Widok

głęboki peeling kwasami owocowymi

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
właśnie jestem po pierwszym zabiegu głębokiego złuszczania naskórka kwasami AHA.Polecam wszystkim,bo efekt po kilku zabiegach jest rewelacyjny:)spłycają się pory,znikają przebarwienia,zmniejszają problemy z łojotokiem itp. No i oczywiście potem równiutko i ładnie się opalicie.
dla mnie to super sposób na gładką i ładną buzię na ślub i o wiele dłużej.
kurcze nawet nie czuję,że rymuję:)
!!!!!! MISIĄC PO KWASACH NIE MOŻNA SIĘ OPALAĆ!!!!!!!!
pozdro:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

YELLOW PEEL
Yellow peel (żółty peeling) to najnowszy, słabszy peeling chemiczny. Może być stosowany w łagodnych zmianach barwnikowych naskórka, głębokich zmarszczkach oraz w głębokich i średnich bliznach potrądzikowych.
Przy powtarzaniu tego peelingu uzyskuje się takie same efekty jak przy użyciu bardo agresywnych peelingów przy mniejszym stanie zapalnym skóry.

Po peelingu występuje lekki obrzęk skóry i jej zaczerwienienie. W trzecim dniu po zabiegu następuje delikatne złuszczanie się naskórka, który to stan utrzymuje się do 7 dni.

Przebieg zabiegu.
Zabieg jest wieloetapowy.

W trakcie pierwszego etapu oczyszcza się skórę płynem zawierającym kwas glikolowy. Przy pomocy specjalnego pędzelka wykonuje się powierzchowny peeling poprzez nałożenie związku kwasu glikolowego, rezorcyny i kwasu salicylowego.

W drugim etapie tj. po pojawieniu się pierwszych oznak rumienia zmywa się peeling powierzchowny i nakłada się Yellow Peel, w którego skład wchodzą: kwas retinolowy, kwas azaleinowy, kwas fitowy i kwas kojowy. Po godzinie Yellow Peel zmywa się.
Ten etap powtarzany jest wielokrotnie tj. od 4 do 8 razy.

Yellow Peel może być powtarzany co 30 dni, aż do momentu uzyskania pożądanego efektu.

Postępowanie po zabiegu.

Skórę należy myć mydłem naturalnym oraz często smarować ją wazeliną.

W przypadku wystąpienia silnego rumienia należy nakładać delikatny krem sterydowy.

Należy unikać słońca i stosować filtry przeciwsłoneczne.

Madlen!
jak masz ładną buzię to ja bym nic nie kombinowała na Twoim miejscu...
pozdrawiam:)

Cześć dziewczyny, wczoraj bylam na głębokim zluszczaniu u dermatologa (tzw. yellow peel). Skora już wczoraj zaczęla się luszczyc. Narazie delikatnie. To wygląda trochę tak jakbym przesadziła z opalaniem. Twarz jest zaczerwieniona i spięta, trzeba smarować się wazeliną. Nic nie boli i nie puchnie. A jaka jest gladka w dotyku i pory zmniejszone. Przez najbliższe 11 dni 0 makijażu, a przez 1,5 miesiąca krem z dużym filtrem i unikać słońca. Zobaczymy jak będzie dalej.
Peggy
a jak z pracą???
chodzisz?

Mam pytanie, od vzerwca uzywam codziennie na noc żely Diferin a oprocz tego davercin, przeczytałam ze nawet peelingu nie powinnam sobie robic, czy to prawda? Może odstawic te leki, ale boje sie ze wtedy wrócą pryszcze i krostki:(

Mam pytanie, od czerwca uzywam codziennie na noc żelu Diferin a oprocz tego davercin, przeczytałam ze nawet peelingu nie powinnam sobie robic, czy to prawda? Może odstawic te leki, ale boje sie ze wtedy wrócą pryszcze i krostki:(

a i jeszcze jedno pytanie do slubu zostały mi niecałe 3 miesiące, na jakie zabiegi moge sobie pozwolić (nie narazając sie na jakieś niespodzianki przed slubem) oczyszczanie, kwasy,inne zabiegi ?( zakładając ze biore diferin i davercin)?????

Witam Ci eCzerwcowa,
mam pytanko czy leki, o których pszesz daja pozytywne efekty, bo ja sobie ostatnio nie moge poradzic z moja cera..
POWIEM ci tak , na początku (od czerwca brałam diferin na noc i 2 razy ciennie zael clinacne) od jakiegoś czasu zrezygnowałam z clinacne na rzecz davercinu ale umówiłam sie juz z dermatologm bo davercin niszczy skóre - bardzo bardzo ją wysusza.

