Widok

fenistil-senność, działania uboczne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niestety okazało się, że moja mała jest "pyłkowcem" i przechodzimy ciężki okres...o tym nie muszę przekonywać mamy alergików
niepokoi mnie reakcja córki na lek fenistil

mała śpi całymi dniami (do tej pory spała tylko 1,5h raz dziennie, teraz potrafi spać od 10.00 rano do 14.00-15.00)

za to wieczorami...masakra...nie dość, że wcale nie jest śpiąca (nie dziwota) to zachowuje się jak 'naćpana' lata, wdrapuje się na wszystko, śmieje się, chichocze jak nakręcona, wchodzi na mnie, przewraca się, biega itd, to wygląda śmiesznie ale trochę mnie niepokoi, pewnie zapytam lekarza, ale chciałam też dowiedzieć się od Was czy podawałyście fenistil przy alergii i jak reagowały dzieci, można mam za dużą dawkę(?) -3xdziennie 5 kropli
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla takich małych dzieci lepszy jest Zyrtec w kroplach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze też zmniejszyć dawkę i podawac np. 2 x 5 kropli lub 3 x 3 krople
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
myślę, że jutro zadzwonię do lekarza i zapytam, to dopiero drugi wieczór, wczoraj myślałam, ze to przypadek-ale dziś dokładnie to samo!!!
nie chcę sama zmieniać leku
image
zmniejsz poprostu narazie dawkę to mozesz sama zrobić
dzięki, tak zrobię
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja podawałam tylko na noc -właśnie ze względu na senność małęj. Potem przeżuciłyśmy się na zyrtec ale też tylko na noc (pomimo że lekarze zapisują 3 albo 2x dziennie)
ja podawałam Zyrtec 2 x dziennie rano i wieczorem
terazak wszystko tak silnie pyli lepiej jest podawac leki p/alergiczne rano albo rano i na wieczór
łeeeeee a ja mlodej w sumie od urodzenia podawalam, 3 razy dziennie i zero spania a tak bym chciala zeby po nim troche pospala w szczegolnosci w nocy!!! u nas nie ma roznicy
Nie martw się, działanie uboczne Fenistilu czy Zyrtecu regularnie stosowanego zwykle mija po kilku dniach.
ze względu na silną alergię podawałam synkowi Fenistil 3x po 10 kropli i nie odczuwałam senności u dziecka, ale powiem że krople rewelacyjne i już po 2 dniach zniknęły sączące się rany z policzków synka
u nas tez katar i kaszel zniknął
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry