Widok

gdzie kupić łososia dzikiego (nie z hodowli) dla dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Widziałyście gdzieś w trójmieskich sklepach dzikiego łososia? Może być z Alaski, może być z Atlantyku, byle był dziki, a nie hodowlany. Proszę piszcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
W sklepie nie widziałam, ale u rybaków w Sopocie można dostać, o ile danego dnia złowią łososia :) często jest fladra, dorsz ale i lososie się zdarzają. No i z pewnością świeże, prosto z kutra :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w biedronce:) nawet kolor ma inny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooooo: to jest mrożony łosoś? ten z biedronki? Dzięki!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie jest mrożony, jest w lodówkach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyli wędzony? Dzięki!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
w makro i selgrosie maja mrożone porcje, w tesco swego czasu tez był dziki w małych pojedynczych porcyjkach mrozonych. wedzonego bym dziecku nie dawała, a do bałtyckich ryb podchodziłabym z dystansem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Lidlu jest atlantycki..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja tez kojarze ze w biedronce bywa dziki losos swiezy. jest bardzo smaczny, nigdy stary mi sie nie trafil
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ten z Lidla jest w zamrażarkach? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
z ciekawości weszłam dziś do lidla i sprawdziłam ich łososia (świeży, nie mrozony, na tackach, płaty ze skórą), to jest łosoś atlantycki, ale WYHODOWANY W AKWAKULTURZE NORWESKIEJ. Czyli tablica mendelejewa.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zerknijcie na tego z biedronki za ok. 42 zł/kg,wydawał mi się ok, ale może nie przeczytałam czegoś mini druczkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi sie, ze biedronkowy tez jest hodowlany, bo coś kojarze, ze dziki to specjalnie w gazetce jak mieli byl wyróżniony...atlantycki to jest nazwa rodzajowa ryby, nie znaczy, ze wyłowiony w oceanie... I jaki minidruczek? pisze zawsze jak byk na etykiecie "hodowano" albo "wyłowiono w otwartym morzu/oceanie..." btw lidlowy hodowlany jest po 50zł/kg. w selgrosie dzis kupiłam dzikiego mrożonego, filet 5% glazury, bez skóry, 21 zł z op. /500g.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy w selgrosie może kupować każdy, czy trzeba mieć jakąś kartę przedsiębiorcy, jak w makro?
Tak, atlantycki też może być z hodowli, więc trzeba sprawdzać, czy na opakowaniu jest napisane, z jakiego łowiska pochodzi ryba i jak została złowiona. Przy hodowlanym jest napisane, że hodowany w akwakulturze, przy dzikim jest np. konkretny obszar Pacyfiku i metodanp. sieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, na kartę.
W selgrosie można sobie wyrobić kartę nie mając działalności gosp., ja taka mam
Nie ma świeżej ryby w sklepach. Tylko rozmrozone.
Tylko na małej karteczce z tyłu jest zapis,hodowany w Norwegi.
Zapewne w zasyfionych fiordach,karmiony antybiotykami,herbicydami
i nie wiadomo czym jeszcze.

ale wyhodowany , prosze patrzec na pochodzenie!

No właśnie ten atlantycki to chyba z norweskich hodowli, pełen chemii jak nasze kurczaki :-) :-) :-) :-)
Barwiony raczej ,odczynem ropy
fuj Ryby z Bałtyku są trujące! Nie wolno ich spożywać szczególnie dzieciom i kobietom w ciąży
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tan dziki łosoś z Alaski dostępny w Biedronce to produkt rozmrożony. Nie wolno go ponownie zamrażać. Informacja jest na etykiecie.
Czuję się jak kretynka, że się dałam nabrać łososiowi z Lidla :/
Od 28.07 jest w biedronce dziki łosoś z alaski
tak, jest od dziś w gazetce, jak pisalam, ten dziki zazwyczaj jest super okazją, nie w stałej ofercie. chociaż zdecydowanie dla niemowlaka skłaniam się ku mrożonemu, ten z selgrosa jest naprawde super, paczkowany każdy filecik osobno.prawie zero glazury, zero ości, bez skóry. cena też ok.
ten w aktualnej, gazetkowej ofercie jest mrożony?
z biedronki jest świeży, pakowany na tackach próżniowo. tyle, że z tego co widzę na ulotce, to są chyba dzwonka, ze skórą i ośćmi.

Aktualizuję wątek. W Lidlu i Piotrze i Pawle kupuję teraz mrożonego łososia pacyficznego. Nie wiem, czy to nowy produkt, czy wcześniej go nie widziałam. Bardzo smaczny.

w biedronce jest mrozony dziki pacyficzny dostepny w stalej ofercie, 4 filety-450 g za 19,99, ale czesto w prom jest po 16,99.

Za taką cenę no napewno jest dziki:P przecież to stanowczo za niska cena jak na dzikiego!

Dziki łosoś to koszt minimum 100 zł za kg albo i więcej wiec te wasze dzikie łososie po 16.99 za 05 kg to hodowlany na 100%

Dziki kosztuje ponad 100zl wiktorska6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na pewno można kupić takiego łososia, tylko pytanie po co? przecież norweskie łososie są świetnym kompromisem pomiędzy ceną a jakością
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

trzeba umiec czytać i sprawdzać certyfikaty i wszysto będzie ok

jaki certyfikat? o czym mówią te wszystkie certyfikaty? poza tym ze firma zapłaciła za to żeby go umieścić na opakowaniu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry