Widok

organizacja urodzin dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Przed nami organizacja 4 urodzin starszej córki, ale po raz pierwszy organizujemy różniez urodziny dla koleżanek i kolegów z przedszkola. Zapraszamy 6 dzieci i planujemy robić wszystko w mieszkaniu. rodzice podpowiedzcie jakie przekąski zrobić dla dzieci i przede wszystkim jakie zabawy im zorganizować? czy np gra 2 twister i inne zabawy w koleczku to dobry pomysł? Czy lepiej zostawić im wolna przestrzeń do wymyślania wspólnych zabaw itp? Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas na urodzinach dzieci robiły mini pizze, same dekorowały. Były babeczki, popcorn, cukierki dzieci zbierały do swoich torebeczek w nagrodę za udział w konkursie. Zabawy: Strzelanie piłki do bramki (nawet dziewczynkom się to podobało), rozwiązywanie zagadek ukrytych w balonach (np. wymień imiona dzieci obecnych na urodzinach, wymień kolory tęczy, podskocz jak najwyżej potrafisz 3 razy itp.), losowanie elementów przebrania z worka przy muzyce (potem wspólne zdjęcie). Urodziny trwały 3 godziny więc nie ma sensu robić więcej niż 3 zabawy. Przekąski też w ograniczonej ilości, bo dzieciaki nie mają czasu ich jeść
no i polecam zajrzeć sobie tutaj: https://www.partytino.pl/695-zestawy-urodzinowe W sklepie kupisz zestawy urodzinowe na stól. Będzie to fajne urozmaicenie dla malucha :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przebieranie, kilka zabaw ruchowych, np przekopanie balona na drugą czesć pokoju, czy wyścig z jajkami na łyżeczkach, ale 90% to się sami bawili. Do jedzenia pizza, paluszki i soczki koniecznie ze słomką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super miejsce http://fotobeskidniski.pl/skorzystalam-z-organizacji-urodzin-dla-dziecka/ dzieciaki zachwycone.

Jeszcze jest kwestia, czy to urodziny tematyczne czy po prostu urodziny. Kiedyś robiła córce urodziny pt "Kraina lodu", to miałam narysowanego Olafa bez nosa. Dzieci dostały po nosie narysowanym i z zawiązanymi oczami mieli umieścić nos na Olafie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry