Widok
wrzesien jeszcze grecja, kanary, ogolnie morze srodziemne. nie wiem jakie sa twoje idealne wakacje jezeli plaza i nurkowanie to malediwy sa super ale jezeli chcesz cos wiecej to bedzie tam nudno,no i typowo nastawieni na honeymoon- przeplaca sie. za te same pieniadze o wiele ciekawsza jest ameryka poludniowa czy poludniowo wschodnia azja (tajlandia, laos, wietnam czy kambodza). niby jest tam w tym czasie pora dzeszczowa ale to oznacza ze kazdego dnia masz 30 min ulewnego deszczu a za chcwile juz jest slonce i sucho bo jest cieplo.
My czekamy na last minute w Tui, Neckermann lub Itaka :-) można zaoszedzic nawet połowe :-) W wielu miejscach na swiecie sie jeszcze nie było, wiec napewno się znajdzie coś super :-) pełen spontan!!! ważne, że razem :-) a wycieczek co roku na last minute jest mnostwo, wiec wedlug mnie nie warto przeplacać :-) no jedynie, można skorzystac z tych przecen do marca (30%) lub jeśli ktoś ma coś upatrzone, jakieś wymarzone miejsce lub hotel to lepiej wziąść teraz. ja tam polecam last minute, za to można wziasc wiecej pięniedzy ze sobą na wycieczki i inne atrakcje. :-)
Okruszek - Maledivy sa dosc drogie, wiec my chcemy cos laczonego. Moze 10 dni na Bali, czy gdzies na poludniu Indii i tydzien na Maledivach.. Nie mam pojecia jaki jest koszt bo tym sie moj narzecony zajmuje... ja place za wesele a on placi za podroz poslubna - taki mamy deal ;-)
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Okruszek - tydzien na Maledivach w 5cio gwiazdkowym hotelu to jakies €4000 od osoby. 4 gwiazdkowy to jakies €2000 - 3000 od osoby. Ceny zawieraja przeloty, transfery i hotel (ze sniadaniem). Takie ceny sa w Irlandii gdzie mieszkamy.... jak chcesz to zerknij na broszurke:
http://www.trailfinders.ie/projectpdf.nsf/0/5C8B16C6C128C2DF80257391004694C5/$File/ioio08ie_maldives.pdf
http://www.trailfinders.ie/projectpdf.nsf/0/5C8B16C6C128C2DF80257391004694C5/$File/ioio08ie_maldives.pdf
Ostolko, my bylismy juz w biurze podróży i babeczka oferowała nam za ****hotel (te słynne domki na wodzie:D ) 7,500zł. to jest ze wszystkimi innymi opłatami. wersja all inclusive ponoc niewiele droższa. chciałam tylko sie zapytac czy macie jakos taniej czy jeszcze drozej :). babka w tym biurze tak pieknie opowiadała i w ogóle a moj narzeczony nieugięty.... :/ chyba wylądujemy zatem w Turcji albo Egipcie. Myslalam o Kenii ale moim zdaniem nie nadaje sie ona na podróż poś. Poza tym tak sobie mysle ze faktycznie jest tyle pięknych miejsc i kazde z nich na pewno bedzie niezwykle jesli będzie sie tam z ukochaną osobą :) juz nie moge sie doczekac :D
ps/ polecam WAM Włochy, tam jest mnóstwo romantycznych miejsc. byłam w zeszłym roku-ślicznie!!!!
ps/ polecam WAM Włochy, tam jest mnóstwo romantycznych miejsc. byłam w zeszłym roku-ślicznie!!!!
Okruszek, to rzeczywiscie taniej niz tu, zwlaszcza orzy obecym kursie EURO ;-) Musze sie temu przyjrzec - moze lepiej bedzie zarezerwowac w PL. A tez robia tzw "wycieczki szyte na miare"? Czyli jakies laczone, np. tydzien na Sri Lance, tydzien gdzie indziej? W jakim biurze sie dowiadywalas?
Z doswiadczenia opcji all inclusive nie polecam. Wcale taniej to nie wychodzi (chyba ze ktos pija wiadra alkoholu dziennie) a sie uwiazanym do jednego hoteu i jak ma sie ochote poprobowac troche tu troche tam (tak jak ja to lubie) to sie kompletnie nie oplaca...
Z doswiadczenia opcji all inclusive nie polecam. Wcale taniej to nie wychodzi (chyba ze ktos pija wiadra alkoholu dziennie) a sie uwiazanym do jednego hoteu i jak ma sie ochote poprobowac troche tu troche tam (tak jak ja to lubie) to sie kompletnie nie oplaca...
My mamy wesele w przyszlym roku i jeszcze nie zdecydowalismy gdzie pojedziemy.
Natomiast szczerze polecam Meksyk na podroz poslubna-w opcji all inclusive-rewelacja-o nic nie trzeba sie martwic...ewentualnie czy plywac w basenie czy w morzu:)Szczegolnie polecam Cancun-idelane miejsce na plazowanie w dzien i szalone imprezowanie w nocy!
pozdrawiam;-)
Natomiast szczerze polecam Meksyk na podroz poslubna-w opcji all inclusive-rewelacja-o nic nie trzeba sie martwic...ewentualnie czy plywac w basenie czy w morzu:)Szczegolnie polecam Cancun-idelane miejsce na plazowanie w dzien i szalone imprezowanie w nocy!
pozdrawiam;-)
jedyny sposob zebym sie nie zajmowala podroza poslubna. to nie byl prezent bo szlo ze wspolnego budzetu ale cale zalatwienie wymyslenie miejsca bylo. ze wzgledu na wesele w pl nie mogl duzo pomoc, zreszta sama wiesz jak to jest a ze ja nie umiem wyluzowac to pewnie bym sie wtracala w organizacje a tak nie mialam jak. miejsce super sama nigdy bym na to nie wpadla a bylam przkonana ze jedziemy do meksyku a w tym czasie tam panowala swinska grypa
my bylismy w gruzji i jak to potem okreslila moja swiadkowa, mielismy bombowy poczatek malzenstwa - ubiegloroczny konflikt zastal nas na miejscu i wracalismy prezydenckim samolotem. bylismy na wlasna reke z plecakami, bylo fantastycznie, ale to raczej wyjazd dla osob, ktorym nie przeszkadza brak infrastruktury;) milych podrozy wszytskim parom mlodym!
tutaj sobie poprzegladaj http://www.podrozposlubna.net
Bali, Bali jeszcze raz Bali!!!! Wiecznie piękna zielona wyspa!! My byliśmy na BALI i jest tam cudnie i pięknie! jak coś to pisz maila (0kasial0@gmail.com) mam kontakt to babki która organizuje to z biura turystycznego z Niemiec (jest o niebo taniej niż w polsce!!) i my za 2 osoby na 10 dni w hotelu Grang Mirage (http://www.grandmirage.com (śniadania, przejazd z lotniska, cały lot) płaciliśmy całe 10 tys zł :> plus do tego mam kontakt do polskiego przewodnika na bali, który mieszka tam już 4 lata i fenomenalny facet:) od razu mówie, że all inclusive na Bali się nie opłaca. W restauracjach jest smaczniej i taniej, można spróbować prawdziwej balijskiej kuchni (king prawns mniam!). Za całe 17 dolarów najadaliśmy się oboje tak, ze brzuch mi strasznie urósł:P
Jak coś pisz podam ci wszystkie kontakty i szczegóły.
Jak coś pisz podam ci wszystkie kontakty i szczegóły.