Widok
gdzie sklep w gdańsku gdzie dobrze dobierają staniki ? bra-fitting
teraz jest moda na bra-fitting, ostatnio słyszałam, jak babki rozmawiały, ze gdzies na rogu za empikiem jest sklep, gdzie są staniki w przedziale 160-450 zł. i że tam idealnie dobierają staniki. Obwód nawet o 15 cm mniejszy niż dotychczas a miska większa i to ma powodować że biust świetnie leży, nie można oddychać :DD no i nie robią się baleroniki na plecach
czy może ktos mnie uświadomić, może ktoś na co dzień ma z tym do czynienia i gdzie takiego shopa mają w Gdańsku albo Gdyni
babki tak nawijały, że głupio mi było je podpytać
czy może ktos mnie uświadomić, może ktoś na co dzień ma z tym do czynienia i gdzie takiego shopa mają w Gdańsku albo Gdyni
babki tak nawijały, że głupio mi było je podpytać
w Gdańsku nie pamiętam ale w Gdyni na pewno na świętojańskiej nizej Empiku jest sklepik...bardzo fajny-najlepiej trafić na właścicielkę
mają spory wybór angielskich staniczków i polskich w normalnych rozmiarach :)
w Batorym też na dole ale tam jest baaaardzo drogo bo to Biel niestety
i to racja...dobrze dobrany stanik czyni cuda...cyc ma się trzymać na obwodzie a nie na ramiączkach
mają spory wybór angielskich staniczków i polskich w normalnych rozmiarach :)
w Batorym też na dole ale tam jest baaaardzo drogo bo to Biel niestety
i to racja...dobrze dobrany stanik czyni cuda...cyc ma się trzymać na obwodzie a nie na ramiączkach
Obok Empiku to w Gdyni, Lingeria na Żwirki i Wigury. Tuż obok jest Galeria Rajstop, na Świętojańskiej, tam też mają "uświadomione" staniki, ale niestety ekspedientki mnie wkurzają - raz coś wiedzą, raz wciskają cokolwiek, aby tylko coś sprzedać, nie zważając na to, że klientka ma biust na pępku i buły pod pachami - generalnie Galerię Rajstop odradzam, choć naprawdę kiedyś mocno ją reklamowałam i dawałam 100 szans, tylko za to, że jako pierwsi mieli w sprzedaży angielskie staniki w szerokiej rozmiarówce.
Prawdziwy brafitting w Trójmieście jest tylko w Lingerii. W Gdyni na Żwirki i Wigury, w Gdańsku na Dmowskiego.
Samodzielnie mozna się wszystkiego nauczyć na forum Lobby Biuściastych i Lobby Małobiuściastych, na blogu Stanikomania i portalu Balkonetka.
A potem można kupować staniki przez internet od Ewy Michalak :)
Prawdziwy brafitting w Trójmieście jest tylko w Lingerii. W Gdyni na Żwirki i Wigury, w Gdańsku na Dmowskiego.
Samodzielnie mozna się wszystkiego nauczyć na forum Lobby Biuściastych i Lobby Małobiuściastych, na blogu Stanikomania i portalu Balkonetka.
A potem można kupować staniki przez internet od Ewy Michalak :)
dziewczyny najlesze jest to, że jak zaczęłam szperać w sieci to okazało się, że sklep Ligeria na dmowskiego jest na dole pod moją pracą :) hehehe
ja nigdy tam nie wchodziłam bo na wystawie jest info , że to dla dużych biustów i faktycznie manekiny mają mega biusty
a ja to takie C lub D więc nigdym tam nie zaszłam
zaszłam dzisiaj właśnie, ale nie miałam czasu na przymiarki
też jest babeczka w Chwaszczynie, która tym się zajmuje biulandia.pl
ale dziękuję Wam a info
w sklepie pani dzisiaj mówiła, że przez 2 tygodnie trzeba się przyzwyczajać bo ucisk jest duży, ale później jest spoko, ale czy to zdrowo tak się opinać ?
