Widok

gdzie w podróż poślubną?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam do was dziewczyny prośbę, podzielcie się ze mną , gdzie najlepiej wybrać się w podróż poślubną we wrześniu?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stary wątek ale zdecydowanie chciałabym przyszłym nowożeńcom polecić podróż poślubną na Malediwach i zakwaterowanie w bungalowach na wodzie tak jak to my z mężem się nie tak dawno temu wybraliśmy z biurem podrózy Konsorcjum - przepiękne wspomnienia i spełnienie marzeń!
a my lecimy na wyspy kanaryjskie na lanzarotte i fuertaventure :) na dwa tygodnie na wlasna reke, nie ma to jak samodzielne podrozowanie :)
A my chcemy spędzić podróż poślubną na Seszelach, czy któraś z Was tam była? jakie wrażenia?
Bali, Bali jeszcze raz Bali!!!! Wiecznie piękna zielona wyspa!! My byliśmy na BALI i jest tam cudnie i pięknie! jak coś to pisz maila (0kasial0@gmail.com) mam kontakt to babki która organizuje to z biura turystycznego z Niemiec (jest o niebo taniej niż w polsce!!) i my za 2 osoby na 10 dni w hotelu Grang Mirage (http://www.grandmirage.com (śniadania, przejazd z lotniska, cały lot) płaciliśmy całe 10 tys zł :> plus do tego mam kontakt do polskiego przewodnika na bali, który mieszka tam już 4 lata i fenomenalny facet:) od razu mówie, że all inclusive na Bali się nie opłaca. W restauracjach jest smaczniej i taniej, można spróbować prawdziwej balijskiej kuchni (king prawns mniam!). Za całe 17 dolarów najadaliśmy się oboje tak, ze brzuch mi strasznie urósł:P
Jak coś pisz podam ci wszystkie kontakty i szczegóły.
tutaj sobie poprzegladaj http://www.podrozposlubna.net
My bylismy na Wyspach Kanaryjskich na Teneryfie a Grecja jednak odpadła bo to byla okazja i moj maz nie chcial odpuscic;)
polecam GOA w czerwcu ok 30 st, bądź KUBA 31-32 st.
a gdzie najlepiej jechać pod koniec czerwca?? Chcieliśmy na wyspy kanaryjskie ale boimy sie że bedzie tam za gorąco
:)))))
My planujemy w grudniu jechać, mam nadzieję że się uda:)
Z jakim biurem podróży polecacie Kubę?
Kuba jest super. tylko nie teraz bo tam sa huragany i tak do konca pazdziernika - mozna spedzic wakacje w bunkrze. jak macie ochote to all inclusive albo tez sie da backpacking. my sie chyba tak wybierzemy w styczniu. milego pobytu
Dziewczęta mam pytanie: czy może któraś z Was była na Kubie?
Mieliśmy jechac do Kenii, ale okazało się, że mój mąż ma za krótko ważny paszport i nie da rady wymienić go do grudnia :/
Na Kubie wymagają aby paszport był ważny min. 3 m-ce i może to jest dobry pomysł?
Czekam na opinie:)
odwazna :)
my bylismy w gruzji i jak to potem okreslila moja swiadkowa, mielismy bombowy poczatek malzenstwa - ubiegloroczny konflikt zastal nas na miejscu i wracalismy prezydenckim samolotem. bylismy na wlasna reke z plecakami, bylo fantastycznie, ale to raczej wyjazd dla osob, ktorym nie przeszkadza brak infrastruktury;) milych podrozy wszytskim parom mlodym!
Karaiby na grudzien,Kenia tez super
A GRUDZIEŃ? Gdzie najlepiej?
Myślelismy o Kenii, co Wy na to ?

:-)
wrzesien to nie jest najlepsza pora na tajlandie, wtedy jest tam duza wilgotnosc i wysokie temp, najlepsza pora jest sucha od listopada do lutego.
We wrzesniu polecam Tajlandie. Najlepiej na wlasna reke:)
A my jedziemy 2 dni po slubie do naszej kochanej pragi na cudowne piwko :)))) a w drodze powrotnej do zakopca na oscypki, a na seszele to kiedys pewnie pojedziemy, ale najpierw trzeba troche na to kasy nazbierac, no i chyba najlepszy okres to poczatek roku bo jest sucho i bezpiecznie :)
u nas podroz ja zalatwialam, lecimy do indonezji i to za 2 dni :). moj tez nigdy nie odwazylby sie zrobic mi takiej niespodzianki jak maz Walerki. pewnie marudzilabym cala droge ze linia nie taka, hotel nie tam gdzie ja bym chciala itd. i ze w ogole to w innym kierunku chcialam leciec :D
do góry