Widok

gazy u 3 tyg dziecka-Infacol, Sab Simplex???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moj synek ma problem z oddawaniem gazow. Prawie nie spi, ma twardy brzuszek i czesto placze. Mieszkam w Niemczech i lekarz przepisal mu Sab simplex, ale na forum przeczytalam o nim duzo zlych opini i boje mu sie go podac. Mam pytanie czy ktos stosowal Infacol??? Moja mama przyslala mi go z Polski i zastanawiam sie czy nie sprobowac z tym. Moja polozna dala mi jakies homeopatyczne leki ale one mu nie pomagaja a juz patrzec nie moge jak moje malenstwo sie meczy i placze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja stosowałam Infacol troszkę nam pomagał. Miałam też Esputicon w kropelkach,które podawaliśmy bardzo długo bo problem z bólami brzuszka przy oddawaniu gazów męczył nas do ok 2 lat niestety.
Sab Simplex i Infacol mają taki sam skład.
Może i taki sam skład, ale sprawdźcie czy dawka składników w sabie nie jest większa... ja nie znam Infacolu, ale skoro w Polsce jest w sprzedaży to tego Symoticonu musi być mniej,

Jeśli karmisz piersią to ja bym zaczela od diety. Jak przeczytałam na forum kilka opinii to postanowilam zacząć od siebie, czyli od dietki.
U mnie akurat pomogło odstawienie surowych owoców i warzyw. Tylko gotowane, pieczone itd. Zero śiweżych soków. Szczególnie unikałam jabłek.
I jak ręką odjął. Kolki minęły, a jażadnej chemii nie serwowałam bąblowi.
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja juz gdzies pisalam o dawkach i stezeniach, tu Tobie tez wkleje

stężenie simeticonu w lekach na wzdęcia:
espumisan 40mg/ml
infacol 40mg/ml
bobotic 66 mg/ml
sab simplex 69 mg/ml

i teraz co wazne-sugerowane dawkowanie
sabsimplex-15 kropel do kazdego posilu=0,6mlx(6~8)=0,6x69x(6~8)=248~331

espumiasan-20kropli na dobe~1ml=40mg/dobe

infacol-przed kazdym posilkiem 20mg=(6~8)x20=120~160mg/dobe

bobotic-4x8kropli=4x20mg=80mg/dobe

i chyba na tym polega moc sabsimplexu-ze dawki sa znacznie wieksze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
esputicon zawiera dimeticon, to troche co innego. u nas tez jablka powodowaly wzdecia
ja jadlam jablka od samego poczatku i nic nie bylo, ale ostatnio troche slodkiego zjadlam i moze to od tego. Dodam, ze moj maly je z butelki bo z piersi nie chce. Dokarmiam go tez sztucznym mlekiem. Mozliwosci od czego te wzdecia jest kilka. Mam nadzieje, ze dojde od czego to, zeby moj synek nie meczyl sie tak jak teraz.
no dawki fajne, tylko ze sab simplex ma w skladzie aspartam,a tego to chyba kazdy unika, a co dopiero noworodek !

popros pediatreo badanie stolca, moze to od laktozy, lub bialka mleka krowiego wzdyma brzuszek. Szukaj przyczyny a unikniesz chemi, pamietaj ze dziecko wazy 3-5 kg, organizm dopiero sie rozwija i szkoda od malego podawac farmaceutyki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry