Odpowiadasz na:

Re: garnki do kuchni

Nie zdążyłem z edycją, zatem dopiszę:

Na moje lajkonickie, choc techniczne, oko, garnki aluminiowo-ceramiczne nie mają szansy na dłuższą metę. Zbyt duża różnica rozszerzalności... rozwiń

Nie zdążyłem z edycją, zatem dopiszę:

Na moje lajkonickie, choc techniczne, oko, garnki aluminiowo-ceramiczne nie mają szansy na dłuższą metę. Zbyt duża różnica rozszerzalności cieplnej aluminium i ceramiki.
Może w zakresie do 100° się sprawdzają ale obawiam się, że przy wyzszych temperaturach na ceramice pojawi się siateczka (nawet niewidoczna gołym okiem, ale nieszczelna) mikropęknięć.

Ale to tylko teoretyzowanie :D
Niech się wypowie ktos, kto takich garów używał dłużej.

Są jeszcze miedziane. Raczej dla snobów.

zobacz wątek
7 lat temu
~sa∂yl

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry