kant pupy dla niej juz bylo

sa jakieś leki biologiczne ale nikt tego nie przepisze w poczatkowym stadium choroby :( i tez te leki sa tylko na kilka miesecy potem juz nie bo org by za mocno dostał

i tak teraz nie wiem juz sama jak pomóc tej osobie

jak by ktoś cos wiedział (jak pomóc) to prosze tu pisac
Aby zostać zakwalifikowanym do programu leków biologicznych trzeba najpierw przyjmować Metotreksat 25 mg (chemia) co tydzień przez pół roku. Jak nie ma odpowiedzi to pacjent leczony jest innym lekiem modyfikującym przebieg choroby. I jak nie ma odpowiedzi to wtedy może dostać się na kwalifikacje. Najlepiej aby pacjent ten był młody, i generalnie zdrowy (płuca, serce, wątroba, nigdy nie chorował na nowotwór oraz gruźlicę). Leki najczęściej trzeba łączyć dalej z Metotreksatem. Bardzo trudno jest się dostać na te leki, poza tym są osoby, którym one i tak nie pomagają. NFZ tak wyśrubował zasady, aby leczyć tymi lekami jak najmniej osób.
A jak jest w Sopocie? Leczymy się w Kościerzynie ale tam leczą jak w fabryce, wszyscy pacjenci to samo dostają z automatu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr Małgorzatę Sochocką-Bykowską. Przyjmuje w Sopocie w tej poradni i prywatnie w Krzywym Domku. Moja kuzynka leczy się u niej na RZS już od kilku lat i naprawdę ją poleca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Też polecam dr Małgorzatę Sochocką-Bykowską moja mama leczy się na RZS u doktor. To jest niestety choroba nieuleczalna:( można ją tylko zaleczyć są lepsze i gorsze stadium tej choroby współczuję mamie. Ale to trzeba zrobić różne badania żeby potwierdzić RZS. Maja mama choruje już ponad 20 lat więc widzę jak się męczy..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
niestety leczyć stricte RZS sie nie da - można tylko opóźniać zesztywnienie stawów poprzez właśnie fizjoterapię - głównie ćwiczenia, parę razy dziennie, nie tylko na zabiegach rehabilitacyjncyh ale i w domu. i koniecznie poradnia reumatoidalna, ja znam tylko sopot - jeśli chodzi o zabiegi typowo na RZS
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w sumie to poradnia reumatologiczna, a nie reumatoidalna :)
Czy pani bykowska przyjmuje gdzies na Nfz
dr Niebrzydowski
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
NIGDYYYYY
ja polecam dr Barbarę Tkaczyk w przychodni na morenie. Bardzo sympatyczna i kompetentna lekarz. Kilka tyg. temu miałam podejrzenie RZS, na szczęście diagnoza nie potwierdziła się.
Polecam dr NIebrzydowskiego, warto przeczytać jego książke. Reumatoidalne Zapalenie Stawów poradnik dla pacjentów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kto jest lepszy dr Jarosław NIebrzydowski czy Małgorzata Sochocka-Bykowska?
Dr Dziekońska!
ja sie lecze u Niebrzydowskiego i polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Morena Rolbicka-Tkaczyk lecze sie u niej , jest swietna .
m, a gdzie do niego chodzisz? do evi-medu?
To on cie zdiagnozowal?
Sama choruję na RZS mam 37lat choruję od trzech lat przeszlam wszystkie fazy tej choroby do bólu jestem juz przyzwyczajona trzeba z tym zyc leczę się u dr.Niebrzydowskiego to on mnie zdiagnozowal i dzięki niemu funkcjonuje biorę Metex w zastrzykach pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry