Widok

gdzie kupię czekoladę do picia, ale taką gęstą :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jeszcze takiej nie znalazłam, a w Wedlu w GB piłam taką boską, że chciałabym mieć taką w domu na poprawę nastroju :)
Widziałyście/ kupujecie gdzieś takową? :>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też szukam i chętni się dowiem bo trafiam na same nie gęste :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
lindt dor ma taka czekolade jak sie zrobi wg instrukcji to jest mega gesta i słodka tylko minus że droga ... 2zl saszetka która jest na 100ml mleka
w biedronce z gellwe była,miałam i jest gęsta:)))))tylko miałam jakiś czas temu,ale powinny być:)jedna saszetka 0,89zł chyba
image
image
dzięki, w najbliższym razie przejdę się do biedry i z lintdorem też zaszaleję raz, a co! :D
kiedyś chyba w carrefourze na morenie albo w bałtyckiej widziałam takie stoisko wedla i tam była czekolada a przepis na opakowaniubył na dwa sposoby: na gęsto i nie na gęsto. Na gęsto trzeba dodać śmietanę...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy nie łatwiej rozpuścić tabliczkę czekolady (ja lubię gorzką) w kąpieli wodniej z mlekiem lub słodką śmietanką (jego/jej ilość zależy jaką chcecie uzyskać gęstość) ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie a powiedz robisz sama czekoladae? do tej juz rozpuszczonej dodajesz gorace mleko czy zimne?
aleksandra27 - rozpuszczam czekoladę gorzką razem z mlekiem\śmietanką w kąpieli wodnej.
Kupujesz w Wedlu czekoladę pitną do zrobienia samemu, gorzką albo mleczną. To są takie granulki do rozpuszczenia w mleku i śmietance. Robisz według przepisu i jest naprawdę gęsta. Moja rada: zrób tyle filiżanek, ile potrzebujesz. Ja zrobiłam z całości i potem nie mogliśmy z mężem tego "wypić" ;-)
image
image
gosia_dim_ a ile taka czekolada w wedlu kosztuje?

martszp..hmm to chyba faktycznie dobre rozwiązanie :) I można sobie kupić taką z nadzieniem z owocami i może też być dobre :> trzeba spróbować
Pudełeczko bodajże o wadze 200g (wystarcza na 4-5 dużych filiżanek) za kilkanaście złotych.
image
image
Ja robie sama ze zwyklej czekolady. Kupuje wlidlu najtansza czekolade gorzka(mleczna wychodzi za slodka) chyba za 90groszy, roztapiam ja na lyzce maselka, na bardzo wolnym ogniu, jak juz troszke sie roztopi to dodaje troche mleka i troche smietanki i zostawiam na wolnym ogniu zeby sie do konca rozpuscila. Nawet z gorzkiej wychodzi bardzo slodka. Jesli chcesz zeby byla gestsza dodaj wiecej smietanki niz mleka, albo smietanke 30%, ja dodaje 18%. WYchodzi pyszna;)
Aha, z jednej tabliczki mam 2 filizanki czekolady, takie nieduze, bo wiecej chyba bym nie dala rady wypic:P Ale mozesz dodac wiecej mleka lub smietanki i wyjdzie Ci wiecej a bedzie troszke mniej slodka:)
Bożżżżżż ale smaka mi narobilyscie a najlepsze jest to ze wszystko mam w domu gorzka czekolade i smietanke hehe( ale czekolade mam z duzymi orzechami ale to nie szkodzi bedzie od razu z zagryzka)
image

image
W ciąży miałam takie jazdy na czekoladę z z GB, że niemal codziennie tam jeździłam ;)
W końcu moja corka zrobiła mi niespodziankę, kupiła czekoladę, rozpuściła z mlekiem. Pychota taka, że chyba zaraz polecę po czekoladę :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja już czekoladę zakupiłam, jeszcze tylko zejdę do sklepu po śmietankę :) Już się ślinię :))
zrób więcej zaraz będę :P

:)
Moja może nie jest gęsta, ale wiem przynajmniej co w niej siedzi:) gotuje mleczko, dodaje czekoladę gorzką i mleczną (wedle uznania kubków smakowych). Wszystko elegancko się rozpuszcza, na koniec dodaje troszkę rumu. Nie dosładzam.
rozpuszczenie tabliczki czekolady jest genialne :D A najlepiej mi smakuje milka truskawkowa, mniaaaaaaaammmm :))
martszp dzięki za pomysł :)
..pyszny watek:)

.....przecudowny!!!!!!!
image

image
hihi
dla mnie bezkonkurencyjna jest najtańsza czekolada Galaxy. Nie wiem czy można ją kupić w Polsce. Dostawałam ją z UK (kupowana za 1Ł w Tesco).
My rozpuszczaliśmy 4 czubate łyżeczki w szklance ciepłego mleka - nawet pianka sama się robiła.
Próbowałam różnych czekolad w różnych kawiarenkach, nie znalazłam żadnej równie smacznej...

image
image[/url]image[/url]
Kasi31 to wpadam do Was na czekoladę hehe.
Czekaj jak tylko będę zaraz Adę poproszę by zrobiła:)
No i co Ola ? Czekałam na Ciebie z gęstą czekoladą :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mam już wyjezdzać???Tylko Niko śpi,wiesz że on do 10 śpi hehe...tylko ja coś spać nie mogę.

się naczytałam o tej czekoladzie i mi się śniła:)
wątpię, żeby ta Galaxy była w naszym tesco. Ale na pewno to sprawdzę. Jeśli któraś z Was będzie szybciej to dajcie cynk :)
Kupisz na espressoart . pl - tam jest czekolada marki Caffe Diemme COŚ CUDOWNEGO!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Włoska firma Ciobar ja ja kupiłam akurat na Sycyli ale jest tez na Allegro a właściwie bywa. Polecam . Bardzo gęsta .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

do góry