Ale pomogło mi bardzo - szczególnie diferin sprawiła ze wiekszość blizn potrądzikowych zniknęła. Niwe moge sobie jeszcze tylko poradzic z okolić wogól nosa - mam takie zaczerwienienia ale juz sama nie wiem od krost czy od leków.....

dzieki serdecznie za info Czerwcowa,
ale zanim sie zdecyduje na cos takiego poradze sie jednak najpierw dermatologa
no tak bo ta są leki na recepte

Czerwcowa,

może narazie daj sobie spokój z zabiegami, lepiej poradz sie Dermatologa przy nastepnej wizycie.
ja obecnie biore Da;acin C do ust ( z 3 tabletek zeszłam już na 1 dziennie), i jest super... ;))) na noc, ale tylko czasami stosuję Differin żel, i czasami punktowo mama płyn w aplikatorze Dalacin T i Acnemicn. I jest dobrze.
jesli masz tak bardzo podrażniona skórę, to ogranicz smarowanie twarzy mascia, nałoż czasem lekki krem na noc, aby troszke natłuścic cerę.
Napewno bedzie lepiej.
A ile juz bierzesz te tabletki bo nie doczytałam???

meg

hej :) chciałam tylko wtrącić te swoje 3 grosze, jak zwykle zresztą :) dermatolożka leczyła mnie antybiotykami i maściami około 5 lat - prawie całe liceum i studia - antybiotyki i wszystkie środki doustne na trądzik straszne szkodzą na wątrobę :( a efekty pobierania tych tabletek są - póki się je bierze :( a przynajmniej tak było w moim przypadku.......
Meg ja nie biorę tabletek diferini daverin jest do smarowania,

a co do porady u dermatologa to zapytam przy nastepnej wizycie, ale przyznam ze pani doktor jakas jest nie za baradzo... no moim zdaniem nieciekwa. Byłam u dermatologa w kołobrzegu - cudowny lekarz ale niestety za dalego ze by tam jezdzic przyjmuje w tygodniu a ja jestem tam tylko w weekendy.

czerwcowa, a gdzie chodzisz do dermatologa? ja chodziłam do przychodni studenckiej we wrzeszczu? :)
witch,
u mnie z tabletaami nie jest tak źle, mam zdrową wątrobę i nic mi nie szkodzi, nie mam bólów, sukczów, wieć jest dobrze.
Ja chyba juz powoli kończe tabletki, bo chyba mnie juz wyleczyły.

czerwcowa,
jesli nie bierzezs tabletek, to czasami odpość sobi8e smarowanie tymi mazidłami. Ja biore tabletki, bo jestem pewna ze mama jakąś bakterie w sobie, bo miała kiedys kłopoty z nerkami i często mam jakiś zakażenie dróg moczowych. więc jakaś ta bakteria powoduje iż mam te zmiany tradzikwe.

Meg

No własnie odpuszcze sobie na kilka dni ale jak to sie ma do tego ze ponoć pomaga jak sie regilarnie stosuje? i zastanaiwma sie czy wogóle powinnam chodzin na solarium po tym darefinie, używał ktos?

Ja chodz do przychodni na Chełmie ale byłam kiedys we wrzeszczu w studenckiej taka miła młoda babeczka tam jest i jak jesteś z niej zadowolona Witch?

Kurcze coraz mniej czasu nam zostaje do godziny 0,
Witch co z waszymi naukami zaczeliscie juz?

:) Yen, nauk jeszcze nie zaczęliśmy :( chyba w sobotę dopiero pójdziemy protokół spisać do parafii :/
a z drematolożki we wrzeszczu, to jestem średnio zadowolona, leczyła mnie, leczyła, truła tetracykliną, a te maści mi wogóle mi nie pomagały, tylko wysuszały skórę :( tak jak wspomniałam wcześniej - brałam dużo tabletek - i jak kończyłam kurację - pryszcze "magicznym sposobem" wracały :( ;( ;( aż do czasu kiedy zaczełam brac pigułki. I teraz mam święty spokój z cerą. Uff. Obawiam się jednak, że jeżeli teraz je odstawię, znowy trądzik wróci :( :( :( dlatego właśnie wybieram się na konsultacje do lekarza :)
masz racje jak odstawisz to wróci niestety,

ps. mnie tez truła tetracykliną ale mialam problemy ginekologiczne i nie mogłam brac.

do góry