Widok

Koła w wózku :) jakie najlepsze?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak siedzę i oglądam w necie ofertę wózków (chodzi o dwu lub trzy-funkcyjne)... Zastanawia mnie sprawa kół. Które są najpraktyczniejsze? Widziałam następujące wersje:
- 3-kołowe
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości małe podwójne
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości duże pojedyncze
- 4-kołowe, gdzie przednie koła są mniejsze (i węziej rozstawione)
to wszystkie, które pamiętam bez rozróżnień na pompowane, itp.
Nie wiem czy jest też różnica co do materiału z którego są wykonane...

Może wiecie też które wózki są dobre, ale lekkie? Mieszkam na 4 piętrze bez windy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justi, możesz podać jakiegoś linka?
Paula, dzięki za opinię! Właśnie zależy mi na takich praktycznych radach od mam, które mają to za sobą...
a proszę:
http://www.allegro.pl/item630619735_ballerina_nowa_2009_mega_gratisy.html

fajna ta ballerina.... ale tez nie napisali wymiarów gondolki. W ogóle to ostatnio przejeżdzając przez Kartuzy wstąpiłam do dzieciecej hurtownii - główna trasa z Gdańska. Tam były super wózki w dobrych cenach - w naszym Akpolu sa dużo droższe i bardziej udziwnione.
aha i jeszcze raz napiszę - czy to ma 8 kg czy 14, przy wnoszeniu dla mnie nie ma znaczenie - z dzieckiem i z zakupami nie dam rady tego wniesć - nie wiem jak inni to robią. Nie chodzi o to ze nie udźwignę 20 kg - udzwignę - ale w walizce - a nie takiego kamlota!
na sniegi i nierówne chodniki bedą tez dobre większe piankowe z mozliwością odblokowania i zablokowania z przodu W moim graco mi się takie własnie rewelacyjnie sprawdziły. Pompowane są cieżkie
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
najlepsze według mnie są pompowane kola , wszystkie jednakowej wielkości i na pewno 4 :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i nie skrętne :)
Alesandra27,
a dlaczego?
Koniecznie skrętne :P najlepiej z możliwością blokowania. Ze skrętnymi bez problemu możesz się poruszać po domu, klatce schodowej czy między półkami w centrum handlowym :D
Najlepiej iść do "Mama i ja" wziąć oba wózki (ze skrętnymi i bez) i pojeździć i wątpliwości znikną.
moze dlatego ze mam taki wózek na kolach pompowanych, sa oczywiscie 4 i nie skretne i wszystkie jednakowej wielkosci. Po naszych nierownych drogach i chodnikach taki wózek prowadzi sie duzo lepiej ni z kolami skretnymi. Nam ten wózek słuzy juz ponad dwa lata i bedzie jeszcze dla naszego drugiego dziecka :)

mam tez kupiona składana parasolkę ze skretnymi przednimi kolami tzn to jest wózek ktory jezdzi w bagazniku w samochodzie i jest uzywany tylko wtedy jak gdzies jedziemy autem i pózniej dziecko trzeba w wozku wiezc i szczerze mowiac wozki ze skretnymi kołamiu wedlug mnie sa do d.... no ale to tylko moja opinia i kazdemu pasuje co innego.
ja bylam anty skretnym kolom poki mnie maz nie zmusil i nie sprobowalam - no i mamy 4kolowca ze skretnymi :)
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
zdecydowane NIE skretnym kółkom:P
mam cztery takie same ,duze i wjadą doslownie wszedzie.kolezanka zktora chodze na spacerki ma skretne,przednie mniejsze od tylnych i ostatnio miala problem zeby jechac pod mala piaszczystą gorke.ja nawet po lesie jezdze po kamieniach dziurach kijach....-wozek iscie terenowy:DDD.
brat tez ma skretne-masakra;P
no ale kazdy lubi co innego..:)
z tego co ja się zdążyłam trochę zorientować to wydaje mi się że wszystkie tej samej wielkości, najlepiej duże, jednak skrętne ale koniecznie z blokadą
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A są takie wózki, że zdejmuje się górę, a dół (część z kołami) składa?
Bo koła wtedy mogłabym zostawiać na klatce, a wnosić do mieszkania tylko górę :D

Sobie wymyśliłam... :D
Ewo, wiele wózków tak się składa. :-)
Hehe... ja nie jestem jeszcze za bardzo w temacie :D Wybaczcie więc głupie pytania :)
Ciągle nie rozumiem dlaczego ne przejdziesz się do jakiegoś większego sklepu z wózkami i nie sprawdzisz co w trawie piszczy. Nic nie musisz kupować. :o))
No nic nie muszę kupować... ale czy dam radę się powstrzymać?!
A tak na prawdę, to za jakiś czas pewnie się wybiorę na rekonesans :)
szczerze?

mi się wydaje, że jakbym już teraz poszła oglądać wózki(bez super widocznego wielgachnego brzusia) - to by na mnie patrzyli jak na wariatkę ;P

Ewcia - ja też nie mam pojęcia jaki wózek wybrać :P

biorę pod uwagę kilka modeli :) część ze skrętnymi przednimi kołami, część nie - w każdym razie muszą być duże i pompowane :) (będziemy jeździć po chodnikach, plaży, lesie, wiejskich dróżkach, trawnikach itp.)

no i gondola musi być wielka - wiadomo, jak to dla dzieciaczków rodzących się jesienią :)

skreślam 3 kołowce - chyba, że przednie koło jest podwójne :) (ale tylko takie na środku jak w 3kołowym)

poczekam jeszcze ze 2 m-ce i wybiorę się na wycieczkę po sklepach/komisach itp. :)