Widok
Koła w wózku :) jakie najlepsze?
Tak siedzę i oglądam w necie ofertę wózków (chodzi o dwu lub trzy-funkcyjne)... Zastanawia mnie sprawa kół. Które są najpraktyczniejsze? Widziałam następujące wersje:
- 3-kołowe
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości małe podwójne
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości duże pojedyncze
- 4-kołowe, gdzie przednie koła są mniejsze (i węziej rozstawione)
to wszystkie, które pamiętam bez rozróżnień na pompowane, itp.
Nie wiem czy jest też różnica co do materiału z którego są wykonane...
Może wiecie też które wózki są dobre, ale lekkie? Mieszkam na 4 piętrze bez windy :(
- 3-kołowe
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości małe podwójne
- 4-kołowe, gdzie wszystkie koła są jednej wielkości duże pojedyncze
- 4-kołowe, gdzie przednie koła są mniejsze (i węziej rozstawione)
to wszystkie, które pamiętam bez rozróżnień na pompowane, itp.
Nie wiem czy jest też różnica co do materiału z którego są wykonane...
Może wiecie też które wózki są dobre, ale lekkie? Mieszkam na 4 piętrze bez windy :(
Na krzywe chodniki, błoto, śnieg, spacery po lesie najlepsze są duże koła pompowane, gumowe. Zapewniają dziecku i prowadzącemu komfort jazdy. Tylko że są ciężkie (przynajmniej nasz wózek taki jest).
Przy pierwszym dziecku miałam leciutki wózek z mniejszymi kołami z jakiegoś tworzywa. Zimowych roztopów czy spaceru po krzywych chodnikach nie wspominam miło - źle się pchało, a małą zawsze wytrzęsło.
Jeśli chodzi o ilość kół i różną wielkość (2 małe i 2 duże) to nie wiem, bo oba moje wózki miały 4 takie same koła.
Wg mnie fajną sprawą są skrętne przednie koła (ale też na równe powierzchnie). Jednym zdaniem - wybór zależy od tego gdzie najczęściej będziesz używała tego wózka:)
Przy pierwszym dziecku miałam leciutki wózek z mniejszymi kołami z jakiegoś tworzywa. Zimowych roztopów czy spaceru po krzywych chodnikach nie wspominam miło - źle się pchało, a małą zawsze wytrzęsło.
Jeśli chodzi o ilość kół i różną wielkość (2 małe i 2 duże) to nie wiem, bo oba moje wózki miały 4 takie same koła.
Wg mnie fajną sprawą są skrętne przednie koła (ale też na równe powierzchnie). Jednym zdaniem - wybór zależy od tego gdzie najczęściej będziesz używała tego wózka:)
musisz pojsc i wyprobowac
ja od razu wiedzialam ze absolutnie tylko 4-kolowiec
zastanawialam sie pomiedzy skretnymi a nie - zakonczylo sie na tym ze musialam oba wyprowac (nawet na innym modelu wozka niz mialam wybrany) - dzieki temu wiedzialam co mi odpowiada a co nie
maly i sprytny poradnik odnosnie wyboru wozka znajdziesz o tutaj:
http://www.bobowozki.com.pl/poradnik.php
pomimo tego ze ja juz mialam wybrany konkretny model, dla ciekawosci przeprowadzilam ten maly tescik - i wyszlo midokladnie to co wybralam a wiec dziala :)
ja od razu wiedzialam ze absolutnie tylko 4-kolowiec
zastanawialam sie pomiedzy skretnymi a nie - zakonczylo sie na tym ze musialam oba wyprowac (nawet na innym modelu wozka niz mialam wybrany) - dzieki temu wiedzialam co mi odpowiada a co nie
maly i sprytny poradnik odnosnie wyboru wozka znajdziesz o tutaj:
http://www.bobowozki.com.pl/poradnik.php
pomimo tego ze ja juz mialam wybrany konkretny model, dla ciekawosci przeprowadzilam ten maly tescik - i wyszlo midokladnie to co wybralam a wiec dziala :)
ja mieszkam na 2 piętrze bez windy i nie ma opcji, żebym wniosła mojego nestora. Co ciekawe ogladałam różne wózki glebokie i żadnego bym nie wniosła z dzieckiem. Po prostu zjeżdzam stopień po stopniu - mam pompowane koła - dobze zamortyzowane, a jak wracam to zostawiam wózek na dole, przy wejściu do piwnicy, mąż go wnosi jak wraca. Innego wyjścia nie widziałam. Teraz mam spacerówke pegperego i tez jej nie wnosze - dziecko wązy 8,5 kilo, wózek gdzies drugie tyle - nie dam rady!
Można też kupić koła skrętne z możliwością zablokowania, gdy jest taka potrzeba. Z wagą będzie problem, bo większość jest dość ciężka. A jak są lekkie to dla mnie wyglądają jakby się miały zaraz rozpaść - takie plastikowe zabawki :P
Idź do mama i ja! Tam są fajni sprzedawcy, powiedz czego szukasz i na pewno Ci coś doradzą.
Idź do mama i ja! Tam są fajni sprzedawcy, powiedz czego szukasz i na pewno Ci coś doradzą.
dziewczynki, ja pewne rzeczy widze dopiero teraz, także nie wymądrzam sie, ale zwróccie uwage na wymiary gondoli..... mutsy i xlandery maja b. male.... moj franek urodził sie w paxdzierniku, a w grudniu wyrósł z wkladki noworodkowej.... czyli z takie zwyklej gondoli wyrósłby w styczniu..... naprawde polecam polskie wózki typu nestor i el-jot - szału design'owego nie ma, ale są b. funkcjonalne. Póxniej i tak sie kupuje spacerówke. sory za byki, ale mam dziecko na kolanach
duży się urodził :)
porównywałam rozmiary gondolek, i nie ma aż takiej dużej różnicy 2-3 cm średnio, właśnie się zastanawiam czy 3 cm robią w ogóle jakąś różnicę,
a z drugiej strony też nie wiadomo jak duże dziecko sie urodzi :/
ten wózek jak dla mnie ma idealny stelaż i koła, ja mieszkam w środku lasu ale na zakupy czy do miasta jeżdżę do Warszawy, tak więc potrzebuję wózka który pokona każdą powierzchnię i da się dobrze prowadzić w zatłoczonym mieście, ten wydaje się spełniać moje wymagania
porównywałam rozmiary gondolek, i nie ma aż takiej dużej różnicy 2-3 cm średnio, właśnie się zastanawiam czy 3 cm robią w ogóle jakąś różnicę,
a z drugiej strony też nie wiadomo jak duże dziecko sie urodzi :/
ten wózek jak dla mnie ma idealny stelaż i koła, ja mieszkam w środku lasu ale na zakupy czy do miasta jeżdżę do Warszawy, tak więc potrzebuję wózka który pokona każdą powierzchnię i da się dobrze prowadzić w zatłoczonym mieście, ten wydaje się spełniać moje wymagania
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