Widok
garnki z lidla-prosze o opinie :-)
dziewczyny co myslicie o tych garnkach? wiem ze byly juz one jakis czas temu czy ktos z Was je kupil? doradzcie bo nie znam sie na garnkach.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-62AFBF4B-0B645CA0/lidl_pl/hs.xsl/index_23157.htm
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-62AFBF4B-0B645CA0/lidl_pl/hs.xsl/index_23157.htm
jeśli mają grube dno będą długo się nagrzewać, ale za to potem fajnie trzymać ciepło.
sama mam inny garnek z Lidla (z powłoką teflonową i można w nim nawet piec w piekarniku) i jestem zadowolona :)
na ten komplet bym się jednak nie zdecydowała, bo już ze zdjęcia widać,że uchwyty i boczne i ten na pokrywce są metalowe, a więc nagrzeją się podczas gotowania i bez rękawiczek/ściery nie podchodź :P
ale ja z leniwców jestem, co to jak chcą w garnku zamieszać, coś dodać, odlać, to muszę mieć uchwyty co od razu ręką można dotknąć :P
sama mam inny garnek z Lidla (z powłoką teflonową i można w nim nawet piec w piekarniku) i jestem zadowolona :)
na ten komplet bym się jednak nie zdecydowała, bo już ze zdjęcia widać,że uchwyty i boczne i ten na pokrywce są metalowe, a więc nagrzeją się podczas gotowania i bez rękawiczek/ściery nie podchodź :P
ale ja z leniwców jestem, co to jak chcą w garnku zamieszać, coś dodać, odlać, to muszę mieć uchwyty co od razu ręką można dotknąć :P
Oszczędzanie na garnkach nie ma większego sensu, gdyż zakup za lekko większą cene może zwrócić się po latach korzystania! Sama kupiłam jakieś kilka lat temu garnki Staub i do dzisiaj wyglądaja prawie jak nówki
Może i garnki nie należą do najtańszych, ale są warte swej ceny, ewentualnie polecam jeszcze Zwilling, czy Ballarini, a w szczególności garnki żeliwne, które nawet po upadku nie mają żadnych urazów.
Z drugiej strony na htpp://ballarini.pl/ macie również noże Miyabi, o bardzo dobrej jakości o ostrości, a także masę innych artykułów kuchennych do pieczenia, grillowania, jak np. patelnie, czy nawet garnki i także firmę BSF.
Może i garnki nie należą do najtańszych, ale są warte swej ceny, ewentualnie polecam jeszcze Zwilling, czy Ballarini, a w szczególności garnki żeliwne, które nawet po upadku nie mają żadnych urazów.
Z drugiej strony na htpp://ballarini.pl/ macie również noże Miyabi, o bardzo dobrej jakości o ostrości, a także masę innych artykułów kuchennych do pieczenia, grillowania, jak np. patelnie, czy nawet garnki i także firmę BSF.
Widzę, ze temat już dość stary ale garnki nadal są dostępne w lidlu. Jakość wykonania bardzo dobra, pokrywki szklane oraz garnki ważą dość sporo, a dla mnie to zaleta. Skala wewnątrz garnka zdecydowanie na plus. Co do nagrzewania rączek to grze na się tylko wtedy gdy na gazie ustawiły płomień większy od średnicy garnka. W zasadzie to bez sensu bo energia z płomienia idzie w eter, a nie przyspiesza gotowania potraw. Mało tego bo gdy ustawimy płomień większy od garnka do danie może się przypalić w dolnej części bocznej ścianki że względu na to, ze jest dużo cieńsza od dna. Ją szczerze polecam. Moim zdaniem lepsze niż gary z biedry.
Nie znalazłam lepszego sklepu internetowego z garnkami, patelniami i innymi akcesoriami kuchennymi niż ten: https://zwilling.pl/
Jest ogromny wybór potrzebnych rzeczy do kuchni, a także spory wybor firm dbających o jakość, które są słynne na cały świat (Staub, Demeyere, Miyabi, Zwilling), ale też i tanie w stosunku do swojej jakości. Poza tym są też świetne promocje prosto od producenta niemieckiego Zwilling w zakładce promocje
Jest ogromny wybór potrzebnych rzeczy do kuchni, a także spory wybor firm dbających o jakość, które są słynne na cały świat (Staub, Demeyere, Miyabi, Zwilling), ale też i tanie w stosunku do swojej jakości. Poza tym są też świetne promocje prosto od producenta niemieckiego Zwilling w zakładce promocje