ja nigdy tam nie wchodziłam bo na wystawie jest info , że to dla dużych biustów i faktycznie manekiny mają mega biusty
a ja to takie C lub D więc nigdym tam nie zaszłam
zaszłam dzisiaj właśnie, ale nie miałam czasu na przymiarki
też jest babeczka w Chwaszczynie, która tym się zajmuje biulandia.pl
ale dziękuję Wam a info
w sklepie pani dzisiaj mówiła, że przez 2 tygodnie trzeba się przyzwyczajać bo ucisk jest duży, ale później jest spoko, ale czy to zdrowo tak się opinać ?
To nie jest opinanie, to jest dopasowanie. Kiedyś nosiłam między innymi 80-85F, to biust podtrzymywał stanik, a nie na odwrót. Nie mogłam biec do autobusu bez ryzyka wywoływania kolizji samochodowych, ramiączka mi się wrzynały, plecy bolały, fiszbiny wbijały, na plecach zaczynały robić buły (bo najpiękniejsze buły robią się od zbyt LUŹNEGO obwodu połączonego z za małą miską).
Teraz nie czuję, że mam biust, ani stanik na sobie. Wyglądam dwa razy lepiej. Biust wyglada na połowę mniejszy (u małobiuściatych efekt jest odwrotny). Nie mam ani jednej ciemnoczerwonej pręgi na ciele od stanika... Niebo :D
Teraz nie czuję, że mam biust, ani stanik na sobie. Wyglądam dwa razy lepiej. Biust wyglada na połowę mniejszy (u małobiuściatych efekt jest odwrotny). Nie mam ani jednej ciemnoczerwonej pręgi na ciele od stanika... Niebo :D
To zależy, też od rozmiaru. Możesz zostać "zdiagnozowana" jako przedstawicielka typowej rozmiarówki, wtedy kupujesz stanik nawet za 20 złotych na promocji w Atlanticu :)
Jak masz mniej typowy rozmiar (co wcale nie oznacza, ze wyglądasz nietypowo, to co szyją producenci to jakiś kosmos - staniki dla zapaśniczek i enerdowskich pływaczek), to płacisz zwykle 100-200 złotych, ale oczywiście jak poszuka się dobrze, zwłaszcza w internecie, to mniej.
Jak masz mniej typowy rozmiar (co wcale nie oznacza, ze wyglądasz nietypowo, to co szyją producenci to jakiś kosmos - staniki dla zapaśniczek i enerdowskich pływaczek), to płacisz zwykle 100-200 złotych, ale oczywiście jak poszuka się dobrze, zwłaszcza w internecie, to mniej.
na dmowskiego we Wrzszczu vs. Manhatanu
ja słyszałam że cena w gdyni jest od 160-450 zł.
ja nie mam wielkiego biustu i mi się nic nie wylewa ze stanika, ale faktycznie pod pachami mi się zrobiły buły i z tyłu baleroniki
można i ja się wybiorę, aczkolwiek nie lubię jak coś mnie ciśnie bo to duży dykomfort
ja słyszałam że cena w gdyni jest od 160-450 zł.
ja nie mam wielkiego biustu i mi się nic nie wylewa ze stanika, ale faktycznie pod pachami mi się zrobiły buły i z tyłu baleroniki
można i ja się wybiorę, aczkolwiek nie lubię jak coś mnie ciśnie bo to duży dykomfort
Lingeria ma swoją stronę internetową ze sklepem, więc możecie same sprawdzić:
http://www.lingeria.com.pl/
Brafittingu mozna też nauczyć się z internetu, sama musiałam to zrobić kilka lat temu... Wtedy wizyty u brafitterki są niepotrzebne, i mozna kupować staniki bardzo tanio, w angielskich sklepach internetowych, albo np. u Ewy Michalak
http://www.ewa-michalak.pl/
Może projekty Ewy nie wyglądają na zdjęciach imponująco, ale są to najbardziej zbliżone do ideału kroju staniki, na jakie kiedykolwiek się natknęłam.
http://www.lingeria.com.pl/
Brafittingu mozna też nauczyć się z internetu, sama musiałam to zrobić kilka lat temu... Wtedy wizyty u brafitterki są niepotrzebne, i mozna kupować staniki bardzo tanio, w angielskich sklepach internetowych, albo np. u Ewy Michalak
http://www.ewa-michalak.pl/
Może projekty Ewy nie wyglądają na zdjęciach imponująco, ale są to najbardziej zbliżone do ideału kroju staniki, na jakie kiedykolwiek się natknęłam.
Niby tak, ale krój jest boski, wszystkie inne staniki kurzą się u mnie w szufladzie, teraz noszę tylko staniki od Ewy.
Nie jedź do Galerii Rajstop :) Tam można kupować, jak już się jest przynajmniej swoją własną brafitterką. Wiele razy widziałam tam klientki ubierane w fatalne rozmiary z cmokaniem "jak pani ślicznie". W Lingerii, czy to w Gdańsku, czy w Gdyni - nigdy, tam jest pełen profesjonalizm. A do każdego z tych sklepów przyprowadziłam już po kilka klientek, byłam tam też po kilka razy sama.
Nie jedź do Galerii Rajstop :) Tam można kupować, jak już się jest przynajmniej swoją własną brafitterką. Wiele razy widziałam tam klientki ubierane w fatalne rozmiary z cmokaniem "jak pani ślicznie". W Lingerii, czy to w Gdańsku, czy w Gdyni - nigdy, tam jest pełen profesjonalizm. A do każdego z tych sklepów przyprowadziłam już po kilka klientek, byłam tam też po kilka razy sama.
Zdecydowanie Lingeria:)
Wg opinii Mahedy, najlepszej brafitterki w Polsce, warto też zajrzeć do Biulandii, pani sobie radzi całkiem nieźle.
Stronka Mahedy jest tu, jeździ z warsztatami po całym kraju, może niedługo znowu do Trójmiasta zawita:)
http://www.maheda.nazwa.pl/
Wg opinii Mahedy, najlepszej brafitterki w Polsce, warto też zajrzeć do Biulandii, pani sobie radzi całkiem nieźle.
Stronka Mahedy jest tu, jeździ z warsztatami po całym kraju, może niedługo znowu do Trójmiasta zawita:)
http://www.maheda.nazwa.pl/
A, z tym obwodem 15cm mniejszym to trochę szkodliwy mit. Owszem, przy kobietkach o dużym obwodzie pod biustem potrzebne jest spore zaniżenie, bo ciężar biustu powinien być podtrzymany głównie przez obwód stanika. Jeśli kobieta jest szczupła i ma mało "tkanki ocieplającej", wystarczy zaniżenie o kilka cm. Jeśli trafi się na firmę, szyjącą realne obwody (tzn 75 faktycznie pasuje na kobietę, która ma ok 75cm pod biustem), to w ogóle nie trzeba zaniżać. Takich firm niestety nie ma zbyt wiele. Ja z ciasno zmierzonym 74 pod biustem noszę głównie obwody 70 i luźniejsze 65. (bo trzeba pamiętać, że rozmiar rozmiarowi nierówny, zalezy od firmy, modelu a nawet koloru)
Generalnie, jeśli latami nosiło się zbyt luźne obwody, nie powinno się gwałtownie sięgać po dużo ciaśniejszy, bo będzie zwyczajnie niewygodnie, lepiej przesiadać się stopniowo.
Też polecam poczytanie Stanikomanii, kopalnia wiedzy dla początkujących!
Generalnie, jeśli latami nosiło się zbyt luźne obwody, nie powinno się gwałtownie sięgać po dużo ciaśniejszy, bo będzie zwyczajnie niewygodnie, lepiej przesiadać się stopniowo.
Też polecam poczytanie Stanikomanii, kopalnia wiedzy dla początkujących!
A tu jeszcze na oswojenie z literkami:
http://lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?636715
Na wszystkich zdjęciach dziewczyny w stanikach o miseczce G lub GG. Nie bardzo Gigantyczne, prawda?:)
http://lobby.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?636715
Na wszystkich zdjęciach dziewczyny w stanikach o miseczce G lub GG. Nie bardzo Gigantyczne, prawda?:)
ja kupuję (kupowałam przed ciąża) na http://www.brastop.com
teraz-nie mam pojęcia jaki mam rozmiar, zarówno w Galerii rajstop jak i w Lingerii nic na mnie nie pasowało-z 80 GG przed ciąża teraz w miarę na mnie leżało 75JJ... masakra jakaś... wielkie cycki mam i nie mam gdzie ich wsadzić:(
teraz-nie mam pojęcia jaki mam rozmiar, zarówno w Galerii rajstop jak i w Lingerii nic na mnie nie pasowało-z 80 GG przed ciąża teraz w miarę na mnie leżało 75JJ... masakra jakaś... wielkie cycki mam i nie mam gdzie ich wsadzić:(
Witam wszystkie forumowiczki!
Widzę, że moja osoba i mój sklep przewinął się parę razy w tym wątku :)
Mam na imię Ania i od prawie roku prowadzę niedaleko Chwaszczyna sklep internetowy http://www.biulandia.pl
Można się oczywiście umówić na indywidualny bra-fitting w siedzibie sklepu (czyli u mnie w domu) :)
Biulandia oferuje polskie (Gorsenia, Comexim, Ewa Bien, Kinga) oraz brytyjskie marki (Panache, Pour Moi, KEIA, Shock Absorber)
Ceny kształtują się w granicach 80-140zł. Wyjątkiem są staniki sportowe - prawie 200zł, ale można polować na okazjonalne rabaty :)
Ktoś pisał o naszej kochanej Mahedzie. Tak się składa, że ta najsłynniejsza polska bra-fitterka odwiedzi Gdańsk (a w zasadzie Straszyn) 4 grudnia. Są jeszcze wolne miejsca na warsztaty.
Wszelkie informacje na http://www.gaudenlife.pl
Będę również i ja z asortymentem sklepu.
Widzę, że moja osoba i mój sklep przewinął się parę razy w tym wątku :)
Mam na imię Ania i od prawie roku prowadzę niedaleko Chwaszczyna sklep internetowy http://www.biulandia.pl
Można się oczywiście umówić na indywidualny bra-fitting w siedzibie sklepu (czyli u mnie w domu) :)
Biulandia oferuje polskie (Gorsenia, Comexim, Ewa Bien, Kinga) oraz brytyjskie marki (Panache, Pour Moi, KEIA, Shock Absorber)
Ceny kształtują się w granicach 80-140zł. Wyjątkiem są staniki sportowe - prawie 200zł, ale można polować na okazjonalne rabaty :)
Ktoś pisał o naszej kochanej Mahedzie. Tak się składa, że ta najsłynniejsza polska bra-fitterka odwiedzi Gdańsk (a w zasadzie Straszyn) 4 grudnia. Są jeszcze wolne miejsca na warsztaty.
