Widok

gdzie i po ile kupujecie Bebilon i Bebiko?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie??
W Rossmanie sporo podrożały oba, a jak w innych sklepach?
Dotąd w Rossmanie było najkorzystniej (ze sklepów stacjonarnych) bo jeszcze rabat na karcie się doliczał a teraz jakaś masakra:((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też kupowałam w rossmenie a teraz w biedronce bebilon 1 jest za 43,99 a bebilon 2 widziałam w aptece na zaspie za 38 zł z groszem
W której aptece na zaspie jest bebilon za 38 zł?
nie wiem czy to tanio :) ja zawsze staram się kupować w http://www.aptekagemini.pl/
w aptece na przeciwko kościoła na zaspie , tego kościola blisko szpitala
ja na allegro bebilon
W nowej gazetce Tesco (od 9.01 do 15.01) promocja na Bebiko 350g - 2 opakowania za 25 zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co sądzicie o Bebiko? Zastanawiam się nad przejściem na nie jako mleko 2.
Bambosz mój najstarszy od początku pił Bebiko (karmiony mieszanie z przewagą butli z mm) i było ok, średni nie chciał Bebiko (karmiony piersią) ale 'zaskkoczył' z Gerberem, a teraz to już mu obojętnie które mm pije (ma 2,5r), najmłodszy w momencie odstawiania od piersi pluł i Bebilonem i Bebikiem i Gerberem, ale najlepiej 'wchodził' mu Bebilon :P ale po pozostałych (zużyłam do kaszek) nic się nie działo :)
A teraz zastanawiam się właśnie czy przejść na Bebiko czy na Gerbera (ze wzgl. na cenę)

Byłam wczoraj w Realu i ceny jeszcze wyższe niż w Rossmanie :((
Ktoś w innym wątku wrzucił artykuł o tym, że w mlekach Hippa i Aptamilu (polski Bebilon) przekroczony został poziom metalów ciężkich wielokrotnie. Artykuł jest po angielsku; włosy stają dęba, jeśli to prawda.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2453528/Metals-risk-baby-milk-Formula-contain-100-times-aluminium-breast.html
Droga Mamo,

odnosząc się do artykułu, pragnę zapewnić, że nasze produkty są bezpieczne i spełniają wszystkie, restrykcyjne i narzucone także wymaganiami polskiego i europejskiego prawa normy dla produktów specjalnego przeznaczenia żywieniowego .
Oczywiście prowadzimy badania zawartości aluminium w naszych produktach. Stosowane przez nas wewnętrzne standardy dotyczące najwyższej dopuszczalnej zawartości aluminium (0,3 mg/kg mleka gotowego do spożycia) powodują, że dieta niemowlęcia oparta na naszych produktach jest zgodna z zalecanym przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności tolerowanym tygodniowym pobraniem tego pierwiastka.

Zapewniamy rodziców, że także Aptamil jest bezpieczny dla niemowląt, a poziom zawartości aluminium jest ściśle kontrolowany.
Aluminium naturalnie występuje w środowisku i jest obecne w wielu owocach, warzywach, napojach i wodzie dlatego podejmujemy wszelkie środki zaradcze, aby zapewnić, by mleka modyfikowane zawierały tak niski jego poziom, jak jest to możliwe.

Pozdrawiam serdecznie.
Doradca NUTRICIA

------------
Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu.
Jak ja kupowałam Bebilon to było jedyne mleko niedosładzane zwykłym cukrem, a Bebiko miał cukier dosypywany...
promobaby.pl polecam śledzić :)
w aptece gemini jest duze opakowanie za 57
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bambosz - nasz Syn był karmiony mieszanie, wtedy pił Bebilon Pepti. Po roczku przeszedł na zwykły Bebilon. Chyba ok drugich urodzin zmieniliśmy na Bebiko ze względów finansowych. Pił równie chętnie. A najbardziej smakowało Mu mleko truskawkowe.
Doradca Nutricia - dzięki za czujność i wyjaśnienie. :)
Agusia - jeśli Bebiko zawiera cukier, to odpada. Jak długo się da, nie chcę podawać żadnych dosładzanych produktów.
Na Agito jest obecnie Bebilon 1200g, 4 opakowania za 199 zł. Przy wyborze przelewu i dostarczenia do paczkomatu wysyłka jest gratis.
na allegro bebilon 1200g x 6 po 309zl
Nie znam się zupełnie, bo dopiero planuję przejść na Bebilon jako mleko następne; czy cena ok. 50 PLN za 1200 g to dobra cena? Bo tyle kosztuje w tych promocjach, o których piszecie.
To jest bardzo dobra cena, normalnie kosztuje 65-69, w promocji 55. A gdzie jest ta promocja ?
W realu ostatnio widzialam za 75zl! Ja zawsze na allegro pakowane po 6 szt
Teraz jest w intermarche bebiko 350g 2 szt za 26 zł
Zdecydowanie allegro, pakowane po 6 szt, 1200g - teraz Bebilon 1 kosztuje 324,00 zł, przesyłka gratis.
Ja Bebiko 1 kupuje to większe, po 800 gram bo jest taniej. Zazwyczaj zamawiam tutaj: http://www.aptekagemini.pl/bebiko-1-mleko-poczatkowe-dla-niemowlat-od-urodzenia-800g.html , najlepsza cena jaką udało mi się znaleźć, wszędzie indziej jest po 30 zł wzwyż.
Mam do oddania mleko Bebilon 1, zaczęte ale użyte kilka razy. Musieliśmy przejść na inne. Otworzone 7.10. Gdyby ktoś był zainteresowany zapraszam.
image
poczytajcie troche skład ok a nie krzyczycie że bebiko jest dosładzene ...
( nie rozpisuje całego składu bo było by za dużo _
Bbilon :100 ml zawiera:
- energia 275kJ/66kcal,
- tłuszcz 3,4g (w tym kwasy nasycone 1,5g), --->węglowodany 7,3g (w tym cukry 7,3g)
image[/url]
image[/url]

Bebiko :100ml produktu gotowego do spożycia zawiera:
- wartość energetyczna 275kJ/66kcal
- tłuszcz 3,4g, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g, kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,3g, kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,6g; ----->węglowodany, 7,4g, w tym cukry 7,3g
image[/url]
image[/url]

Ja ostatnio najtaniej spotkałam w Auchan opakowanie 800g.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry