Widok

gdzie te singielki ?

witajcie, kto wie coś na ten temat gdzie, w jakie miejsca najchętniej chadzają ambitne, wysportowane, dbające o siebie, nie zmanierowane atrakcyjne singielki z trójmiasta i okolic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Trudno znaleźć singielki nawet przez forum gdy się nie podaje o jaki wiek singielek Ci chodzi ? Każdy wiek ma do tego prawo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
>Jak jest mleko z biedronki to może być i z pszczoły, czy z całego ula:P Nawet szynkę z biedronki można dostać:p do tego schabowe z soi, skrzydełka wieprzowe i polędwice z łososia:P

nic poza lososiem, ewentualnie schabowym czy poledwica, ale niechetnie, nie wchodzi w gre, wiec nie wiem jakie cuda sa dostepne

>Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...

nie lubie, ale korzystam z rad, zdobylam miod i mleko

>nim dojdziesz do 1000 będziesz spać

do 1000 czego? wdechow?
to juz pora wstawac

16 godzin bez drzemki to sprzyjajacy zasypianiu tryb zycia, ale ja "nawet do stop nie dojde" po 8h niespania i posilku na koniec :)
Jak jest mleko z biedronki to może być i z pszczoły, czy z całego ula:P Nawet szynkę z biedronki można dostać:p do tego schabowe z soi, skrzydełka wieprzowe i polędwice z łososia:P

Niby tego miodu nie lubisz, a jednak masz i spożywasz, dziwne to...

Chcesz zasnąć to się połóż wygodnie na plecach, wyobrażaj sobie każdą część ciała idąc od stóp w górę i przywołując jej wygląd, oraz skupiając się na bodźcach czuciowych płynących z niej myśl sobie "jestem rozluźniona, (ta część ciała) się rozluźnia", a na koniec przy każdym wdechu powtarzaj w myślach "zasypiam" - nim dojdziesz do 1000 będziesz spać

Osoba nie śpiąca od minimum 16 godzin to nawet do kolan nie dojdzie;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
>I obawiam się że mogę się nie dowiedzieć:P

dlaczego?
rybe, lody i czeresnie

nawet krow nie doilam, pszczol tym bardziej
oczywiscie chodzilo o miod
to wszystko z glodu

nie zasnelam jednak, kiepski napoj mi zaproponowaliscie :)
>nawet nie wiesz, ile rzeczy bym teraz zjadla

No właśnie, nie wiem:P
I obawiam się że mogę się nie dowiedzieć:P

>z mlekiem z wiejskiego ula

Mleko z wiejskiego ula? Sama doiłaś pszczoły?:D
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
zaskocze was
zrobilam sobie cieple mleko z wiejskiej krowy z mlekiem z wiejskiego ula
trzymajcie kciuki ;)

>Piszę Kas_ia, a potem go pożeram!

wpadasz w furie?

>Nie przechodzimy do wątku kulinarnego bo Ty niczego nie lubisz:P

nawet nie wiesz, ile rzeczy bym teraz zjadla
Piszę Kas_ia, a potem go pożeram!

Nie przechodzimy do wątku kulinarnego bo Ty niczego nie lubisz:P
>Jak już dół omletu jest złoty to składamy na pół (czego jeszcze nie opanowałem do perfekcji:p)

polecam tluczek, lub imadlo
brzmi to okrutnie niesmacznie

>Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego"

robisz sobie napis "kocham siebie"?

przechodzimy do watku kulinarnego ?
bardzo mi sie podoba :)
Omlet: gotujemy ryż na miękko (może być nawet lekko rozgotowany), właściwie ryż powinien ostygnąć, ale ja zazwyczaj jestem głodny:p W międzyczasie wbijamy jajka do miski, dodajemy sól, pieprz, i co kto lubi i starty ser - dużo sera!;) Mieszamy.
Łączymy to z ryżem i wrzucamy na patelnie, jak naleśnika, tylko takiego o grubości z 1,5 cm:p lub jak placek po cygańsku. Wierzch (jedną połowę) posypujemy tym co mamy w lodówce, dla mnie podstawą jest pomidor i kiełbasa, można też dać cebuli, papryki, ogórka. Oczywiście trzeba to wcześniej pokroić, a jak coś jest twarde to jeszcze zmiękczyć podsmażając na patelni. Jak już dół omletu jest złoty to składamy na pół (czego jeszcze nie opanowałem do perfekcji:p). Górę polewamy keczupem:) Japończycy często robią jakiś napisz keczupem, w stylu "Kocham Cię", lub chociaż "Smacznego" - my mamy za długie słowa:p
Istnieją różne techniki przygotowania, więc można sobie ściąć jajko wedle gustu:)

>surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji

Tylko po upieczeniu to już nie jest surowe jajko:p

>to antyspolecznosc?

Antyspołeczność to wszelkie moje działanie:P
Raczej bez konkretnej filozofii, na upartego, najbliżej mi do pierwotnego znaczenia cynizmu, ze sporym dodatkiem stoicyzmu - chociaż na forum tego nie widać:d
>A co powiesz na kogla-mogla?

tak, jeszcze z kakao
ohyda

surowe jajka pojawiaja sie w mielonym miesie czy kotlecikach jajecznych, kiedy smakuje, nie mam awersji

>Cukru wcale nie spożywasz?

spozywam, na przyklad do budyniu, kiedy jest bez soku
ale glownie tylko jako przyprawe

omletu faktycznie nie jadlam

>popcornu (nawet zapachu)...

o! zachwycam sie!
nienawidze popcornu, zapachu zwlaszcza

>Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p

to antyspolecznosc?
Miód też bardzo lubię:) A co powiesz na kogla-mogla? Niektórzy ludzie mają awersje do surowych jajek. Cukru wcale nie spożywasz? Bardzo lubię kapustę kiszoną - chociaż w wielu państwach uznaje się ją za zepsutą:p
I ryż chyba w każdej postaci, np omlet ryżowy, mało popularny w Polsce, a szkoda.

Nie lubię czerniny, golonki z włosami (mięso jest dobre;p), brukselki, wątróbki, kaszy jęczmiennej (w żadnej postaci). Większości grzybów, jajek sadzonych, popcornu (nawet zapachu)...
Dużo nie lubię:P

>lubisz czlowieka

Może nie odpowiedziałem zbyt precyzyjnie.
Lubię niektóre jednostki:) Więcej nie lubię niż lubię:p
Nieliczni wśród fascynujących są do lubienia. Mimo wszystko, większość ludzi to klony sąsiadów:p
>A co jest absurdalnym smakiem w Twojej mierze?

chalwa, wodka, miod, oliwki, brukselka, golonka, czernina
nie chce dluzej o tym myslec

>Mamy chyba inną skale jej mierzenia:P

a nawet jej obecnosci

>Jednostki są pozytywne, ale w grupie czy jako gatunek ludzie są zwierzętami i to działającymi w dużo mniej rozsądny sposób niż inne stadne.

lubisz czlowieka
nie wpadlabym na takie sformuowanie pytania

edit: Człowiek nawet z piasku i czarnej mazi coś zrobi - można być dumnym, że człowiek jest taki pomysłowy - ale jakim kosztem?! Sam niewiele stwarza (głównie zanieczyszczenia:p), tylko przetwarza zabierając coś innym. I jak go za to lubić?

nie lubisz nawet czlowieka :)
Właściwie jako gatunek jesteśmy wirusem (i miałem takie zdanie na długo przed tym jak powiedział to Agent Smith w Matrixie:p).
Zajmujemy nowe tereny i "pożeramy" wszystko co tam jest, niszcząc roślinność, zabijając zwierzęta, biorąc z martwej natury wszystko co da się jakoś wykorzystać. Człowiek nawet z piasku i czarnej mazi coś zrobi - można być dumnym, że człowiek jest taki pomysłowy - ale jakim kosztem?! Sam niewiele stwarza (głównie zanieczyszczenia:p), tylko przetwarza zabierając coś innym. I jak go za to lubić?
>mialam na mysli absurdalne smaki

A co jest absurdalnym smakiem w Twojej mierze?

>rzadko jestes swiadomy swej dufnosci

Mamy chyba inną skale jej mierzenia:P

>nie lubisz ludzi?

Jednostki są pozytywne, ale w grupie czy jako gatunek ludzie są zwierzętami i to działającymi w dużo mniej rozsądny sposób niż inne stadne.
>Temat miał być zamknięty, ale nie umiałem się powstrzymać:p

bardzo nie umiales

>Co jeszcze jest super, hmm... kobiety?:P ale inni ludzie też je lubią, więc się nie liczy;)

tez lubie, to sie nie liczy
mialam na mysli absurdalne smaki

>Rozumiem aluzję, chyba się przemogę do tych PW:P

sadze, ze nie masz czasu
inna mozliwoscia jest neutralnosc, do ktorej bezskutecznie zmierzam

>Ale czytałaś co ona pisała do mnie?:P Czuje się urażony:D

ale prawdopodobnie nie wiedziala, ze to do ciebie, bo poczula sie urazona tym, co do ciebie pisalam
a ty nie poczules sie urazony, i jeszcze mowisz o moich aluzjach do pw
rzadko jestes swiadomy swej dufnosci

>No chyba że prowadzi się badania nad moim fenomenem (teraz po raz pierwszy poczułem impuls dufności:d)

nie lubisz ludzi?
Szantaż opiera się na lęku przed tym aby coś się nie wydało i wstydzie co by było gdyby się wydało, ale zazwyczaj jest to banalnie prosta sprawa dla policji, bo szantażysta dostarcza tyle dowodów że można by go wsadzić bez przesłuchania, zaocznie.

Szantaż opiera się też na założeniu że konsekwencję wyjścia sprawy na jaw będą strasznie duże - ale większość ludzi ma gdzieś innych ludzi, więc jak sprawa wyjdzie na jaw to mogą przez chwilę gadać, ale szybko zapomną.

Za to szantażysta jest w kropce, bo kiedy sprawa wyjdzie na jaw, on traci władzę i jest otwarty na wszelkie ataki - np policje lub obicie;)

Nawet gdy ma karty w ręku, można przesuwać granicę jego władzy, dając mu do zrozumienia że teraz jeszcze jej trochę ma, ale jak powie o wszystkim to będzie malutki:)

To normalne że nie jesteś w stanie tego naprawić, bo nie jesteśmy w stanie naprawić przeszłości, możemy co najwyżej zbudować naszą przyszłość.

Jak masz problem, spróbuj go rozwiązać. Na początku użyj metod które wydają się do tego najlepsze. Gdy nie można rozwiązać problemu najlepszymi metodami trzeba sięgnąć po te które z jakichś powodów się odrzuciło. Najlepsze są często te najbardziej abstrakcyjne...;)

W Twoim wypadku jest takie rozwiązanie, na którym wychodzisz z zyskiem, a szantażysta traci całą władzę - absolutna szczerość. Zacznij opowiadać tą historię (to co zrobiłaś) wokół siebie, absolutnie wszystkim. Gdybyś się broniła, po tym jakby to się wydało, to ludzie odebraliby Cię jako "winny się tłumaczy", ale jak opowiadasz "swoją historię", a jeszcze dodasz że popełniłaś błąd i to Cię przez długi czas męczyło, to ludzie Ci wybaczą, zrozumieją, będą Ci współczuć i nawet im zaimponujesz swoją postawą.

Temat miał być zamknięty, ale nie umiałem się powstrzymać:p

>z ciekawosci zapytam, co jeszcze jest super poza chalwa, czego normalni ludzie nie lubia?

No jak mi pokazałaś to z tej perspektywy, porównując alkohol do chałwy, to rzeczywiście, chyba zbyt entuzjastycznie podszedłem do tego alkoholu - nie ma on szans przy dobrej chałwie:P

Co jeszcze jest super, hmm... kobiety?:P ale inni ludzie też je lubią, więc się nie liczy;)

> nie bede wszystkim raczyla wszystkich
(...)
>to bylo do antyspolecznego, ze ciekawi go we mnie
>wszystko, przy wszystkich :)

Rozumiem aluzję, chyba się przemogę do tych PW:P

>a widzisz---- nie czytałam co Anty. pisał do Ciebie

Ale czytałaś co ona pisała do mnie?:P Czuje się urażony:D

>robert kegan twierdzi, ze osobowosc antyspoleczna objawia sie

Kiedy z 10 lat temu wymyślałem tego nicka, sprawdziłem w google i kilku innych wyszukiwarkach słowo "antyspołeczny" i go nie było(sic!). A jak wie każdy internauta - "jak czegoś nie ma w google to znaczy że to nie istnieje":d Podobnie w słownikach które posiadam (swo, sjp, pp). Na określenie pewnej osobowości było słowo "aspołeczny".
Zatem mój nick jest autorski, a reszta to plagiaty:P
No chyba że prowadzi się badania nad moim fenomenem (teraz po raz pierwszy poczułem impuls dufności:d)
Singielka od lat trzech oto jest pytanie zawarte w opisie dlaczego nie ma nic bez przyczyny.Czy wad było zbyt wiele czy urok się ulotnił warto wiedzieć niż myśleć że szuka,ćwiczy nauki zdobywa a może po prostu cierpi lecz z jakiego powodu...???
>a że udaje antyspołecznego...

robert kegan twierdzi, ze osobowosc antyspoleczna objawia sie m.in. konkretnoscia myslenia, co obrazuje wymiana zdan miedzy dziennikarzem, a przestepca napadajacym na banki
-dlaczego obrabiasz te wszystkie banki?
-bo wlasnie tam trzymane sa pieniadze
podoba mi sie taka osobowosc antyspoleczna

nie wiem jakie kryteria diagnostyczne dsm IV spelnia antyspoleczny, ale spodziewam sie, ze moze byc ciekawie
a widzisz---- nie czytałam co Anty. pisał do Ciebie
ja jemu nie pomagam -wystarczająco inteligentny jest by być insytucja "karczma dobrej strawy i ciepłego słowa"
a że udaje antyspołecznego...
>Kasiu---nie zrozumiałaś mnie--ja chciałam pokazac ci że można mówic o najtrudniejszych sprawach DAŁAM PRZYKŁAD,moze i drastyczny

zrozumialam ciebie
sama mam dosc nietypowe zdanie na trudne tematy, i wiem, ze istnieja kazdego rodzaju ludzie, ale nie potrzebuje wyrozumialosci

>i nikt nie powiedział,ze masz mówic TU DO WSZYSTKICH O WSZYSTKIM I NIC NA SIŁE

to bylo do antyspolecznego, ze ciekawi go we mnie wszystko, przy wszystkich :)

>twoje bycie TU swiadczy jednak o tym ,że szukasz "ujścia"
jakiegoś zrozumienia,wysłuchania

rozmawialismy o tym, jakie sa mozliwe przyczyny tego, ze miewam przykre sny, nie szukalam i nie szukam na forum ujscia, zrozumienia ani wysluchania
antyspoleczny mnie zagaduje, a ty mu jeszcze pomagasz ;)

>w każdym razie życze ci żeby znalazła to, co ci potrzebne

bardzo dziekuje i odwzajemniam :)

Inne tematy z forum Poznajmy się

Nowe znajomości w Gdańsku kto ma ochotę pogadać? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Mam na imię Jarek, mam 24 lata i mieszkam w Gdańsku. Od jakiegoś czasu czuję,...

Trans osoby z Trójmiasta (195 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

do góry