Wszelkie informacje na http://www.gaudenlife.pl
Będę również i ja z asortymentem sklepu.
w klifie jest Salon z ekskluzywną bielizną(Lise charmel,Chantelle,simone perele,aubade) tam dziewczyny zajmują się brafittingiem jestem zawsze bardzo zadowolona, pani tylko spojrzała na mój biust podala rozmiar i pasował idealnie ... byłam w triuphie próbowały mi wcisnąć 85d ,wszystko mi sie wylewało, a okazało sie ze powinnam nosic 80f. bielizna pierwsza klasa,wszystko dobrej jakości , a jak po czasie biustonosz sie rozejdzie to mozna przyjsc i ci zmniejszą za darmo. Polecam ! Polecam nazywa sie jakoś La Paris.. w nowej czesci klifu
Dziewczyny, kontakt jak ze strony Biulandii: 503 03 04 19
Sklep prowadzę na razie w Karczemkach koło Chwaszczyna, ale na dopasowanie musimy umówić się na określony termin - tak żeby Wam pasowało i dzieci moje mi nie biegały ;)
Można też umówić się mailowo: sklep@biulandi.pl
Przy umawianiu terminu zawsze ładnie tłumaczę jak do mnie dojechać. Bo można i komunikacją miejską ;)
Sklep prowadzę na razie w Karczemkach koło Chwaszczyna, ale na dopasowanie musimy umówić się na określony termin - tak żeby Wam pasowało i dzieci moje mi nie biegały ;)
Można też umówić się mailowo: sklep@biulandi.pl
Przy umawianiu terminu zawsze ładnie tłumaczę jak do mnie dojechać. Bo można i komunikacją miejską ;)
Gosia, właściwie każdy. Wszystkie modele widziałam jeśli nie na sobie (nie ma dla mnie rozmiarówki z każdego modelu), to na siostrze, kuzynkach, albo na dziewczynach z forum Lobby Biuściastych, w róznych "utajnionych" galeriach.
Ewa Michalak każdy model testuje na doświadczonych "stanikoholiczkach" przed wysłaniem go do produkcji, więc krój i wygoda zawsze jest najlepsza, jaką da się osiągnąć. Poczytaj komentarze o marce na forum Lobby Biuściastych, tam są ciągle dodawane komentarze dotyczące poszczególnych modeli, bo iwadomo, że zawsze coś komuś może nie pasować, ale zawsze są to "osobiste fanaberie", a nie nieudane modele. Jest też dostępna galeria na "Balkonetce".
Jedno, czego bym sobie życzyła, to żeby Ewa zaczęłą produkować dla wielkiej firmy, która by miała dla siebie produkowane tkaniny i maszyny... Bo jednak widać po tych stanikach (gdy trzymamy je w rękach), że jest to bielizna "szyta". Ale gdy mam stanik na ciele, to niech się schowają najbardziej ekskluzywne firmy z bielizną za kilkaset złotych sztuka...
Ewa Michalak każdy model testuje na doświadczonych "stanikoholiczkach" przed wysłaniem go do produkcji, więc krój i wygoda zawsze jest najlepsza, jaką da się osiągnąć. Poczytaj komentarze o marce na forum Lobby Biuściastych, tam są ciągle dodawane komentarze dotyczące poszczególnych modeli, bo iwadomo, że zawsze coś komuś może nie pasować, ale zawsze są to "osobiste fanaberie", a nie nieudane modele. Jest też dostępna galeria na "Balkonetce".
Jedno, czego bym sobie życzyła, to żeby Ewa zaczęłą produkować dla wielkiej firmy, która by miała dla siebie produkowane tkaniny i maszyny... Bo jednak widać po tych stanikach (gdy trzymamy je w rękach), że jest to bielizna "szyta". Ale gdy mam stanik na ciele, to niech się schowają najbardziej ekskluzywne firmy z bielizną za kilkaset złotych sztuka...
Gosia, rozmiar zbliżony do 65FF w brytyjczykach nosi moja siostra, ma kilka staników od Ewy, napisz kiedy możesz do mnie wpaść, to poproszę siostrę, zeby na kilka dni zostawiła jakiś swój stanik u mnie.
Tak będzie najlepiej, bo Ewa ma swoją rozmiarówkę - realne obwody, czyli ciaśniejsze, więc miski wychodzą z mniejszą literką...
