Widok

gorączka 40 stopni

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie. Wiem, że jestem jedną z wielu mam z Trójmiasta, które ostanio walczą z tak wysoką gorączką u swoich dzieci, dlatego proszę o Waszą pomoc. Moja córcia od 7 dni ma ponad 40 stopni, przez 4 pierwsze dni bardzo trudno było obniżyć gorączkę. Do tego zawalone zatoki, gardło, zaropiałe oczka, kaszel, wymioty i biegunka. Dostała antybiotyk Klacid, niestety nietrafiony (pewnie winowajcą jest wirus). Pani doktor rozkłada ręce i każe czekać, ale ja już nie wiem na co. Mała prawie nic nie je i jest coraz bardziej osłabiona. Błagam, napiszcze, jak Wy sobie poradziłyście z tym paskudztwem. I proszę o namiary na rozsądnego pediatrę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet tego nie zauważyłam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wątek sprzed roku .. a zawsze aktualny ... niestety
ciekawe jak sie zakonczyla i czy mama w koncu pojechala do szpitala
image

image
Może dziecko umarło i matka w żałobie? Czekała aż 7 dni z taką gorączką? Gratulacje - nagroda Darvina za głupotę.

A dla lekarza druga. Co to za pediatra?

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
przecież była kilka razy u lekarza - rozumiem, że uważasz, że należy wszystko robić na własną rękę
jesli nawet byl to wirus to nie powinien raczej trwac az 7 dni.kiedys moja Sarka miala 40stopni goraczki to jedna z lekarek powiedziala mi,ze moze byc to wirusowe ale max do 4 dni.jesli nie minie to mam przyjsc spowrotem
lekarka wprawdzie i tak okazala sie do bani,bo to byly poprostu ząbki,no ale i tak nie czekalabym az 7 dni...
image
Wątek rzeczywiście przedawniony, ale dla mnie akurat aktualny niestety. Mój malutki (prawie 4 latka) ma dziś 5-ty dzień napady 40 stopniowej gorączki. Też byliśmy już trzy razy u lekarza i nic podobno mu nie jest więc ja stawiam na wirusa. Oprócz Ibufenu co 8 godzin (jak trzeba to co 6) podaję Efferalgan, można dodać soczku żeby dziecko wypiło i można to podać razem. Efferalgan można też podawać razem z czopkiem, taka mieszanka jest bezpieczna i zaczyna działać po ok 15 minutach. Lekarka mówiła też że jeszcze skuteczniejszy jest efferalgan z kodeiną ale to na receptę tylko. Jak na razie mamy to pod kontrolą, ale samochód do szpitala czeka w pogotowiu. Kochane załamane Mamusie spróbujcie takiej mieszanki plus ewentualnie okłady. I bądźcie w pogotowiu.
Nie chcę straszyć, ale nagłe niewyjaśnione ataki gorączki często są objawem boreliozy, może warto podpowiedzieć pediatrze zlecenie badania krwi pod tym kątem, a jeśli nie może (np. z powodu koszyka usług), to niech da skierowanie do szpitala zakaźnego.
image
image
kochana do lekarza i niech sprawdza uklad moczowy zapalenie jego powoduje gorączkę. Nie lekcewaz tego , w moim przypadku lekarze nie umieli zdiagnozować i dzis moje dziecko czeka operacja bo lewa nerka pracuje juz tylko w 27 % .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry