Widok

gdzie jest jakis ośrodek pozuconych dzieci gdzie mozna oddac ubranka i zabaweczki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w opisie chce oddac zabaweczki i ubranka potrzebujacym dzieciom czy jest u nas cos takiego?jestem z Rumi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o też jestem zainteresowana gdzie w Gdyni można oddać ubranka
podbijam, też bym chetnie oddała to i owo.
image
image
ja tez ale w Gdansku..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"ośrodki porzuconych dzieci" zazwyczaj są nieźle zaopatrzone. Ubranek brakuje na oddziałach szpitalnych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w sumie to nie musi być ośrodek porzuconych maluchów bo zakładam że tam potrzebne są malutkoe ubrananka a ja mam sporo większych w dobrym stanie i chetnie bym je oddała potrzebującym dzieciom
może Dom Małego Dziecka w Oliwie
Dom im. J. Korczaka. Regionalna Placówka Opiekuńczo - Wychowawcza
0 58 552 09 11 adres:80-307, Gdańsk, Abrahama 56
mail:sekretariat@domjkorczaka.neostrada.pl

albo Dom Samotnej Matki w Matemblewie
http://www.matemblewo.pl/dsm/?t=kontakt

Szpitale (oddziały dziecięce) i coś takiego znalazłam
Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku, ul. Leczkowa 1a, 80-432 Gdańsk, tel. 058 3411042, 058 3445916, e-mail: sekretariat@pogotowieopiekuncze.neostrada.pl.

może jeszcze Kościoły ?

Wiem, że nie wszystkie Domy Dziecka przyjmuja ubrania,czy zabawki wiec wcześniej warto zadzwonić i się upewnić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zabawki oddaje do przedszkola lub żłobka - ale wiem że nie wszystkie placówki chcą przyjmować ,
a może spróbować w jakimś MOPSie - w końcu są rodziny rzeczywiście potrzebujące, nietylko patologia żerująca na zasiłki - trudno dotrzeć do takich rodzin jak nie widać nigdzie w sąsiedztwie , a w opiece może przyjmą rzeczy i przekażą
ja oddaje do domu samotnej matki w matemblewie zawsze chętnie przyjmują :)

kiedys dzowniłam do domu dziecka na abrahama to nie chcieli
ja właśnie po porządkach u starszej, i po przeglądzie u młodszej i trochę ubrań po dziewczynach mam. Zadzwoniłam do DMD i DSM i ubranka malutkie chętnie przyjmą, zabawki już nie.
Niektóre ubranka po córce, aktualnie ma 2 latka, oddaję do AM do Kliniki Hematologii ... Oddział Patologii Niemowląt. Niby jest to oddział niemowlęcy ale do 3 roku trafiają im się dzieci. Leżałam tam z córką, nie można mieć swoich ubrań a to co dostawałam do ubrania dla córki było i w opłakanym stanie i nie pasujące rozmiarowo.
Jeśli w Gdyni to możecie oddać do MOPS-u, w zależności od dzielnicy gdzie mieszkacie to jest dops1, dops2, 3 lub 4. Jeśli chodzi o Obłuże, Pogórze to można na Sikorskiego 2a albo bezpośrednio do magazynu w Przychodni Lekarskiej przy ul. Porębskiego 9, tam można podejść do pracownika socjalnego i oddać.
ja oddaje pojedyncze rzeczy do caritasu(mam niedaleko) i wiem ze rozdaja to biednym bo widze jak pomagaja.
sa jeszcze domy samotnych matek wygooglaj gdzie masz najblizej - w rumii jest z tego co sie orientuje
My oddajemy rzeczy do rodzinnego pogotowia opiekuńczego.
tak jak z pojemnikow caritasu niby dla biednych a idzie do sortowni lumpow a puzniej na lumpeksy
DZIEWCZYNKI :)
fajnie ze ktos napisal z zapytaniem gdzie mozna oddac ubranka,zabawki,jedzenie,ksiazki i wiele innych rzeczy z ktorych naprawde uciesza sie samotne mamy i ich maluchy.

otoz sami oddawalismy ksiazki (prosilismy o nie zamiast kwiatkow na slubie)

i zawiezlismy je do DOMU SAMOTNEJ MATKI, ktory miescie sie przy ulicy Kochanowskiego 7a w Gdansku, zaraz za szpitalem na Klinicznej.

Szukajac, gdzie mozna by oddac ksiazki dla dzieci i piszac meile po roznych osrodkach napotkalam sie z brakiem odpowiedzi lub tez odmowa.A ten Dom Samotnej Matki naprawde przyjmie wszystko.

Jesli wiec macie jakies niepotrzebne rzeczy recze wam ze trafia w dobre rece:) a te biedne dzieciaczki ktore nas obskoczyly gdy tam weszlismy naprawde chwytaly za serce.... to smutne ze jedni ludzie maja wiecej a inni mniej lub nic :(((
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam tez telefon do nich: (0 58) 344 31 49

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

do góry