Pewnie wyszłoby Ci coś ok. 70E u Ewy. Warto jeszcze sprawdzić kalkulator na jej stronie, bo jest dobry (mierzenie w pochyleniu jest skuteczniejsze od zwykłego), ale wiadomo, też nie jest wyrocznią.
Moje dwie kuzynki i ja jesteśmy "nadtabelkowe" - tzn. nawet w brytyjczykach musiałyśmy brać dwa rozmiary miski więcej niż wychodziło z obliczeń, tak samo zamówiłyśmy u Ewy - rozmiar wyliczony u niej na stronie plus dwa rozmiary miski i trafiłyśmy...
Tak będzie najlepiej, bo Ewa ma swoją rozmiarówkę - realne obwody, czyli ciaśniejsze, więc miski wychodzą z mniejszą literką...
Pewnie wyszłoby Ci coś ok. 70E u Ewy. Warto jeszcze sprawdzić kalkulator na jej stronie, bo jest dobry (mierzenie w pochyleniu jest skuteczniejsze od zwykłego), ale wiadomo, też nie jest wyrocznią.
Moje dwie kuzynki i ja jesteśmy "nadtabelkowe" - tzn. nawet w brytyjczykach musiałyśmy brać dwa rozmiary miski więcej niż wychodziło z obliczeń, tak samo zamówiłyśmy u Ewy - rozmiar wyliczony u niej na stronie plus dwa rozmiary miski i trafiłyśmy...
Zapraszam wszystkie Panie
Zapraszam wszystkie Panie do skorzystania z darmowej usługi brafittingu.Dobieraniem biustonoszy zajmuję się już półtorej roku i robię to z zamiłowania, tak poza tym moje drogie Panie dobranie rozmiaru to nie sztuka , trzeba też odnaleźć odpowiedni fason w którym kobieta bedzie czuła się komfortowo a piersi będą w odpoczywać. więcej informacji na gg 12368002
Polecam Lingerię z całego serca. Jedna wizyta na Dmowskiego i.... z 85 D na 75 GG. No i po pół roku piersi w końcu wymigrowały z pleców na swoje miejsce.
Teraz po karmieniu znowu lekka masakra i tylko czekam aż polaktacyjnie się ustabilizuje i na szał zakupów ruszam. Niestety jeden minus - ceny... Ja wiem, że Panie muszą zarabiać itd. a ja na bieliznę nie żałuję, ale prawda jest taka, ze jak sie dobrze przysiądzie w okolicach stycznia na przecenach internetowych, to jak zna się dobrze swój rozmiar u różnych firm to w angielskich sklepach internetowych można dostać biustonosze Freya, Panache, itd. za 1/4 ceny i co najważniejsze - jak nie pasuje można odesłać...Polecam!
Teraz po karmieniu znowu lekka masakra i tylko czekam aż polaktacyjnie się ustabilizuje i na szał zakupów ruszam. Niestety jeden minus - ceny... Ja wiem, że Panie muszą zarabiać itd. a ja na bieliznę nie żałuję, ale prawda jest taka, ze jak sie dobrze przysiądzie w okolicach stycznia na przecenach internetowych, to jak zna się dobrze swój rozmiar u różnych firm to w angielskich sklepach internetowych można dostać biustonosze Freya, Panache, itd. za 1/4 ceny i co najważniejsze - jak nie pasuje można odesłać...Polecam!
W Gdańsku nie wiem ale w Gdyni jasty sklep CHRISTELLE ten koło empiku na Swiętojańskiej 66 polecam.Dziewczyny dobieraja biustonosze rewelacyjnie...ja jestem zadowolona. Naprawdeb profeska. Mają tez troszkę wyżej na Swiętojanskiej 57 sklep z rajstopami i biustonoszami do karmienia i sportowymi. Mieszkam w Gdyni i sa najlepsi jestem klientką od dwóch lat i nigdzie indziej nie chodze.
Dbajmy o cycki :)
Dbajmy o cycki :)