Widok

goraczka bez innych objawow wirus?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy spotkalyscie się ostatnio z jakimś wirusem objawiajacym się tylko gorączka bez bolu gardła kataru kaszlu itp? Córka wczoraj dostała gorączki i nie ma innych objawów dobrze się czuje, lekarz mówił ze lekko czerwone migdalki ale slyszlam od znajomej z warszawy ze icu corka tak miala pare dni temu i po 3.dniach przeszło, inne dzieciaki z jej osiedla też tak mialy.p.s. Córka przechodzila 3 dniowke
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moj syn mial na poczatku czerwca 3 dni goraczki i pod koniec tez 3 dni. zadnych innych objawow. Ma 7 lat
Córka moja ma 8 lat i właśnie w piątek wróciła z półkolonii z gorączką 38stopni. Po dwóch dniach przeszło jak ręką odjął.
Moje dziecko w polowie czerwca miało 4dni temp pod 40stC później wysypka i brak temp. Była to trzydniówka.
Są 2 wirusy trzydniówki, więc niektóre dzieci mogą przechodzić ją dwukrotnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka właśnie miała, czwartek i patek gorączka 38 - 39,5 i minęło 9 już w sobotę brykała jak zwykle) , bez żadnych innych objawów, podawałam tylko leki przeciwgorączkowe co 6 h. pediatra powiedziała ze taki dziwny wirus krazy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A u moich dzieci w przedszkolu wisi karteczka o przypadku mononukleozy, tez się objawia gorączką.
Które przedszkole?
Moje dziecko miało w zeszłym tygodniu 4 dni gorączkę,lekko czerwone gardło.
Mój 4 latek miał niecałe 2 dni gorączke 39 stopni, żadnych innych objawów, lekarz nic nie stwierdził, przeszło samo...dziwne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek 10-miesięczny miał jakiś czas temu przez cztery dni gorączkę ok. 38-39 stopni, poza tym nic. Nie wysypało go potem. Jego brat bliźniak nie złapał tego, więc nie wiem, czy to wirus. Pediatra go gruntownie przebadała, badania krwi, moczu - wszystko w normie, po tych czterech dniach przeszło bez śladu.
Nie koniecznie musi być wirus. Gdy moje dziecko gorączkuje podaje mu tylko i wyłącznie leki z ibuprofenem. Zazwyczaj jest to bananowa zawiesina Ibum. Co i w jakich przypadka powinno się podawać można przeczytać na tej stronie http://ibum.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kolezanki córka miała tylko gorączke wysoką i okazało się ze to bez objawowe zapalenie płuc.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (53 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

do góry